پس از فروش ملک خیلی از فروشندگان برای آمادهسازی مقدمات انتقال فروش ملک خود دچار مشکل و کمی سردرگمی میشوند. در ادامه با مجله دلتا با اقدامات حقوقی پس از فروش ملک همراه باشید.
خرید و فروش ملک
- اولین مرحله اقدامات حقوقی پس از فروش ملک، مراجعه به دفترخانه قید شده در مبایعهنامه است. در این مرحله دفترخانه به فروشنده دو نامه برای مراجعه به اداره دارایی و شهرداری میدهد.
- در صورتی که خریدار بخواهد وام بانکی دریافت کند، تعیین دفترخانه بر عهده بانک مربوطه است و فروشنده پس از اخذ معرفینامه بانک به دفترخانه مراجعه و نامههای مربوط به دارایی و شهرداری را دریافت میکند.
- فروشنده باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک شهر، برای گرفتن مفاصاحساب مراجعه و مدارکی از قبیل اصل سند و کارت ملی مالک و نامه دفترخانه را همراه داشته باشد. در صورتیکه برای گرفتن مفاصاحساب گواهی پایانکار نداشته باشد ملزم به دریافت پایانکار از شهرداری است که در حالت عادی یک تا دو روز زمان میبرد. هزینههایی که باید پرداخت شود شامل عوارض نوسازی و پسماند و آموزش و پرورش و … است.
- چنانچه ملک اوقافی باشد برای فروش آن باید از اداره اوقاف مجوز فروش گرفت.
- در صورتیکه مدارک لازم برای تنظیم سند آماده شد میتوان با مراجعه به دفترخانه برای تنظیم سند اقدام کرد.
- در صورتیکه خریدار در زمان مقرر در دفترخانه برای تنظیم سند حاضر نشد، فروشنده میتواند از دفترخانه درخواست کند گواهی عدم حضور صادر شود.
دریافت مالیات
در این مرحله افراد باید به اداره مالیات مربوط به منطقه برای گرفتن مفاصاحساب مالیات مراجعه کنند. همچنین باید مدارکی از قبیل اصل سند مالکیت و بنچاق و پایانکار دارای اعتبار و در صورت نداشتن پایانکار، فیش عوارض همان سال و کپی کارت ملی خریدار و فروشنده و در صورت ورثهای بودن ملک، برگ انحصار وراثت و مالیات بر ارث را همراه داشته باشند.
مدت زمان انجام این مراحل تقریبا یک هفته است و معمولا در سه نوبت برای تشکیل پرونده، پرداخت فیش و گرفتن برگ مفاصاحساب مالیات باید به اداره مالیات مراجعه شود.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنای بیشتر با نکات حقوقی مطلب، نکات حقوقی دریافت خسارت ملک را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۰ در ۸:۰۴ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ مرداد ۱۴۰۰ در ۲:۱۶ ق٫ظ
ناشناس
۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۴:۱۱ ق٫ظ