امروزه به دلیل کمبود فضای لازم، حوضهایی که سالها پیش در حیاط هر خانهای به چشم میخورد، استخرهای بزرگ که همیشه پرآب بودند و جویهای روانی که از گوشه تا گوشه فضا امتداد داشتند، جای خود را به تعاریف مدرنی از آبنما در دکوراسیون داخلی دادهاند.
آبنماهای امروزی اکثرا با توجه به موقعیتی که در آن قرار دارند و فضای کمی که برای ایجادشان در دسترس است، تعریف دیگری پیدا کرده اند.
در معماری مدرن فرم آبنما دگرگون شده و شکلهای متفاوتی را شامل میشود. برای آشنایی با آبنماهای مدرن، همراه مجله دلتا باشید.
آبنما در دکوراسیون داخلی به سبک مدرن
آبنما در دکوراسیون داخلی میتواند در فرم یک تابلو در فضا به کار گرفته شود. به جای تعریف یک آبنمای بزرگ که شاید فضای اجرای آن را در اختیار نداشته باشید، میتوانید یک آبنمای کوچکتر به فرم قاب شده و در نقش یک تابلو در نظر بگیرید.
با اجرای این ایده آب را به فضای دکوراسیون خود دعوت کرده و در عین حال صاحب یک تابلوی منحصر به فرد خواهید شد که شاید در کمتر جایی به چشم بخورد.
پارتیشن بندی توسط آبنما
یک آبنما میتواند نقش پارتیشن را در محیط ایفا کند. اگر مایل به تفکیک فضاهای خود به وسیله پارتیشن هستید و یک آبنمای مدرن نیز میخواهید، پس چه بهتر که این دو خواسته را که یکی دارای عملکرد و دیگری صرفا برای زیبایی است با هم تلفیق کنید.
این طرح نوآورانه با تعریف فضا و تامین زیبایی میتواند یک محیط معمولی را به زیباترین حالت خود درآورد. صدای آب فضای نشیمن را به محیطی آرامشبخش تبدیل میکند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با ترفندهای یک دکوراسیون مدرن” دکوراسیون با پارتیشن مدرن”را مطالعه کنید.
آبنما با عناصر طبیعی
آبنماها میتوانند به راحتی و از فرمهای بسیار ساده و طبیعی تشکیل شوند. یک تخته سنگ گود با قابلیت پمپاژ آب به سادگی عملکرد آبنما را پیدا میکند. اگر در فضای خانه از عناصر طبیعی استفاده میکنید، طراحی یک آبنمای سنگی در کنار فضای سبز بسیار زیبا خواهد بود.
سنگ، گیاهان و آب در کنار هم و به شکل یک مجموعه، طبیعتی مینیاتوری در فضا به وجود میآورد. این ایده خصوصا برای فضاهای آپارتمانی که گاها دارای حیاط نبوده یا فضای باز چندانی در دسترس ندارند، مناسب است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با انواع کفپوش مدرن” کفپوش چوبی تیره، زیبا و مدرن”را مطالعه کنید.
آبنمای دیواری
با ایجاد یک صفحه عمودی بر سطح دیوار با استفاده از طرح سنگریزه در پس زمینه آن و ایجاد جریان آب به صورت آبشار بر سطح این فرم، میتوان یک دکور بسیار زیبا تعریف نمود که به همراه نورپردازی ایدهئالتر نیز خواهد شد.
علاوهبر تعبیه آبنما در دکوراسیون داخلی نورپردازی آبنما جذابیت خاصی به فضا میبخشد. برای اینکه یک آبنما در شب نیز جلوه خود را حفظ کند یا حتی زیباتر به نظر برسد، میتوان از نوپردازی برای آن استفاده کرد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با دکوراسیون مدرن” دکوراسیون اتاق پذیرایی مدرن”را مطالعه کنید.
آبنمای فضای باز
اگر فضای منزل شما دارای حیاط است، میتوانید آنرا با قرار دادن یک آبنما به شکل آبشار به محیطی خارقالعاده تبدیل کنید. آبنماها با زیبایی بصری و صدای روحافزای خود میتوانند فضای حیاط را زنده کنند.
در سطح دیوار حیاط نیز میتوان با ایجاد یک صفحه از جنس و رنگ متفاوت به همراه تعبیه فضایی برای جریان آب و در نهایت یک حوضچه در پای دیوار که آب به درون آن میریزد، به زیبایی فضا دکور کرد.
این ایده معمولا در فضای ورودی حیاط به کار برده میشود و در حیاطهای کوچک آپارتمانهای امروزی نیز قابل اجرا است.
آبنما در دکوراسیون داخلی با وجود این که جزو ارکان طراحی فضا در معماری به شمار نمیآید، یکی از موثرترین عناصر در تعریف فضا محسوب میشود. با دوباره به میدان آوردن عناصر طبیعی مثل آب در عرصه طراحی، میتوان خصوصیات از دست رفته معماری این روزها را تا حدودی بازگرداند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با دکوراسیون آشپزخانه مدرن” رازهای یک آشپزخانه شیک و مدرن”را مطالعه کنید.