تغذیه نقش کلیدی در تامین انرژی دارد و تامین ریزمغذیها در بهبود کیفیت خواب، تناسب اندام، تمرکز و حتی خلقوخو موثر است. رژیم غذایی، ارتباطی قوی با تنظیم خلقوخو دارد و کمبود مواد مغذی خاصی میتواند خطر افسردگی را افزایش دهد. در ادامه این مطلب از مجله دلتا به معرفی مواد غذایی میپردازیم که در خوش اخلاق شدن نقش موثری ایفا میکنند.
منیزیم
تحقیقات نشان داده است که کمبود منیزیم با اختلالات خلقی نظیر اضطراب، افسردگی و اختلال دوقطبی در ارتباط است. کمبود منیزیم سطح سروتونین(هورمون شادی) را کاهش میدهد. اسفناج، بادام، شکلات تلخ، برگ چغندر، ماست، بادام هندی و موز برخی منابع دریافت منیزیم هستند.
امگا۳
امگا۳ در عملکردهای مغزی و رفتاری نقش مهمی بازی میکند. نوسانات خلقی و افسردگی دو علامت اصلی کمبود اسید چرب امگا۳ در بدن هستند. امگا۳ برای درمان افسردگی و اختلال دوقطبی به شکلی موثر مورد استفاده قرار میگیرد. ماهیهای روغنی، منبع عالی امگا۳ هستند. سایر منابع امگا۳ شامل گردو، تخم کتان، سویا و دانه چیا میشوند.
روی(زینک)
طبق نتایج پژوهشها کمبود روی با افسردگی شدید در ارتباط است و رویدرمانی یک روش ضدافسردگی موثر است. گوشت گوساله، گوشت بره، بادام هندی، بادام، تخم آفتابگردان، عدس و نخودسبز جزو منابع تامین روی هستند.
آهن
کمبود آهن اغلب اوقات منجر به افسردگی میشود و فقر آن با خستگی و تغییرات خلقی در ارتباط است. علاوه بر آهن، کمبود اسید فولیک(فولات) نیز اثر تشدید کننده و مشابه با فقر آهن دارد. گوشت قرمز، گوشت ماکیان، ماهی، عدس، لوبیاقرمز و اسفناج برخی از منابع آهن هستند.
کلسیم
کمبود کلسیم با علائم افسردگی ارتباط دارد و مصرف پایین آن با افزایش خطر سندروم پیش از قاعدگی(PMS) در ارتباط است. لبنیات منابع عالی کلسیم هستند.
ویتامین D
کمبود ویتامین D با علائمی همچون اضطراب و افسردگی در ارتباط است. دریافت ویتامین D کافی به جذب بهتر کلسیم کمک کرده و در بهبود خلق و خو و خوش اخلاق شدن اثر دوچندان دارد. نورآفتاب، قارچ، روغن جگر ماهی، تن ماهی و زرده تخممرغ منابع دریافت این ویتامین هستند.
ویتامین B6
ویتامین B6 به تولید انتقالدهندههای عصبی کمک میکند. همچنین این ویتامین در تنظیم ترشح سروتونین نقش حیاتی دارد. مصرف ویتامین B6 علائم افسردگی را کاهش داده و موجب بهبود خلق و خو میشود. ماهی تن، عدس، لوبیا، اسفناج، هویج، موز و برنج قهوهای حاوی این ویتامین هستند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب برای تصفیه خون چه بخوریم؟ را بخوانید.
ناشناس
۲۱ آذر ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۹ ب٫ظ
ناشناس
۶ تیر ۱۴۰۰ در ۷:۱۲ ق٫ظ
ناشناس
۲۵ خرداد ۱۴۰۰ در ۴:۳۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ خرداد ۱۴۰۰ در ۵:۰۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۳ خرداد ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۴ ق٫ظ