چطور صدای جیر جیر کفش را از بین ببریم؟
کفشها به دلایل مختلفی ممکن است صدای جیرجیر بدهند و این صدا هنگام راه رفتن و برخورد کفش با سطوح به گوش میرسد اما چطور میتوان این صدا را برطرف کرد؟ در این مقاله خواهید خواند که چطور صدای جیرجیر کفش خود را از بین ببرید تا بتوانید با اعتماد به نفس بیشتری راه بروید. با بخش مد و زیبایی مجله دلتا همراه باشید.
علل صدای جیرجیر کفش و راه حل آنها
مشکل صدای جیرجیر کفش یک مشکل بسیار رایج است پس اگر به این مشکل دچار شدهاید از بدشانسی شما نیست و لازم نیست کفش خود را کنار بگذارید. ابتدا باید علت این صدا را کشف کنید و سپس به دنبال یک راه حل باشید.
پوشیدن بدون جوراب
یکی از علل شایعی که باعث صدای جیرجیر کفش میشود پوشیدن کفشها بدون جوراب است. اگر پا برهنه پای خود را داخل کفش بگذارید و راه بروید پوست پای شما با سطح داخلی کفش اصطکاک پیدا کرده و صدای خاصی را تولید میکند که حتما شنیدهاید.
این مشکل معمولا در مورد کفشهای نو شایعتر است و چاره آن نیز کاملا واضح است. اگر کفش نویی تهیه کردهاید، چند بار اول آن را همراه با جورابی که خیلی ضخیم نباشد بپوشید تا جا باز کند، پس از آن میتوانید کفش را بدون جوراب هم بپوشید.
کفش چرم و اندازه نبودن آن
اگر کفش چرم شما اندازه پای شما نباشد موقع پوشیدن صدا خواهد داد. بنابراین باید کاری کنید که کفش اندازه پای شما شود، در غیر این صورت نه تنها پوشیدن آن آزار دهنده خواهد بود، بلکه صدای آن نیز باعث دردسر خواهد شد.
مزیت اصلی کفشهای چرم، فرم پذیری آنهاست؛ یعنی این کفشها پس از مدتی شکل پای شما را به خود میگیرند و کاملا اندازه میشوند. اما تا زمانی که این اتفاق نیفتاده است، احتمال صدای جیرجیر کفش موقع راه رفتن وجود دارد.
برای این که فرآیند اندازه شدن کفش را تسریع کنید، توصیه میکنیم از آب استفاده کنید. آب را روی قسمتهای داخلی و بیرونی کفش اسپری کنید تا کفش خیس شود، سپس آن را در حالت مرطوب و نمدار بپوشید تا خشک شوند. با این کار کفش شما در کمترین زمان اندازه پای شما شده و مشکل صدای جیرجیر کفش نیز برطرف خواهد شد.
علل دیگر
- اگر مشکل صدای جیرجیر مربوط به اندازه بودن آن نباشد باید به دنبال محلی بگردید که صدا از آن خارج میشود. کفش را در دست بگیرید و قسمتهای مختلف آن را با انگشت فشار دهید تا منبع صدا را پیدا کنید. اگر با این کار به نتیجه نرسیدید، کفش را بپوشید و روی یک سطح صاف بایستید، پا را از نوک تا پاشنه و از چپ به راست به آرامی روی زمین فشار دهید تا مشخص شود این صدا از کدام قسمت کفش خارج میشود.
- این صدا ممکن است به دلیل وجود حباب هوا (که در هنگام ساخت کفش یا کفی آن درون آن شکل گرفته است) و یا وجود رطوبت درون آن باشد. در این شرایط پاشیدن کمی پودر بچه و یا جوش شیرین روی آن قسمت میتواند رطوبت اضافی را جذب کرده و صدا را از بین ببرد.
- گاهی ممکن است صدای جیرجیر به علت جنس نامناسب کفی آن باشد که در هنگام برخورد با سطوح خاصی مثل سنگ و کاشی صیقلی دچار اصطکاک شده و صدای خاصی تولید میکند.
در این شرایط نمیتوان کار خاصی برای این مشکل انجام داد مگر این که این کفش برای شما بسیار عزیز باشد و بخواهید آن را به یک تعمیرکار بدهید تا کفی آن را عوض کرده و جنسی مرغوبتر و مناسبتر را با آن جایگزین کند.
به طور کلی اگر نتوانید علت صدای کفش را تشخیص دهید بهترین کار مراجعه به تعمیرکار متخصص کفش است، این افراد میتوانند علت صدا را به درستی تشخیص داده و تعمیر مورد نیاز را برای برطرف کردن آن انجام دهند.
بیشتر بدانید: برای آشنایی بیشتر با مد و زیبایی “گشاد کردن کفش تنگ با ۵ راهکار ساده” را مطالعه کنید.
روزبهانی
۱۳ شهریور ۱۳۹۹ در ۸:۵۴ ق٫ظ
متشکرم