وقتی به معماری مدرن فکر میکنید چه چیزی به ذهنتان میرسد؟ احتمالا خطوط درهم، تیز و طولانی یا ساختاری دور از ذهن، استفاده از مواد صنعتی جدید و چیزهایی شبیه به این موارد. اما این موارد برای تمام سازه های با معماری خاص صدق نمیکند. مثلا مرکز زرافه ای مراقبت از کودکان، بنای یادبود ایلیندن، خانه شفاف، خانه مکعبی و خانه صدفی که ما در این مقاله از مجله دلتا به شما معرفی میکنیم، با تصور عموم از معماری مدرن فرق میکند.
۱. مرکز زرافه ای مراقبت از کودکان – فرانسه
ساخت این سازه فرانسوی در سال ۲۰۱۲ به پایان رسید. این ساختمان مرکز نگهداری از کودکان که شامل مجسمه هایی از حیوانات مختلف، از جمله یک زرافه غول آسا است. این زرافه به گونه ای طراحی شده که انگار ساختمان از وسط بدنش رد شده است. هدف از این طراحی تلقین حس حرکت و ایجاد خلاقیت در ذهن کودکان بوده است. در بخشی های دیگر ساختمان نیز مجسمه ای از خرس و کفشدوزک وجود دارد.
۲. بنای یادبود ایلیندن – کروشفو، مقدونیه
ایلیندن بنای یادبودی ساخته شده در سال ۱۹۷۴ است که به انقلابیون و رزمنده های ایلیندن در شورش سال ۱۹۰۳ تقدیم شد. قسمتی از محوطه این ساختمان شامل مجسمه هایی استوانه ای به اسم “شکستن زنجیر” وجود دارد. این استوانه ها به صورت ردیفی و پشت سر هم به شکلی یکسان قرار گرفته اند و نمادی از آزادی بشریت و رها شدن از بند میباشد. درون سازه، مقبرهی نیکولا کارف، رئیس جمهور کروشفو و مجسمه ای از توزه پروسکی خواننده، قرار دارد.
۳. خانه شفاف – توکیو، ژاپن
این خانهی شفاف ژاپنی نور طبیعی را در تمام روز به ساکنان میدهد اما از حریم شخصی خبری نیست. بخش های مختلف این خانه درختی شفاف نه فقط از یکدیگر جدا نشده اند، بلکه به طرزی خاص با یکدیگر در ارتباطند. افراد میتوانند صدای یکدیگر را از پایین و بالا و هر جای خانه بشنوند. پله ها متحرک و از جنس چوب است. اسکلت استیل و سفید رنگ ساختمان شباهتی به درخت ندارد اما تجربه زندگی در این خانه و ارتباط عمیقی که بین ساکنان ایجاد میشود الگوبرداری شده از جنس ارتباطی است که بدون وجود معماری های مدرن و مهندسی شده، گذشتگان ما با یکدیگر داشته اند.
خانه مکعبی – روتردام ، هلند
این سی و هشت خانه، توسط پیت بلوم طراحی شده اند. خانه های مکعبی شکل، چهل و پنج درجه کج شده اند و روی تیرک هایی به فرم شش ضلعی قرار دارند. هدف از این طراحی بهینه سازی فضا و توزیع بهتر اتاق ها بوده است. اما در واقع حدود یک چهارم از این فضای صد متری به دلیل موقعیت قرار گرفتن خانه بدون استفاده میماند. این ساختار به عنوان نمادی از درختان و جنگل در سال ۱۹۸۴ احداث شد.
خانه صدفی – مکزیکو
خانه صدفی توسط خاویر سنوزیان با الهام از گائودی و فرانک لیود رایت، طراحی و در سال ۲۰۰۶ احداث شد. سنوزیان اسم این طراحی را “بیو آرشیتکت” گذاشته است. بنای مذکور دارای ظاهری نرم است که به موزاییک های شیشه ای رنگی منتهی میشود. این شیشه های رنگین با برخورد نور خورشید در اتاق پذیرایی رنگین کمانی زیبا میآفرینند.
سیامک مودت
۲۱ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۲ ق٫ظ
فقط خونه شیشه ای
مریم عنبری
۲۱ مهر ۱۳۹۸ در ۱:۱۴ ب٫ظ
زندگی کردن توش باید تجربه جالبی باشه زندگی کردن
رحیمی
۱۷ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۲۴ ق٫ظ
مفید بود
مریم عنبری
۱۷ مهر ۱۳۹۸ در ۱۱:۱۳ ق٫ظ
سلام. باعث خرسندیه
روزبهانی
۱۶ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۰۳ ق٫ظ
خیلی جالب بود
مریم عنبری
۱۶ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۲ ق٫ظ
سلام. ممنون از اظهار لطفتون.
ناشناس
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۴۲ ب٫ظ
خانه شفاف خیلی عجیییییب بودددد
مریم عنبری
۱۶ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۳ ق٫ظ
سلام. بله همینطوره
صلابت
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۸:۵۰ ب٫ظ
نامجو
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۶:۵۱ ب٫ظ
جالب بود
مریم عنبری
۱۶ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۴ ق٫ظ
سلام. ممنون.
مهدی مختاری
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۶:۱۷ ب٫ظ
سپاسگذارم
مریم عنبری
۱۶ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۷ ق٫ظ
ممنون از شما
بیگدلی
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۶:۱۶ ب٫ظ
خیلی جالب بود
مریم عنبری
۱۶ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۷ ق٫ظ
چه خوب که مورد توجهتون قرار گرفت
یوسفی
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۵:۴۱ ب٫ظ
عالی بود
مریم عنبری
۱۶ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۸ ق٫ظ
سلام. سپاس از توجهتون.
امیری
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۳:۳۴ ب٫ظ
خیلی پربار بود
مریم عنبری
۱۵ مهر ۱۳۹۸ در ۳:۴۱ ب٫ظ
از اینکه مورد توجهتون قرار گرفت خوشحالیم.