در بیشتر موارد، دلیل این اتفاق مصرف بیش از حد مایعات در ساعات قبل از خواب است، اما اگر در طول شب بارها برای استفاده از سرویس بهداشتی از خواب بیدار میشوید، ممکن است به شب ادراری مبتلا باشید. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا با ۳ بیماری کشنده که تکرر ادرار در شب از نشانههای آنها است آشنا میشوید.
دیابت از دلایل تکرر ادرار در شب
این وضعیت که در افراد مسن شایع است و اغلب با بالا رفتن سن افزایش مییابد، میتواند ناشی از طیف وسیعی از مسائل پزشکی ازجمله قاتل خاموش یعنی دیابت باشد که علائم آن اغلب در قالب خستگی یا تشنگی مضاعف بروز پیدا میکند.
از علائم دیگر آن میتوان به ادرار کردن بیش از حد معمول، اغلب هنگام شب اشاره کرد. قند خون بالا تشنگی را افزایش میدهد، بنابراین ممکن است بیش از حد معمول آب بنوشید و این منجر به نیاز مکرر به مراجعه به توالت میشود. سطوح قند خون بالا همچنین مثانه را تحریک کرده و باعث دفع مکرر ادرار میشود.
هشدار قلبی
شب ادراری میتواند به دلیل مشکلات قلبی باشد. اگر بیماری قلبی داشته باشید، قلب و گردش خون شما کارایی کمتری پیدا میکند و متوجه تورم در اطراف مچ پایتان خواهید شد. زمانی که دراز میکشید یا پاهایتان بالا میآید، مایع جذب جریان خون شده و توسط کلیه ها خارج میشود. این امر نیاز به ادرار کردن هنگام شب را افزایش میدهد. این میتواند به طور خاص به دلیل نارسایی قلب باشد.
در صورت ابتلا به این نوع نارسایی قلبی، نمیتوانید خون را به درستی پمپاژ کنید و بدن سعی میکند در هنگام استراحت گردش خون را بهبود بخشد، که ممکن است منجر به تکرر ادرار شود.
علائم کلیدی نارسایی قلبی عبارتند از:
- تنگی نفس پس از فعالیت یا استراحت
- احساس خستگی مداوم و خسته شدن بیش از حد حین ورزش
- احساس سبکی سر یا غش کردن
- تورم مچ و ساق پا
- اگر هر یک از این مشکلات را تجربه کردید، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید.
پروستات و تکرر ادرار در شب
بیدار شدن از خواب برای ادرار کردن همچنین میتواند ناشی از مشکلات پروستات باشد. این غده که مجرای ادرار را احاطه کرده است (لولهای که ادرار قبل از خروج از بدن از آن عبور میکند) اغلب با افزایش سن شروع به رشد میکند.
پروستات بزرگشده میتواند بر مجرای ادرار شما فشار آورده و از تخلیه صحیح مثانه جلوگیری کند، بنابراین باید دفعات بیشتری ادرار کنید.
این علائم در عین طبیعی بودن میتوانند نشانه سرطان پروستات نیز باشند. یکی از علائم کلیدی سرطان پروستات نیاز به تعجیل در رفتن به توالت به خصوص هنگام شب است.
سرطان پروستات نیز به عنوان یک قاتل خاموش شناخته میشود، زیرا پروستات در عمق مثانه قرار دارد و به سرطان اجازه میدهد ماهها یا سالها بیصدا در آنجا رشد کند.
سایر مشکلات کمتر جدی که ممکن است باعث شود شما را مجبور کند در شب به توالت بروید، عبارتند از مسائل مربوط به خواب، عفونت مثانه و بیاختیاری فوری.
پیشنهاد مطالعه: مطلب درمان خانگی جرم گوش با ۵ روش آسان را بخوانید.
منبع: bartarinha
مرتضی
۱۵ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۶ ق٫ظ
عالی بود.
مونا اصفهانی
۱۶ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۰:۴۶ ق٫ظ
خوشحالیم که همراه مجله ما هستید دوست عزیز🌹
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۳ ب٫ظ
سمندر
۱۴ بهمن ۱۴۰۱ در ۷:۵۸ ب٫ظ
داروی ادارارمرتب هنگام خواب چه شب باشه چه روزچیست لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون
مهدی
۱۳ بهمن ۱۴۰۱ در ۱:۵۴ ب٫ظ
بهترین برنامه است ومورد ستفاده قرار گرفته واز برنامه نویس وعوامل زحمت کش ومهندسین آن کمال تشکر وسپاس وممنونم
مونا اصفهانی
۱۶ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۱:۲۴ ق٫ظ
خوشحالیم که مطالب مجله ما رو دوست دارید. سپاس از محبت و لطف شما🌹
ناشناس
۱۳ بهمن ۱۴۰۱ در ۴:۰۴ ق٫ظ
ناشناس
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۳:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۷:۴۴ ق٫ظ
ناشناس
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۵:۲۴ ق٫ظ
ناشناس
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۵:۱۲ ق٫ظ
ناشناس
۸ بهمن ۱۴۰۱ در ۰:۱۸ ق٫ظ
ناشناس
۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۸:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۷:۲۲ ب٫ظ