حرف زدن در خواب که بهعنوان خواب گویی شناخته میشود، یک اختلال خواب است که در آن صحبت کردن در طول خواب بدون آگاهی از آن رخ میدهد. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا به بیان دلایل حرف زدن در خواب میپردازیم.
حرف زدن در خواب چیست؟
حرف زدن در خواب نوعی پاراسومنیا است. پاراسومنیا رفتارهای غیرعادی در هنگام خواب هستند. برخلاف اکثر پاراسومنیاها که فقط در بخشهای خاصی از چرخه خواب اتفاق میافتند، صحبت کردن در خواب میتواند در طول خواب رخ دهد.
دلایل حرف زدن در خواب
پژوهشگران دقیقا نمیدانند که چرا برخی افراد در خواب صحبت میکنند. برخی شواهد نشان میدهد که این اختلال ممکن است یک جزء ژنتیکی داشته باشد.
در مطالعات روی دوقلوها مشخص شد که صحبت کردن در خواب در همراهی با خواب گردی، دندان قروچه و کابوسهای شبانه هم در کودکان و هم بزرگسالان، بیشتر رخ میدهد و همه اینها ممکن است زمینههای ژنتیکی مشترک داشته باشند. البته تحقیقات بیشتری برای درک بهتر این ارتباطات احتمالی نیاز است.
صحبت کردن در خواب چقدر شایع است؟
مطالعات نشان دادهاند که تا ۶۶ درصد از افراد دورههایی از صحبت کردن در خواب را تجربه میکنند و لذا این اختلال یکی از شایعترین انواع اختلالات خواب است.
حرف زدن در خواب در کودکان بیشتر دیده میشود و بهنظر میرسد بزرگسالان را کمتر تحت تاثیر قرار میدهد. این اختلال در زنان و مردان بهطور مساوی رخ میدهد. البته از آنجا که یک فرد به ندرت از صحبت کردن شبانه خود آگاه است، اطلاعات مربوط به شیوع این اختلال ممکن است چندان دقیق نباشد. برای اینکه روابط عاطفی خوبی داشته باشید به مطلب دوست پسرتان را به شوهر تبدیل کنید! سر بزنید.
آیا حرف زدن در خواب خطرناک است؟
در اکثر موارد، صحبت کردن در خواب پدیدهای بیضرر است. معمولا بر خواب فرد تاثیر منفی نمیگذارد و معمولا آنقدر تکرار نمیشود که مشکلات جدی ایجاد کند. با این حال، در شرایط خاص حرف زدن در خواب میتواند مشکلاتی ایجاد کند:
- اگر صحبت در خواب، سایر افرادی که در مجاورت بیمار میخوابند را آزار دهد و خواب آنها را مختل کند.
- اگر محتوای کلام فرد حین حرف زدن در خواب توهینآمیز یا شرمآور باشد.
- اگر حرف زدن در خواب همراه با سایر خواب پریشیها (پاراسومنیا) مانند کابوس شبانه یا راه رفتن در خواب رخ دهد.
درمان حرف زدن در خواب چیست و چگونه آن را کنترل کنیم؟
از آنجایی که علت حرف زدن در خواب بهطور کامل شناخته نشده است، دانش ما در مورد روشهای کنترل آن نیز محدود است. البته در اکثر مواقع، درمان حرف زدن در خواب به دلیل مکرر نبودن و عوارض ناچیز آن غیر ضروری است.
برای افرادی که میخواهند اپیزودهای حرف زدن در خواب را کمتر یا متوقف کنند، تمرکز بر روی بهداشت خواب میتواند نقطه شروع مفیدی باشد. تصور بر این است که بیشتر خواب پریشیها (پاراسومنیا) حالتهایی غیرطبیعی هستند که در آن مرز میان بیداری و خواب کمرنگ شده و این دو حالت در یکدیگر نفوذ میکنند. این حالت زمانی رخ میدهد که الگوی خواب طبیعی مختل شود. به همین دلیل، راهکارهایی که یک خواب ثابت و پایدار را تسهیل میکنند ممکن است به کنترل خواب پریشی، از جمله صحبت کردن در خواب، کمک کنند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب انجام این کارها در سال اول زندگی مشترک ممنوع! را بخوانید.
ناشناس
۲۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۲:۵۴ ق٫ظ
عاطفه
۲۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۲:۳۲ ق٫ظ
منکه شخصا کسی که در خواب حرف بزنه میترسم وحس بدی دارم🤕🥴🫣
مونا اصفهانی
۲۹ بهمن ۱۴۰۱ در ۹:۵۸ ب٫ظ
🤦♀️👍 منم همینطور
ناشناس
۲۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۱:۲۰ ق٫ظ
راضیه ازشهرکرد
۲۶ بهمن ۱۴۰۱ در ۷:۰۰ ب٫ظ
سلام پسرمن هروقت شیطنت میکنه توی خواب حرف میزنه😀😀
مونا اصفهانی
۲۹ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۳ ب٫ظ
آخی عزیزم😍😍