گران ترین خانه جهان در ایران است. به گزارش اختصاصی مجله دلتا، معماری بینظیر و داشتن اشیای تاریخی و نفیس مانند: کلکسیونهای مختلف پارچه، چپق و قلیان، سفالینه، شیشه، تابلو نقاشی، مسکوکات، مهرها و اسناد تاریخی که همگی مربوط به دهه ۴۰ و قبل از آن است، این خانه را تبدیل به گران ترین خانه جهان کرده است. نام این عمارت ارزشمند، «خانه مقدم» است که در میدان حسن آباد تهران قرار دارد.
شهرت اولیه
پروفسور پوپ، مورخ آمریکایی، مقالهای با عنوان بررسی هنرهای ایران در مجله سپید و سیاه آن دوران نوشت و در نوشتهی خود، این خانه زیبا را معرفی کرد. خانه مقدم، از آن زمان معروف شد و همچنان یکی از خاصترین خانههای ایران و جهان است.
صاحب موزه مقدم، استاد محسن مقدم
قدمت تاریخی این خانه به زمان قاجار میرسد. صاحب آن محمدتقیخان احتسابالملک بوده است. احتسابالملک دو پسر به نامهای حسن و محسن داشت که برای ادامه تحصیل به اروپا رفتند. حسن فعالیتهای ادبی و اجتماعی داشت و در جوانی از دنیا رفت. او نویسنده نمایشنامه بسیار معروف «جعفرخان از فرنگ آمده» است.
برادر کوچکتر، پس از پایان تحصیلات خود در رشتههای نقاشی، تاریخ هنر و باستان شناسی، در سال ۱۳۱۵ خورشیدی به ایران زیبا بازگشت و با همسر خود «سُلما کویومجیان» در خانه پدری، که محل کنونی موزه مقدم است، ساکن شد.
محسن مقدم، استاد ممتاز باستانشناسی دانشگاه تهران و همسر هنرمندش نیز رییس کتابخانه موزه ملی ایران بود و این علاقه بسیار آنها به میراث فرهنگی و تاریخی، موجب ماندگاری این عمارت دیدنی شد. پس از فوت مقدم، خانه او وقف دانشگاه تهران و به اسم موزه مقدم، معروف شد.
نشان دانشگاه تهران که با الهام از تاریخ و فرهنگ کهن ایران طراحی شده و هنوز هم بر سردر دانشگاه باقی است، از دیگر هنرنماییهای این مرد بزرگ و فرهنگدوست ایرانی است.
معماری موزه مقدم
مساحت گران ترین خانه جهان، ۲۱۱۷ مترمربع است و سه حیاط بیرونی، اندرونی و سرایداری دارد. حیاط اندرونی و بیرونی با چند ستون مارپیچی و تعدادی طاق بر روی این ستونها که تزیینات کاشی دارد و پایه ستونهای حجاری شده که شبیه پایه ستونهای کاخ چهل ستون اصفهان است، از هم جدا میشوند.
تزیینات بهکار رفته در این محل از کاشیهای دوران صفوی، آینهکاریهای زندیه و قاجار و کاشیهای معرق و خشتی قاجار و پهلوی اول تشکیل شده است.
همچنین، تزیینات روی دیوارهای حوضخانه از کاشیها و ظروف سفالی است که برگرفته از آثار نفیس متعلق به قرنهای چهارم تا سیزدهم هجری قمری بوده و بیانگر هنر و سیر تحول صنعت سفال و کاشی ایران است.
اتاق قاجار موزه مقدم
تزیینات اتاق قاجار موزه مقدم یا سالن زمستانی، با استفاده از طاقچه گچبری زندیه از اصفهان، شومینهای از قصر فیروزه یا همان کاخ «فیروزه خانم» سوگلی ناصرالدین شاه، ساخته و به دلیل تزییناتی که دارد، به اسم اتاق قاجار معروف شده است.
دوست
۲۳ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۰۹ ب٫ظ
عالی ممنون
ناشناس
۲۳ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۱:۰۱ ق٫ظ
عالی
هایک
۲۱ خرداد ۱۳۹۸ در ۲:۳۴ ب٫ظ
خیلی خوبه
مهران
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۵۲ ب٫ظ
سلام
تشکر ویژه از مجله خوب دلتا
بنده آرامگاه دکتر پوپ رفتم . آرامگاه ایشان و همسر محترمشان در اصفهان در ساحل زایندهرود نزدیک پل خواجو توسط مهندس محسن فروغی که از دوستان دکتر بودند بنا شده .
عسل محمدی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۳۹ ب٫ظ
مشتاق شدم ببینمش
عسل محمدی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۳۸ ب٫ظ
عالی
رضایی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۸ ب٫ظ
بسیار شیک و ارزنده است ممنون از زحمات شما
میرعبدالباقی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۵ ب٫ظ
متشکرم.مشتاق شدم ببینمش
زارع
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۴ ب٫ظ
چقدر زیباست
سلیمی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۳ ب٫ظ
عجب خانه ای عجب ملکی
ثابتی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۶ ب٫ظ
بسیار زیبا و چشم نواز ولی متاسفانه رسیدگی به همچین بناهایی وجود ندارد
سعدی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۰۴ ب٫ظ
با تشکر فراوان از زحمات و راهنماییهای پند آموزتان،