دیوار سبز یا گرین وال(green wall) یکی از زیباترین طرحهایی است که برای زیباسازی نمای خارجی ساختمانها اجرا میشود. این دیوار، پوششی سبز رنگ از گیاهان مختلف است که جلوهای با نشاط و سرزنده به ساختمان و نمای آن میبخشد.
همانطور که میدانید دیواری که با گیاهان سبز پوشیده شده باشد در مقایسه با دیواری که از مصالح سرد و خشن ساخته شده، دارای حس حیات و زندگی بیشتری است؛ بنابراین با کسب آگاهی از موقعیت جغرافیایی هر منطقه و شرایط آب و هوایی آن میتوان از گیاهان مختص آن منطقه برای ایجاد این دیوارها استفاده کرد.
یکی از ویژگیهای مهم دیوارهای سبز علاوه بر ایجاد زیبایی، نقش آنها در پاکسازی هوا است، از این رو طراحی و اجرای دیوار سبز یکی از بهترین راهکارهای کاهش آلودگی هوا در شهرهااست. علاوه بر آن گلها و گیاهان بر روحیهی افراد نیز تاثیرگذار بوده و شادی و نشاط اجتماعی را بالاتر میبرد.
دیوار سبز علاوه بر اینکه یک طرح فوقالعاده برای نمای ساختمان به شمار میآید، نقش مهمی در خنک کردن هوا و افزایش کیفیت آن دارد؛ بنابراین برای اجرای دیوار سبز روی نمای ساختمان، باید از گیاهانی استفاده کرد که بتوان آنها را به صورت عمودی روی دیوار ساختمان نصب کرد.
اصولاً درختچههای کوچک برای ایجاد گرین وال(green wall) مناسب هستند و تامین نور یکی از فاکتورهای بسیار ضروری برای پرورش این نوع گیاهان است. گیاهانی که در زمین کاشته میشوند از مواد مغذی خاک تغذیه میکنند، اما آب و مواد مورد نیاز برای رشد گیاهانی که به صورت عمودی روی دیوار نصب میشوند از دیوار تامین میگردد؛ بنابراین سیستم آبیاری گرین وال در داخل دیوار تعبیه شده و آب مورد نیاز برای رشد گیاه را فراهم میکند.
سایر محاسن دیوارهای سبز
ایجاد آرامش
همانطور که قبلاً نیز اشاره شد، گلها و گیاهان تاثیر بسیاری در طراوت و ایجاد شادابی در انسانها دارند، به همین منظور میتوان با نصب دیوارهای سبز در مراکز پر تردد شهر، علاوه بر زیبایی به ایجاد آرامش و نشاط عمومی افزود.
کاهش دمای هوا
یکی از دلایل مهم و منفی بالا رفتن دمای هوا افزایش میزان مونوکسید کربن است؛ بنابراین برای کاهش این اتفاق ناگوار استفاده از دیوارهای سبز، ایدهای فوقالعاده محسوب میشود. گیاهان با جذب این گاز آلاینده تاثیر شگرفی بر کاهش آلودگی و گازهای گلخانهای میگذارند و میزان گرمای هوا را کاهش میدهند.
عایق صوتی
دیوار سبز میتواند با جذب آلودگیهای صوتی و صداهای مزاحم ساختمان را در امان نگه دارد. از این رو گرین وال، یک عایق صوتی بسیار خوب به حساب میآید.
محافظت از ساختمان در برابر عوامل مختلف
دیوار پوشیده از گیاه، ساختمان را در برابر عواملی مانند بارندگی، باد، نور خورشید و … محافظت میکند؛ بنابراین میتوان دیوار سبز را عاملی برای محافظت از ساختمان به شمار آورد.
گیاهان مخصوص دیوار سبز
در وهله اول برای ایجاد دیوار سبز باید از گیاهان مناسب این کار اطلاعات و آگاهی کافی کسب کرد. گیاهانی که برای ایجاد چنین دیواری انتخاب میشوند، باید با شرایط اقلیمی آن منطقه سازگار باشند؛ بنابراین استفاده از گیاهان بومی بهترین گزینه برای گرین وال هستند، زیرا به راحتی خود را با تغییرات آب و هوایی وفق میدهند و مقاوم هستند. از جمله گلهایی که برای دیوار سبز مورد استفاده قرار میگیرند میتوان به گیاه پیچ امین الدوله، لیزوماکیا، پاپیتال، شیر خشت و ناز فرانسوی اشاره کرد.
منبع:سایت ساختمانچی
محمد حسن بیگدلی
۲۴ فروردین ۱۳۹۸ در ۵:۴۸ ب٫ظ
حس خوب و انرژی عالی به ادم دست میده
زهرا نوری درخشان
۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۱:۳۹ ب٫ظ
خوشحالیم که رضایت شما خواننده محترم جلب شده.
محمد حسن بیگدلی
۲۴ فروردین ۱۳۹۸ در ۵:۴۷ ب٫ظ
زیبا بود
مبین
۲۱ فروردین ۱۳۹۸ در ۱:۰۴ ب٫ظ
خوب
رامین
۲۱ فروردین ۱۳۹۸ در ۱:۰۳ ب٫ظ
عالی
قویدل
۲۱ فروردین ۱۳۹۸ در ۱:۰۳ ب٫ظ
عالی
نصیری
۲۱ فروردین ۱۳۹۸ در ۱:۰۲ ب٫ظ
عالی
شمس
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۴:۳۸ ب٫ظ
عالی
شهین گلمحمدی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۲:۲۴ ب٫ظ
مطالب خیلی جالب بودن
رباب ملکی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۲:۱۹ ب٫ظ
خیلی خوشحالم ازینکه سایت دلتا به شهرسبز اهمیت میده چرا که در دهه های اخیر شهرها تبدیل به جزایر گرمایی شدند و متاسفانه ساخت و سازها به بام سبز یا دیوار سبز کمتر توجه می کنند انشالله که روز به روز در راستای بیوفلیک پیشرفت کنیم
امیر مسعود قربانی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۱۱:۳۵ ق٫ظ
بسیار زیبا بود
ضیایی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۶ ق٫ظ
عالی بود
محسن محمدی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۹:۴۵ ق٫ظ
با سلام
بسیار عالی
سهیل ساعت چی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۹:۴۳ ق٫ظ
آموزنده بود
سپاس
وفایی
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۹:۳۶ ق٫ظ
مطالب عالی هستند و لذت بردیم از بار علمی آنها..
حسنزاده
۲۰ فروردین ۱۳۹۸ در ۹:۳۴ ق٫ظ
مطالب خوب و مفید