پیشرفت علم و تکنولوژی منجر به درمان بسیاری از بیماریها و ارتقای علم پزشکی شده است. با این حال برخی از فنون باستانی در راستای سلامتی همچنان با دستورات علمی مطابقت دارند. با ما در مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا با ۵ تکنیک درمانی باستانی از فرهنگهای مختلف آشنا شوید که همچنان پاسخگوی نیازهای سلامتی بشر هستند.
۵ تکنیک درمانی باستانی
برای انسانهای کهن در نبود پزشکی پیشرفته و تجهیزات درمان، همه راههای درمان بیماری به مواد غذایی مصرفی و شیوه زندگی باز میگشت. درست است که بشر در مواجهه با بیماریها با مشکلات زیادی روبهرو بود اما برخی تکنیکها توسط اقوام برای کنترل عوارض بیماریها و تقویت ایمنی به کار گرفته میشد.
۱. تاکید مایاها بر شکلات
تمدن مایا در بخشهایی از مکزیک و آمریکای مرکزی زندگی میکردند و از حدود ۷۵۰ سال قبل از میلاد شروع به توسعه شهرها کردند.
برای مایاها، کلید سلامتی در حفظ تعادل بود و بیماری نشانهای از برهم خوردن این تعادل. تکنیک درمانی باستانی مایاها برای حفظ سلامتی، استفاده از شکلات بود.
امروزه میدانیم که کاکائو مملو از پلیفنولهای آنتی اکسیدانی است و اثراتی برای سلامت قلب به همراه میآورد. حتی مطالعاتی وجود دارد که مصرف روزانه کاکائو با داشتن پوست خوب و شفاف ارتباطی مستقیم دارد.
مایاها نوشیدنی شکلاتی مخصوص به خود داشتند. این نوشیدنی از دانههای کاکائوی کوبیده، آب و فلفل تند تهیه میشد. در کنار اسموتیها، هنوز هم یکی از سالمترین راههای مصرف کاکائو است.
۲. تاکید آیورودای هندی بر هضم غذا
آیورودا بیش از ۳۰۰۰ سال پیش در هند ابداع شد. این شاخه از طب کهن بر این باور استوار است که سه نیرو یا انرژی حیاتی به نام دوشا، نحوه عملکرد بدن را کنترل میکنند و بر شرایط سلامتی که مستعد ابتلا به آن هستید تأثیر میگذارند.
رژیم غذایی یک بخش کلیدی از آیورودا برای تعادل هر سه دوشا است زیرا از نظر آنها هضم نامناسب غذا علت اصلی بسیاری از بیماریهاست.
در حالیکه غذاهای طبیعی، فرآوری نشده و عمدتا گیاهی پایه و اساس غذا خوردن آیورودا هستند، نحوه تهیه غذا و زمان مصرف آن نیز مهم است.
هضم غذای تازه پخته شده راحتتر از خام است. این بدان معناست که سالادها و سبزیجات خام زودتر در روز خورده میشوند تا بدن زمان لازم برای پردازش آنها را داشته باشد و شام نباید خیلی سنگین باشد یا خیلی دیر هنگام خورده شود.
همچنین برای کمک به هضم و تقویت ایمنی طبیعی از زردچوبه، زیره، گشنیز، هل، دارچین، زعفران و زنجبیل استفاده میشود.
۳. طب سنتی رونگوآ مائوری از گیاهان بومی نیوزیلند
طب سنتی مائوری به دلیل استفاده از گیاهان دارویی شناخته شده است. این تکنیک درمانی باستانی یک سیستم کلنگر است که به جای درمان علائم بیماری، بهبود سیستم ایمنی را در پیش میگیرد.
هدف از رونگوآ بالا بردن نیروی زندگی در افراد است تا بتوانند علیرغم بیماری زندگی کاملی داشته باشند.
گیاهان بومی مانند کاواکاوا، کوماراهو، مانوکا، هاراکه و ماماکو بخشی از این درمان بوده و برای تسکین طیف وسیعی از علائم استفاده میشوند.
۴. تای چی و طب چینی
در طب سنتی چینی دو نیروی متضاد (یین و یانگ) باید در هماهنگی برای سلامتی حفظ شوند.
چی، یک انرژی حیاتی در بدن است که میتوان آن را با تای چی تقویت کرد. این شکل از ورزش که اغلب به عنوان مدیتیشن در حرکت توصیف میشود، برای افراد در هر گروه سنی مناسب است، تحقیقاتی وجود دارد که نشان میدهد تای چی فواید قدرتمندی برای بدن و ذهن دارد. پیش از این در مطلب این ورزش آسان سلامتی شما را تضمین میکند در مورد تای چی و تاثیرات آن صحبت کردهایم.
مطالعهای در مرکز پزشکی هاروارد نشان داده که بیماران مبتلا به نارسایی مزمن قلبی کیفیت زندگی، خواب و خلق و خوی بهتری را هنگام تمرین تای چی تجربه میکنند. این تمرین همچنین به کنترل افسردگی، استرس و اضطراب کمک میکند.
۵. تشریفات بومیان آمریکا برای پاکسازی آشوب درون
بسیاری از قبایل بومی آمریکا بر این باور بودند که بیماری میتواند دلایل ماوراءالطبیعی داشته باشد. بنابراین مناسک پاکسازی اغلب برای ایجاد روحیه خوب و از بین بردن اضطرابها، افکار منفی و انرژیهای ناخواسته استفاده میشود.
رایجترین مراسم پاکسازی شمنیستی حجامت است که همراه با مناسکی ویژه انجام میشود. مراسمی که با سوزاندن گیاهان و بخور دادن آنها در کاسهای سفالی و پخش کردن دود در اطراف خانه با استفاده از یک پر انجام میشود. یکی از رایجترین گیاهانی که برای این کار استفاده میشود مریم گلی سفید است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ۳ حرکت کششی ساده برای مبتدیان را بخوانید.
ناشناس
۴ خرداد ۱۴۰۲ در ۱:۰۰ ب٫ظ
آرتین زارعی
۱ خرداد ۱۴۰۲ در ۰:۱۸ ق٫ظ
به نظر من اینها همه به امید واعتقاد انسان در هر دین ومذهب است
مونا رستمیان
۱ خرداد ۱۴۰۲ در ۸:۵۸ ق٫ظ
بله درست میفرمایید
ناشناس
۱ خرداد ۱۴۰۲ در ۰:۰۳ ق٫ظ
بسیار جالب بود💫
مونا رستمیان
۱ خرداد ۱۴۰۲ در ۸:۵۹ ق٫ظ
سپاس از همراهیتون
ناشناس
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۱:۳۵ ب٫ظ
عاطفه
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۰:۳۴ ب٫ظ
همه ی روشها عالی و جالب بود. منکه بیشتر طرفدار روش مایاها باشکلات شدم. چه روش خوب وخوشمزه ای. مرسی?
مونا رستمیان
۱ خرداد ۱۴۰۲ در ۸:۵۹ ق٫ظ
بله واقعا، یک بار هم خوشمزهها مفید باشن
ناشناس
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۵:۱۴ ب٫ظ
محمد مهدی
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۴:۵۰ ب٫ظ
عالی
مونا رستمیان
۱ خرداد ۱۴۰۲ در ۸:۵۹ ق٫ظ
سپاس که وقت میگذارید
ناشناس
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۴:۴۸ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۳:۰۶ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۳:۰۶ ب٫ظ