تاثیر محیط بر روحیه افراد شاغل در طراحی دکوراسیون محل کار باید مورد توجه قرار گیرد. به عبارتی محیط کار باید به فضایی تبدیل شود که فرد برای فرار از آن لحظه شماری نکند.
به گزارش مجله دلتا برگرفته از پویانو؛ بهطور خلاصه انتظارات فردی که قرار است قسمت اعظم از وقت روزانه خود را در محیط کار بگذراند، به عملکرد وی خلاصه نمیشود و معیارهای دیگری چون زیبایی را نیز در بر میگیرد.
میز پذیرش
میز پذیرش در یک دفتر کار از مهمترین قسمتهای آن است که مراجعه کنندگان با آن روبهرو می شوند و باید از هر نظر مناسب باشد.
پارتیشن
اگر لازم باشد فضای محل کار نیازمند به قسمتهای مختلف تقسیم شود، پارتیشن و جداکننده ها بهترین ایده است . پارتیشنها در عین جدا کردن فضا، ارتباط بخشها را تا حدودی حفظ کرده و بخش هایی مستقل ایجاد میکنند.
تمایز رنگ
در طراحی دکوراسیون محل کار ، برای تفکیک فضا بدون استفاده از جداکننده ها میتوان از تمایز رنگها استفاده کرد. برای مثال فضای یک راهرو با رنگی متفاوت تر از اتاق کناری مشخص شود، بی آنکه در عمل چیزی بین این دو فضا قرار گیرد.
تمایز در متریال
نوع متریال به کار رفته نیز معرف تفاوت بین دو یا چند فضا است. اگر به هر دلیل امکان ایجاد یک فضای کاملاً مستقل وجود نداشته باشد، میتوان قسمتی از محیط را با کف سازی متفاوت جدا کرد.
راهرو
راهروها نباید فضاهایی طولانی و خسته کننده به نظر برسند. نصب دیوارهای شیشهای در راهرو، این امکان را فراهم میکند تا راهرو طولانی به نظر نرسد و دلبازتر جلوه کند.
هماهنگی سقف و کف
از دیگر ایده های طراحی دکوراسیون محل کار؛ هماهنگی سقف و کف با یکدیگراست. به عبارت دیگر انعکاس نمای کف روی سقف و عکس آن است. این یعنی هر چه در کف اتفاق میافتد، به نوعی در سقف نیز تکرار شود.
استفاده از میزهای توکار
میزهای توکار با اینکه قابلیت جا به جایی میزهای جدا را ندارند، اما جزیی از فضا به شمار می آیند و دکوراسیون یکپارچه تری ایجاد میکنند.
استفاده از گیاهان
محیط کار معمولاً با استرس و تنش همراه است. استفاده از گیاهان در فضا باعث تلطیف این فضای پر تنش میشود. ایجاد فضای سبز که در معماری معاصر جای خود را در محیط زندگی انسان باز کرده است، در محیط کار نیز در روحیه کارکنان بسیار تاثیر گذار است.
تعبیه پنجره
وجود پنجره در محیط کار یک ویژگی خاص محسوب میشود. در صورتی که محیط پنجره داشته باشد، چیدمان مبلمان باید به گونهای صورت گیرد که از نور طبیعی و چشم انداز فضای بیرون به بهترین نحو استفاده شود.
نورپردازی
علاوه بر امکان استفاده از نور طبیعی، نورپردازی در محیط کار نیز بسیار حائز اهمیت است. فضای کار نباید به هیچ وجه تاریک باشد، چرا که نور کم سبب سستی و خواب آلودگی میشود.
پرهیز از افزودن جزئیات به فضا
از افزودن جزییات بیش از حد به فضا پرهیزکنید. محیط کار باید مکانی برای آرامش و تمرکز بیشتر کارکنان باشد و بنابراین باید بسیار ساده طراحی شود.
ملکی
۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۱۰:۴۱ ق٫ظ
خیلی هم خوب
دانشی
۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۳۴ ق٫ظ
بنظر من شما بهتر هست اول دفتر کار گوگل برسی کنید بعد از بررس در این خصوص نظر بفرمایید
محمد نیکروش
۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۸:۳۳ ق٫ظ
مطالب آموزنده ی بود
از مجله دلتا ممنونم
سلیمی
۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۳۱ ب٫ظ
ممنون
زارع
۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۳۰ ب٫ظ
بسیار عالی
سپاس
بزرگی
۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۵:۱۶ ب٫ظ
بسیار زیبا و عالی
برزین
۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۳:۲۸ ب٫ظ
بسیار منطقی
سلیمی
۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۲:۱۵ ب٫ظ
بسیار عالی بود مطلب