حتما شما هم افرادی را دیدهاید که در هر مکان و زمانی میتوانند به راحتی بخوابند. فقط کافی است اراده کنند تا چشمانشان بسته شده و به خواب عمیق فرو بروند. همه حسرت خوابیدن این افراد را میخورند. مجله دلتا در این بخش بهصورت خلاصه ۹ آسیبی که اختلال خواب برای سلامتی ایجاد میکند را بررسی میکند.
بروز حوادث به دلیل خوابآلودگی
اختلال خواب باعث ایجاد خستگی مزمن در ذهن و بدن میشود و در نتیجه احتمال بروز حوادث مختلف و گاهی خطرناک را در طول روز بالا میبرد.
کاهش بهره هوشی
خواب نقش مهمی در تفکر و یادگیری دارد. کمبود خواب به هر شکل و دلیلی، باعث کاهش توجه، هوشیاری، تمرکز، استدلال و از دست دادن توانایی حل مساله میشود و یادگیری و ثبت خاطرات را برای شما سخت میکند.
مشکلات سلامتی
اختلال خواب و کمخوابی باعث ایجاد مشکلات جسمی فراوانی از جمله بیماریهای زیر میشود:
- بیماری قلبی
- حمله قلبی
- نارسایی قلبی
- ضربان نامنظم قلبی
- فشار خون بالا
- سکته
- دیابت
ایجاد افسردگی
کمبود خواب با گذشت زمان میتواند باعث ایجاد افسردگی یا تشدید علائم آن شود. البته کمخوابی از علائم افسردگی است و همین موضوع میتواند باعث تشدید این اختلال در فرد شود.
پیری پوست
بیخوابی یا کمخوابی باعث زرد شدن پوست و پف کردن چشمها میشود و به مرور زمان میتواند درخشش پوست را از بین ببرد. همچنین اختلال خواب باعث ایجاد چروکهای ریز روی صورت و حلقههای تیره زیر چشم میشود.
فراموشکاری
وقتی کم میخوابید، ذهنتان نمیتواند اطلاعات را دستهبندی و بایگانی کند در نتیجه خیلی از اتفاقات و صحبتها را فراموش میکنید یا نمیتوانید خاطرات را به یاد بیاورید.
افزایش وزن
بله عجیب است اما اختلال خواب باعث افزایش احساس گرسنگی، اشتها و تمایل به مصرف غذاهای پرچرب و کربوهیدرات میشود. به همین دلیل است که اغلب افرادی که کم میخوابند چاق هستند. در تحقیقی که در سال ۲۰۰۴ انجام شد مشخص شد افرادی که کمتر از ۶ ساعت در روز میخوابند ۳۰% بیشتر از افرادی که بین ۷ تا ۹ ساعت میخوابند در معرض چاقی قرار دارند.
افزایش خطر مرگ!
طبق نتایج مطالعاتی که در بریتانیا روی ۱۰هزار کارمند دولتی انجام شد مشخص شد افرادی که شبها ۵ ساعت یا کمتر از آن میخوابیدند، خطر مرگ به هر علتی را برای خود تا ۲ برابر افزایش میدادند. در این تحقیق مهمترین علت مرگ ناشی از اختلال خواب، بیماریهای قلبی عروقی ثبت شده است.
از دست دادن توانایی ارزیابی و تشخیص
اختلال خواب میتواند توانایی قضاوت و تشخیص را مختل کند. این اختلال امکان ارزیابی صحیح موقعیتها را از افراد گرفته و امکان تصمیمگیری عاقلانه را از بین میبرد.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب چگونه هم بخوریم هم لاغر بمانیم! را بخوانید.
ناشناس
۳۱ خرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۴:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ خرداد ۱۴۰۱ در ۲:۵۵ ق٫ظ
ناشناس
۲۸ خرداد ۱۴۰۱ در ۲:۵۷ ب٫ظ