طبیعی است هرازگاهی یک کلمه را فراموش کنید، کلیدهای خانه را جا بگذارید یا برخی مسیرها را به یاد نیاورید. این نوع از فراموشیها با افزایش سن بیشتر هم میشوند. امروز در مجله دلتا به موضوع فراموشی ناگهانی و موقت میپردازیم.
علت فراموشی لحظهای و ناگهانی
اغلب مردم فکر میکنند تنها دلیل فراموشی ناگهانی ابتلا به آلزایمر و زوال عقل است. بر خلاف باور عموم فراموشی لحظهای و ناگهانی میتواند دلایل متعدد داشته باشد. در ادامه به بررسی این دلایل و راههای مقابله آنان میپردازیم.
داروها
استفاده مداوم از برخی داروها مانند مورفین میتواند بر روی عملکر حافظه شما تاثیر بگذارد.
کمبود ویتامین B12
کم بودن ویتامین B12 در رژیم غذایی میتواند روی حافظه تاثیر بگذارد و علت فراموشی باشد. بدن شما با کمک این ویتامین میتواند انرژی مواد غذایی را به خوبی جذب کرده و از سلولهای عصبی محافظت کند.
افسردگی
در بسیاری از مواقع افرادی که دچار افسردگی و استرس هستند، فراموشی ناگهانی و لحظهای را نیز تجربه میکنند. زیرا در این مواقع تمرکز افراد به شدت پایین است.
کمخوابی
داشتن خواب نامناسب و با کیفیت کم میتواند تمرکز را برای افراد سخت کند. در نتیجه افراد دچار فراموشی ناگهانی و لحظهای میشوند. خواب بسیار کم یا بیدار شدن مکرر در شب میتواند منجر به خستگی شده و قابلیت تثبیت و بازیابی اطلاعات در مغز را مختل سازد.
سکته مغزی
سکته مغزی هنگامی اتفاق میافتد که یک رگ خونی به علت گرفتگی یا نازک شدن، پاره و جریان خون بخشی از مغز قطع شود. بدون اکسیژنی که از طریق خون به مغز میرسد، سلولهای مغز شروع به مردن میکنند.
مشکلات تیروئید
غده تیروئید در گردن شما قرار دارد. این غده هورمونهایی ترشح میکند که سرعت سوخت و ساز بدن شما را کنترل میکنند. هنگامی که تیروئید شما کمتر از میزانی که باید هورمون ترشح کند، یعنی تیروئید کم کار داشته باشید، عملکرد کل بدن شما آهستهتر میشود و احساس خستگی، افسردگی و حتی فراموشی به شما دست میدهد.
مصرف الکل و دخانیات
مصرف زیاد الکل در مدت طولانی، به عنوان علت از دست دادن حافظه شناخته شده است. سیگار کشیدن با کاهش اکسیژنرسانی به مغز سبب کاهش حافظه میگردد. افرادی که سیگار میکشند، تطبیق چهره افراد با اسامی آنها برایشان دشوارتر از افراد غیر سیگاری است. مواد مخدر میتواند مواد شیمیایی در مغز را تغییر دهد که این امر میتواند به یاد آوردن خاطرات را برای این افراد مشکلتر سازد.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب بیماری خاموش ام اس را بشناسید.
ناشناس
۴ خرداد ۱۴۰۱ در ۰:۲۰ ق٫ظ
ناشناس
۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۵۵ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۲۰ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ فروردین ۱۴۰۱ در ۹:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ آبان ۱۴۰۰ در ۹:۴۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۲ تیر ۱۴۰۰ در ۰:۲۷ ق٫ظ
ناشناس
۲۱ تیر ۱۴۰۰ در ۸:۵۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۱ تیر ۱۴۰۰ در ۶:۵۸ ق٫ظ