بیماری آنفولانزا یک سری علائم اولیه دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با علائم اولیه و درمان بیماری آنفولانزا به خواندن این مطلب در مجله دلتا ادامه دهید.
خستگی بیش از اندازه و ناگهانی
روزهای کوتاه و کاهش نور خورشید میتواند منجر به احساس خستگی شود. بین خستگی عادی و خستگی مفرط تفاوتهایی وجود دارد.
خستگی مفرط و ناگهانی یکی از علائم اولیه آنفولانزا است. اگرچه آنفولانزا علائم اولیه دیگری نیز دارد. خستگی میتواند از علائم سرماخوردگی معمولی نیز باشد، اما شدت خستگی در بیماری آنفولانزا بیشتر است (تفاوتهای سرماخوردگی و آنفولانزا را در این بیشتر نوشته توضیح دادهایم). احساس خستگی و ضعف مفرط میتواند در فعالیتهای نرمال شما اختلالاتی ایجاد کند.
در این چنین شرایطی باید فعالیتهای خود را کاهش داده و به بدن خود استراحت دهید. چند روز از محلکار یا مدرسه مرخصی گرفته و در تختخواب خود بمانید. استراحت کردن سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و در مبارزه با ویروسها به شما کمک خواهد کرد.
بدندرد و لرز
بدن درد و لرز نیز از علائم اولیه معمول بیماری آنفولانزا هستند. درصورتی که به ویروس آنفولانزا مبتلا شده باشید احتمال دارد تصور کنید بدندردتان دلیل دیگری دارد، مثلا این بدندرد میتواند به دلیل ورزش کردن باشد. این درد میتواند در هر نقطهای از بدن و مخصوصا در نواحی سر، پشت و پاها باشد.
این بدندرد میتواند همراه با لرز باشد. آنفولانزا میتواند قبل از ایجاد تب سبب لرز شود. پتو پیچیدن به خودتان میتواند به بالابردن دمای بدن کمک کرده و به این صورت لرز شما را کاهش دهد. درصورتی که بدن درد داشتید میتوانید از مسکنهایی از قبیل استامینوفین (تایلنول)، یا ایبوپروفن (آدویل، موترین) استفاده کنید.
سرفه
سرفههای خشک و مداوم میتواند از علائم اولیه بیماری باشد. این سرفهها میتواند جزو علائم آنفولانزا باشد. آنفلوانزا میتواند خسخس سینه و تنگینفس نیز ایجاد کند. ممکن است سرفههای شما خلطدار باشد.
اگرچه سرفههای خلطدار در مراحل اولیه آنفلوانزا ایجاد نمیشوند. درصورتیکه به مشکلات تنفسی از جمله آسم یا آمفیزم مبتلا هستید، با پزشک خود تماس گرفته و با او مشورت کنید تا بیماری شما عوارض دیگری نداشته باشد. در صورتی که احساس میکنید بازدم شما بدبو است و یا خلط شما رنگی شده با پزشک خود تماس بگیرید. ابتلا به برونشیت یا ذات الریه میتواند از عوارض آنفلوانزا باشد.
برای کاهش تعداد سرفهها میتوانید از داروهای تسکیندهنده سرفه یا قطره سرفه استفاده کنید. مرطوب نگاهداشتن گلو و نوشیدن آب و چای بدون کافئین نیز میتواند به شما کمک کند. همیشه به هنگام سرفه کردن جلوی دهان خود را بگیرید و برای جلوگیری از گسترش عفونت دستان خود را بشویید.
گلودرد
سرفههای مربوط به آنفلوانزا میتواند منجر به گلودرد شود. برخی از ویروسها مانند آنفلوانزا، میتوانند بدون سرفه نیز باعث گلودرد شوند. در مراحل اولیه آنفولانزا، در گلو احساس خارش ایجاد میشود. شاید به هنگام خوردن غذا و نوشیدن نوشیدنی نیز احساس عجیبی داشته باشید. احتمال دارد با پیشرفت عفونت ویروسی، گلودرد شما بدتر شود.
چای بدون کافئین و آب بنوشید، سوپ مرغ و رشته بخورید. ۸ اونس آب ولرم، یک قاشق چایخوری و یک دوم قاشق چایخوری جوش شیرین را مخلوط کرده و آن را غرغره کنید.
تب
تب نشان میدهد که بدن شما در حال مبارزه با عفونتها است. تبهای مربوط به بیماری آنفلوانزا معمولا بیش از ۳۸ درجه سانتیگراد است. تب یکی از نشانههای معمول آنفولانزا است، اما هرفردی که به این بیماری مبتلا شود تب نمیکند. همچنین وقتی به این ویروس مبتلا شوید احتمال دارد احساس لرز نیز داشته باشید اما تب نکنید. معمولا ایبوپروفین و استامینوفین برای این کاهش این حالت مناسب هستند، اما این داروها نمیتوانند به بهبود و درمان بیماری کمک کنند.
مشکلات گوارشی
علائم اولیه بیماری آنفولانزا میتواند به نواحی پایینتر از سر،گلو و سینه نیز گسترش پیدا کند. برخی از انواع این ویروس میتواند منجر به اسهال، حالت تهوع، معده درد و یا استفراغ شود.
اسهال و استفراغ از عارضههای کمبود آب در بدن هستند. برای جلوگیری از کمآبی، آب، نوشیدنیهای ورزشی، آبمیوه بدون قند، چای بدون کافئین بنوشید. اگر به مشکلات دستگاه گوارش مبتلا هستید مطلب چگونه از سرطان روده پیشگیری کنیم؟ را حتما بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ویتامینهای مورد نیاز بدن برای افراد میانسال را بخوانید.
ناشناس
۹ آبان ۱۴۰۱ در ۴:۱۶ ب٫ظ
زیبا
۷ آبان ۱۴۰۱ در ۲:۰۱ ب٫ظ