خرید و فروش ملک با وکالت نامه مانند معاملات دیگر محاسن و معایبی دارد.
دو طرف معامله زمانی تصمیم به انجام معاملات وکالتی میگیرند که میخواهند معاملهای راحت و بیدردسر و به دور از هرگونه هزینه اضافی انجام دهند؛ گاهی هم عدم دخالت در معامله دلیلی است تا معامله بهصورت وکالتی صورت پذیرد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع مشکلات ممکن در معاملات با وکالتنامه میپردازیم.
معایب خرید و فروش ملک با وکالتنامه
- وکالتنامه با فوت یا از دست دادن سلامت عقلی یکی از طرفین از بین میرود: زمانیکه یکی از طرفین بعد از معامله فوت کند یا سلامت عقلی خود را از دست بدهد وکالتنامه فسخ میشود. سلامت عقلی منظور دیوانگی، آلزایمر یا دیگر بیماریهای مرتبط با عقل انسان است. در صورتیکه قولنامهای تنظیم نشود پس از مرگ فروشنده ملک به وارثین میرسد. اگر خریدار نیز فوت کند ملک به فروشنده بازگرداننده میشود.
- ملک پس از فروش توقیف شود: ملکی که بهصورت وکالتی خریداری میشود در واقع از نظر قانون خریدار صاحب ملک شناخته نمیشود. برای همین طلبکاران میتوانند از طریق قانون حکم توقیف ملک را بگیرند. اگر خریدار بتواند از طریق قانون اثبات کند که ملک را خریده است دادگاه حکم را فسخ میکند. البته این مراحل زمانبر است و در این زمان ملک توقیف است و خریدار به آن دسترسی ندارد.
- اختلافاتی که بین خریدار و فروشنده به وجود میآید: در صورتیکه پس از معامله بین خریدار و فروشنده مشکلی پیش آید فروشنده میتواند مشکل ساز شود. فروشنده معامله بین خود و خریدار را منکر میشود و ثمن معامله را درخواست میکند. اگر خریدار مدرکی در مورد معامله نداشته باشد مجبور میشود بر اساس قانون ثمن را به فروشنده دوباره بدهد.
- فروشنده ملکی که با وکالتنامه به شخصی فروخته است را به شخص دیگری بفروشد: یکی دیگر از مشکلات معامله با وکالتنامه زمانی است که فروشنده میتواند ملک را به دیگری نیز بفروشد. زمانی که فردی ملکی را با وکالتنامه خریداری میکند از نظر قانون صاحب ملک شناخته نمیشود. فروشنده که هنوز صاحب ملک است اختیار فروش مال خود را به دیگری نیز دارد. برای همین لازم است قولنامه یا مبایعهنامهای برای معامله بین طرفین تنظیم شود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب با جرایم تلگرامی آشنا شوید مطالعه کنید.
ناشناس
۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۲:۳۲ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ مهر ۱۴۰۰ در ۹:۰۶ ب٫ظ
ناشناس
۱ مهر ۱۴۰۰ در ۱۱:۵۶ ب٫ظ