بزرگترین آتریوم چرخان جهان در پکن، پایتخت کشور چین، قرار دارد. نام این آتریوم «Leeza Soho» و مساحت کل آن ۱۷۲۸۰۰ مترمربع است. این برج با همکاری شرکت معماری «زاها حدید» و شرکت «Soho China» به سرانجام رسیده است. ارتفاع این برج ۲۰۷ متر است.
همچنین، یک تونل مترو که به صورت کج و اریب از میان این برج عبور میکند، موجب شده است که این برج تماشایی به دو قسمت تقسیم شود. آتریوم چرخان این برج تا ارتفاع ۱۹۰ متری ادامه دارد و پس از آن، دو نیمه برج به یکدیگر متصل میشوند. در سایت این پروژه ۲۶۸۰ مترمربع، فضا برای پارک دوچرخه تعبیه شده است. این شرکت قصد دارد تاییدیه طلایی LEED را برای این ساختمان دریافت کند.
از آتریوم چه میدانیم؟
آتریم یا ایتریوم (میانتالار) به معنی فضای بزرگ و باز در میان ساختمان است. تاریخچه استفاده از آن به خانههای رم باستان میرسد که برای خانههای آن دوران، کاربرد تامین نور و تهویه داخلی را داشته است. اما آتریومهای امروزی، که از اواخر قرن نوزدهم و بیستم گسترش یافتند و در طراحی و معماریها بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند، بهطور معمول، چندین طبقه ارتفاع دارند و یک سقف شیشهای با پنجرههای بزرگ در آنها تعبیه شده که بلافاصله پس از ورودی اصلی قرار گرفتهاند.
آتریومها، به دلیل القا کردن احساس بازبودن فضا و نور، از محبوبترین طرحها شناخته میشوند. یکی از اصلیترین چالشهای طراحی آنها مهار آتش است، زیرا هنگام آتشسوزی ممکن است آتش به سرعت طبقات بالا سرایت کند. آتریـومهـا باعث ایجاد احسـاس همگرایـی و تعامـل و ارتبـاط در فضائی فراخ و دلباز داخلی میشوند و همچنین مرزی مشترک برای اتصـال سـاختمان بـه شـهر هستند.
مطالب دیدنی و جالب را در صفحههای گوناگون و معماری و دکوراسیون مجله دلتا، جامعترین مجله ملکی ایران، ببینید.
صلابت
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۵۲ ق٫ظ
ماچقدر مونده به اونجابرسیم.کی من اینو گفته بودم یادم نمیاد؟
صلابت
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۵۱ ق٫ظ
ماچقدر مونده به اونجابرسیم
صلابت
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۵۰ ق٫ظ
ماچقدر عقبیم/
صدرا
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۱۲ ب٫ظ
تبریک به عوامل پدید آورنده این اثر.
پویا
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۳:۱۳ ب٫ظ
سلام
بنای فوق العاده ی است.
واقعا احسن.
سیامک مودت
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۴۹ ق٫ظ
عالی
صحرایی
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۱۷ ق٫ظ
فوق العاده بود
ممنون
زهرا دُرّی
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۲۶ ق٫ظ
سلام و سپاس از محبتتان.
سمایی
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۳۰ ب٫ظ
خیلی جالب وجدیدبود وتازگی داشت
زهرا دُرّی
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۲۶ ق٫ظ
سلام دوست گرامی. سپاس از شما.