بی حسی پاها علتهای زیادی میتواند داشته باشد. در این مطلب به برخی از شایعترین دلایل بیحسی یا گزگز پاها میپردازیم و از علامتهایی میگوییم که ممکن است نشاندهندهی عارضهای باشند. با این نوشته از بخش سلامت مجله دلتا همراه شوید.
بی حسی پاها یا اصطلاحا خواب رفتن پاها، در اثر ایجاد اختلال در عملکرد اعصاب محیطی به وجود میآید. به این حالت نوروپاتی محیطی گفته میشود. در ادامه به بیان برخی از علل این عارضه میپردازیم.
کفش نامناسب
گاهی بی حسی پاهایتان دلیل سادهای دارد: کفشهایتان! اگر کفشی به پا کنید که برایتان مناسب نباشد، میتواند تا حد زیادی در پاهایتان بیحسی ایجاد کند.
دیابت
دیابت یکی از شایعترین علتهای بروز اشکال در عملکرد اعصاب محیطی است که میتواند موجب بیحسی، ضعف و درد، عموماً در دستها و پاها شود. برخلاف تصور، لازم نیست شما سالها دیابت داشته باشید تا دچار این مشکل شوید.
کمبود مواد مغذی
کمبود بعضی از ویتامینها و دیگر مواد مغذی میتواند در عملکرد اعصاب اشکال ایجاد کند. شایعترین این کمبودها، کمبود ویتامین B12 است. اما دقت کنید که بدون دانستن دلیل بیحسی پاهایتان، خودسرانه مکمل ویتامین B12 مصرف نکنید.
مشکلات تیروئید
کمکاری تیروئید میتواند باعث نوروپاتی اعصاب محیطی و در نتیجه بیحسی و گزگز در پاها شود.
مصرف الکل
الکل یک علت کاملاً شناخته شده برای تحریک اعصاب محیطی و ایجاد بیحسی در اندامهایی چون پاها است.
مشکلات قلبی و عروقی
اگر کلسترول و فشارخونتان بالاست، ممکن است دچار مشکل در اعصاب محیطی و در نتیجه بیحسی شوید.
مشکلات طناب نخاعی
بعضی از مشکلات مربوط به طناب نخاعی میتوانند سبب بی حسی پاها شوند که شناختهشدهترین آنها ام اس است.
عصب تحت فشار
وقتی عصب پشتی پا که حس را به کف پا منتقل میکند تحت فشار قرار میگیرد به آن سندرم تونل تارسال میگویند. علتهای این سندرم ممکن است صافی کف پا یا افتادگی گودی کف پا، واریس، کیست، تورم تاندونها و یا برآمدگی روی استخوان باشد.
سکته مغزی
بیحسی یا ضعف ناگهانی در صورت، دستها یا پاها، خصوصاً در یک سمت بدن میتواند علامت سکته مغزی باشد. این علامت میتواند با دیگر علائم مانند مشکل در تکلم، مشکل ناگهانی در دید و سردرد ناگهانی همراه باشد. سکته مغزی نیاز به اقدام فوری پزشکی دارد، بنابراین باید هر چه زودتر با ۱۱۵ تماس بگیرید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب راهکارهایی برای پیشگیری از آرتروز زانو را بخوانید.
هادی ذاهدی هادی ذاهدی
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۳۰ ب٫ظ
خدوند،یارتان باشد،واقعا(خلاصه ومفید)
سارا امیرانی
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۵۱ ب٫ظ
سلام و سپاس از همراهی شما
ami7
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۸:۳۰ ق٫ظ
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۱۱:۲۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۲:۱۸ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۳:۲۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۴۷ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۱۳ ق٫ظ