تاثیر رنگها نه تنها بر دکوراسیون داخلی فضا، بلکه بر احساسات کاربران فضا امری اثبات شده است. برای اینکه بهترین عملکرد را داشته باشیم، شناخت رنگها، دانستن ترفندها و مبانی چرخه رنگ کمک بسیاری به ما میکند. در این قسمت از مجله دلتا بیشتر درباره رنگها بهویژه رنگ چاشنی صحبت میکنیم.
اینکه بدانیم چه رنگی را به چه میزانی در دکوراسیون استفاده کنیم، مهم است. بنابراین باید قوانین چرخه رنگ را برای تعادل بصری بیاموزیم و رنگها را اصولی کنار هم قرار دهیم تا تاثیر مثبت خود را بر زیبایی دکوراسیون بگذارد.
دسته بندی رنگها
طبق اصول رنگها، رنگی که به نسبت بیشتری در دکوراسیون به کار میبریم رنگ اصلی نامیده میشود و رنگی که کمتر از رنگ اصلی به کار برده شده را رنگ تابع مینامیم. اما بعضی رنگها را در دکور میبینیم که نه رنگ اصلی هستند و نه جز رنگ های تابع حساب میشوند این رنگها رنگ چاشنی هستند .
رنگهای چاشنی، رنگهایی هستند که به مقادیر کمی در دکور به کار میروند، اما به دلیل تضادی که با رنگ اصلی ایجاد میکنند جلوه بصری را به نحوی متفاوت تغییر میدهند.
برای افزودن رنگ چاشنی به دکوراسیون باید در دستهبندی رنگهای متضاد به دنبال آن بگردید یعنی دردایره رنگ، رنگهای روبروی رنگ اصلی به کار رفته در دکوراسیون، برای مثال رنگ آبی به عنوان رنگ اصلی و نارنجی به عنوان چاشنی، سبز به عنوان رنگ اصلی و قرمز به عنوان چاشنی کاربرد دارد.
در اتاقی که رنگ اصلی سفید است هر رنگی را میتوانید به عنوان چاشنی به کار ببرید فقط فراموش نکنید از این نوع رنگ در دکوریها و اکسسوریها استفاده کنید .
راه دیگر برای افزودن رنگ چاشنی استفاده از تنالیتههای رنگی از یک طیف رنگ است که این کار تاکید بیشتری برای رنگ اصلی ایجاد میکند. برای مثال رنگ زرد به عنوان رنگ اصلی و به کار بردن تناژهای نارنجی-قرمز به عنوان چاشنی، رنگ زرد را بیشتر جلوهگر میکند. با انتخاب رنگ چاشنی و افزودن رنگ مناسب میتوانید تعادل بصری و تاثیر زیادی بر دکوراسیون گذاشته و فضایی زیباتر داشته باشید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با تاثیر رنگ، مطلب “تاثیر رنگ در دکوراسیون خانگی” را مطالعه کنید.