اسفناج گیاه گلدار یکسالهای است که به خانواده تاجخروسیان ازجمله چغندر، برگ چغندر و کینوا تعلق داشته و گیاه بومی ایران است و به دلیل خواص اسفناج و بالا بودن درصد مواد غذایی آن کمکم از اوایل قرن اول میلادی به سراسر دنیا راه پیداکرده و امروزه کشت اسفناج در تمام نقاط دنیا معمول است. در این مطلب از مجله دلتا با برخی از خواص اسفناج برای بدن آشنا میشویم.
سرشار از مواد مغذی و ویتامینها
اسفناج از نظر علم تغذیه سرشار از آهن و ویتامینها و مواد معدنی است که به ندرت در غذاهای دیگر پیدا میشود. این سبزی که ارزش غذایی زیادی دارد سرشار از ویتامینهایی از قبیل A ،C، E، K ، B و املاحی مانند آهن، منیزیم، کلسیم، پتاسیم و فولات است.
اسفناج به عنوان یک منبع غنی از آهن شناخته شده است، بهطوری که ۱۸۰ گرم اسفناج پخته شده، ۴۳.۶ میلیگرم آهن دارد که این مقدار نسبت به دیگر منابع گیاهی و حیوانی آن مانند گوشت بیشتر است.
ضد سرطان قوی
اسفناج یکی از گیاهانی است که ظرفیت ضد سرطانی آن خیلی بالا و برای پیشگیری از ابتلا به سرطان به سلطان گیاهان معروف است و طبق تحقیقات دانشمندان در کاهش سرطان کولون، سرطان رکتوم، سرطان معده، سرطان پروستات، سرطان حنجره حلق، سرطان مخاط رحم، سرطان گردن، سرطان مری و به ویژه سرطان ریه نقش بالایی دارد.
کاهش کلسترول
اسفناج کلسترول خون را پایین میآورد. میزان بالای پتاسیم و میزان پایین سدیم موجود در این سبزی برای حفظ تعادل فشارخون لازم است، چرا که پتاسیم کاهش دهنده و سدیم افزایش دهنده فشارخون است.
مفید برای بینایی
بسیاری از مردم از مزایای هویج برای سلامتی چشم اطلاع دارند. اسفناج به دلیل آن که ویتامین (A) زیادی دارد از بیماریهایی مانند آب مروارید، شب کوری و عفونت پیشگیری و به شکلگیری استخوان و رشد آن کمک میکند. برای حفظ خواص و مواد مفیدی که در اسفناج وجود دارد، بهتر است آن را آبپز نکنید و بهترین راه حل آن است که اسفناج را تفت دهید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص شگفتانگیز چای بابونه برای بدن را بخوانید.
ناشناس
۱۷ شهریور ۱۴۰۱ در ۳:۵۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۱۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۹ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۴۷ ق٫ظ