خانه قابل توسعه پدیدهای نو در عرصه معماری است. این محصول به دلیل نوع فناوری، استراتژیهای مالی و دستورالعملهای برنامه ریزی، کارایی زیادی دارد و حجم و اندازه آن با توجه به شرایط اجتماعی،فرهنگی و محیطی میتواند تغییر کند.
به گزارش مجله دلتا، در عصر حاضر به دلیل شرایط بد اقتصادی در اکثر جوامع، داشتن یک خانه بزرگ، آنهم با همه امکانات به آرزوی دست نیافتنی افراد به ویژه نسل جوان تبدیل شده است. زندگی در خانهها یا بهتر بگوییم سوئیتهای کوچکی که در آن نه از اتاق خواب بزرگ، نه آشپزخانه مجزا و نه حتی اتاق پذیرایی مهمان خبری هست، بیشتر آدم را یاد سلولهای انفرادی زندان میاندازد.
به تازگی اما، معماران متخصص در اندونزی تصمیم گرفتهاند تا با بکارگیری فناوریهای مدرن، آرزوی داشتن خانهای با قابلیتها و امکانات فراوان را تحقق ببخشند.
در پروژهای که خانه قابل توسعه نام گرفته، معماران تلاش کردهاند تا از حداقل فضای موجود، حداکثر استفاده را ببرند. در واقع طراحی این خانهها به گونهای است که بر اساس نیازهای مالک، قابل توسعه خواهد بود و میتواند نقش ویژهای در مدیریت آب، انرژی و پسماند ایفا کند. برهمین اساس سقف خانه در صورت دلخواه صاحبخانه، قابل جابهجایی است و فونداسیون خانه، تا افزایش سه طبقه به ساختمان را پوشش میدهد.
همچنین تراکم داخلی خانه قابل افزایش در ابعاد عمودی است و میتوان همزمان در یک ساختمان، دو طبقه تجاری و مسکونی داشت. بهکارگیری این فناوری کاهش هزینه ایجاد شبکههای جادهای آب شرب، برق و البته افزایش درآمد خانواده را به همراه خواهد داشت.
جمعآوری آب باران، فناوری تولید برق از انرژی خورشیدی و سیستمهای فاضلاب نیز از جمله مزایا و قابلیتهای خانههای قابل توسعه است.
مترجم:مریم حسینی
برای دیدن مطالب بیشتر در مورد معماری های خاص ، دکوراسیون داخلی و محوطه سازی از مجله دلتا دیدن کنید.