۱. رنگ بنفش
انتخاب این رنگ در دکوراسیون داخلی ریسک بالایی دارد؛ زیرا باید با دقت و ظرافت با رنگهای دیگر ترکیب شود. ولی مطمئن باشید این رنگ فضایی شیک را خلق میکند. بنفش بادمجانی برای آشپزخانه، بنفش کم رنگ برای اتاق خواب، بنفش شرابی برای نهارخوری استفاده میشوند و این رنگ، به عنوان رنگ مکمل در حمام و سرویس بهداشتی بسیار پرکاربرد است.
۲. رنگ سفید
سفید گزینهای بسیار مناسب برای تمام مکانهای خانه است و استفاده از آن ریسک بسیار پایینی دارد. اگر از سفید در اتاق استفاده میکنید، این رنگ تمیزی محیط را چند برابر کرده، نور را بازتاب میدهد و خانه را دلباز میکند. اما به دلیل سرد بودن این رنگ، حتما باید با رنگهای گرمتر مثل: قهوهای، بژ، ارغوانی و ..در دکوراسیون ترکیب شود.
۳. رنگ قهوهای
قهوهای رنگ لوکس و کلاسیک است. رنگ قهوهای طیفهای بینظیر و شیکی دارد. مثل: خاکی، بژ، قهوهای سوخته، کرم و … انتخاب این رنگ در دکوراسیون داخلی به علت طیف رنگی گسترده آن ریسک بسیار کمی دارد و ست کردن این رنگ با رنگهای دیگر کار آسانی است. این رنگ در هر قسمت از خانه قابل اجرا است، اما برای اتاق کودکان مناسب نیست؛ زیرا کودکان جذب رنگهای شادتر میشوند. ما میتوانیم از طیفهای تیرهتر قهوهای برای اتاق کار و اتاق مطالعه و از انواع روشنتر این رنگ مثل بژ و کرم برای نشیمن و میز غذاخوری استفاده کنیم. این رنگ برای حمام و سرویس بهداشتی مناسب نیست.
۴. رنگ طوسی
این رنگ امروزه به علت هماهنگ شدن با چندین رنگ مثل سفید، مشکی، گلبهی، آبی و قهوهای روشن بسیار استفاده میشود و میتوان به راحتی هارمونی ایجاد کرد. این رنگ، جدی و سرد است و برای اتاق کودکان مناسب نیست.
۵. رنگ آبی
آبی دارای طیف رنگی متنوعی از آبی آسمانی تا سرمهای است. آبی رنگی سرد است و باید در دکوراسیون با رنگی مکمل مانند نارنجی، قهوهای، زرد و … همراه شود. آبی برای اتاق خواب مناسب است؛ زیرا حس آرامش را القا میکند و همچنین در سرویس بهداشتی و حمام پرکاربرد است. اما استفاده از آن در اتاق غذاخوری مناسب نیست.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با مکملهای رنگ آبی، “مکمل رنگ آبی در دکوراسیون” را مطالعه کنید.
۶. رنگ سبز
این رنگ باعث آرامش و استراحت روح میشود، به همین دلیل در بیمارستانها مورد استفاده قرار میگیرد. اما پیشنهاد ما به شما، استفاده از رنگ سبز به عنوان رنگ مکمل است. رنگ سبز پررنگ در سالن پذیرایی، در کنار رنگ قهوهای سوخته فضای شیکی را به وجود میآورد. استفاده از رنگ سبز کمرنگ نیز در اتاق خواب، در کنار قهوهای کمرنگ و رنگ کرم حس آرامش را انتقال میدهد. این رنگ را بهتر است در آشپزخانه و سالن ناهارخوری استفاده نکنید.
۷. رنگ قرمز
این رنگ پرانرژی، برای سالن غذاخوری و آشپزخانه خوب است و باعث باز شدن اشتها میشود. به تنهایی برای اتاق خواب چندان مناسب نیست؛ زیرا بیخوابی میآورد؛ اما ترکیب آن با سفید و قهوهای در اتاق خواب بسیار زیبا و هوشمندانه است.
۸. رنگ زرد
رنگ زرد برای حمام و آشپزخانه و راهروی ورودی مناسب است؛ اما به کار بردن این رنگ در دکوراسیون داخلی به عنوان رنگ اصلی توصیه نمیشود؛ زیرا باعث تحریک اعصاب و حس ناامیدی میشود. ترکیب این رنگ با قهوهای ایده خوبی است. برای اتاق خواب کودکان بهتر است از این رنگ استفاده نکنید.
۹. رنگ مشکی
استفاده از این رنگ در دکوراسیون ریسک بالایی دارد و باید با ظرافت و دقت به کار برده شود. استفاده ناآگاهانه از این رنگ باعث ایجاد حس ناامنی میشود. نمیتوان کل خانه و دیوارهای آن را مشکی کرد! باید از ترکیب مشکی سفید برای دکوراسیون استفاده کنیم؛ اما این ترکیب فضایی بی روح را به وجود میآورد، مگر این که رنگهایی مانند زرد و قرمز را در کنار آنها به کار ببریم. این ترکیب رنگ مدرنی است و باید ماهرانه پیادهسازی شود.
چند نکته مهم برای استفاده از رنگ در دکوراسیون داخلی
نکته ۱: اگر میخواهید فضای خانه بزرگ جلوه دهد، از رنگ روشن برای دیوارها استفاده کنید.
نکته ۲: از رنگهای آرامشبخش برای اتاق خواب استفاده کنید.
نکته ۳: اگر به فشار خون مبتلا هستید، از به کار بردن رنگ قرمز در خانه خودداری کنید.
نکته ۴: در سرویس بهداشتی، از دو رنگ خنثی و گرم استفاده کنید.