
اغلب لیوانهای شفاف یکبار مصرف پلاستیکی که با ریختن چای یا شیر داغ در آن، پس از چند ثانیه دیوارههای آن، نازکتر یا از طول لیوان کاسته میشود یا تغییر رنگ میدهد، بیانگر مهاجرت مواد شیمیایی به درون مایعات موجود در لیوان است. در این مطلب مجله دلتا به بررسی مضرات نوشیدن چای در لیوان یکبار مصرف میپردازد.
بیتوجهی به تذکر مکرر متخصصین سلامت
متاسفانه علیرغم توصیههای مکرر کارشناسان و متخصصان بهداشت و علوم غذایی، مبنی بر عدم استفاده از لیوانهای یکبار مصرف شفاف برای توزیع چای و شیر و شیر کاکائوی نذری، به وفور شاهد استفاده از این ظروف برای پخش و توزیع نوشیدنیهای داغ در میان عزاداران حسینی هستیم.
اغلب مردم برای ادای نذر خود و بهصرفه شدن آن، از لیوانهای یکبار مصرف شفاف استفاده میکنند. این نوع لیوان فقط برای توزیع نوشیدنیهای سرد همچون آب، شربت یا شیر سرد مناسباند. در صورت استفاده برای نوشیدنیهای داغ، به دلیل عدم تحمل در برابر حرارتهای بالا اکثرا، تغییر حالت داده و منجر به مهاجرت مواد شیمیایی از لیوان به داخل نوشیدنی و درنهایت ورود به بدن میشوند که میتواند تهدیدکننده سلامت سوگواران باشد.
سرطان در کمین شما!
استفاده از لیوانهای یکبار مصرف شفاف از جنس پلی استیرن برای مایعات داغ ازجمله چای، شیرکاکائو و آب داغ برای سلامت افراد بسیار مضر است. ظروف با جنس انواع پلی استیرن نباید برای بستهبندی آن دسته از مواد غذایی که در زمان پر شدن، نگهداری یا مصرف دمایی بالاتر از ۶۵ درجه سانتیگراد دارند، استفاده شود.
مواد سرطانزای ظروف یکبار مصرف شفاف یا پلی استالینی که در بسیاری از ارگانها و مراسم برای چای و دیگر مواد غذایی داغ استفاده میشوند در دمای ۴۰ درجه سانتیگراد آزادشده و وارد مواد غذایی میشوند.
بهترین نوع ظرف مصرفی
توصیه بر این است، متصدیان و مسئولان پخش نذری به علائم مثلثی و نشانهای اختصاری که کف لیوانهای یکبار مصرف نقش بسته، توجه کنند. ظروفی که دارای نشان PP یا پلی پروپیلن با کد ۵ هستند برای جابهجایی و توزیع فرآوردههای غذایی داغ مورد استفاده قرار دهید. انواعی را که نشان PS یا پلی استایرن و کد ۶ دارند را فقط برای توزیع غذاها و نوشیدنیهای سرد به کار ببرید.
با تمام این تفاسیر استفاده از ظروف گفتهشده با رعایت اصول آن، نشاندهنده بهداشت و سلامت کامل آن نیست و احتمال مهاجرت مواد شیمیایی از این ظروف زیاد است. اولویت مصرف با لیوانها و ظروف گیاهی و سپس کاغذی و فومی است که در صورت مهاجرت ترکیبات ظرف به داخل غذا و نوشیدنی، برای بدن کمضرر خواهند بود.
پیشنهاد مطالعه: مطلب روغنی که مصرف آن را متخصصین توصیه میکنند را بخوانید.
ناشناس
۱۵ شهریور ۱۴۰۱ در ۶:۰۳ ب٫ظ
عالی
ناشناس
۱۰ شهریور ۱۴۰۱ در ۱:۱۵ ق٫ظ
ناشناس
۹ شهریور ۱۴۰۱ در ۱:۵۷ ب٫ظ
خیلی ممنون بخاطر این مطلب بسیااار ضروری.
مونا اصفهانی
۱۲ شهریور ۱۴۰۱ در ۲:۵۹ ب٫ظ
ممنون بابت حضور ارزشمند شما
ناشناس
۲۰ مرداد ۱۴۰۱ در ۵:۰۰ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۵:۲۴ ب٫ظ
arman
۱۴ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۲:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۰۷ ب٫ظ
مفید بود تشکر
ناشناس
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۷:۲۹ ب٫ظ
علی
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۵:۲۹ ب٫ظ
مریم
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۵:۲۰ ب٫ظ
عالی
ناشناس
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۵:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۵:۰۸ ب٫ظ
عالیه
ناشناس
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۵:۰۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۳:۱۰ ب٫ظ
مفید
ناشناس
۱۳ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۳۳ ب٫ظ