بیماریهای قلبی اولین دلیل مرگومیر مردم سراسر دنیا و عامل مرگ ۱۷٫۹میلیون نفر در سال است. بنا به گفته محققان مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا (CDC) در هر ۳۶ ثانیه ۱ نفر در آمریکا بر اثر بیماری قلبی ـ عروقی میمیرد. بیماریهای قلبی دلیل یکچهارم مرگومیرها در آمریکاست. در ایران آمار از این هم نگرانکنندهتر است: ۴۴ درصد مرگومیرها در ایران بر اثر بیماریهای قلبی است. بر این اساس باید به باورهای غلطی که در مورد بیماریهای قلبی وجود دارد، توجه کنیم. در این مطلب از مجله دلتا درباره بیماری قلبی صحبت خواهیم کرد.
۱. جوانان نباید نگران ابتلا به بیماریهای قلبی باشند!
درست است که بیماری قلبی بیشتر، افراد بالای ۶۵ سال را به خود گرفتار میکند اما ۴ تا ۱۰ درصد از حملات قلبی در افراد زیر ۴۵ سال بویژه در مردها رخ میدهد. علاوه بر این، چگونگی زندگی ما در دوران کودکی و نوجوانی و بزرگسالی زمینهساز ابتلا به بیماریهای قلبی در روزهایی است که پا به سن میگذاریم؛ به عنوان مثال، داشتن رژیم غذایی سرشار از چربیهای ترانس و اشباع شده یا استعمال دخانیات بتدریج با افزایش سن، قلب را در خطر ابتلا به بیماری قرار میدهد.
۲. افراد مبتلا به بیماری قلبی نباید ورزش کنند!
این باور غلط است. ورزش، ماهیچههای قلب را تقویت میکند و جریان خون را بهبود میبخشد. انجمن قلب و عروق اروپا دستورالعملهایی برای افراد مبتلا به بیماری قلبی ارائه داده است.
۳. افرادی که داروی کاهشدهنده چربی مصرف میکنند، میتوانند هر غذایی که میخواهند بخورند!
برخی داروها مانند استاتینها از مقدار کلسترول خون میکاهند. این به این معنا نیست فردی که نوعی داروی استاتین مصرف میکند مجاز به مصرف مواد غذایی حاوی چربیهای اشباع شده فراوان است. کلسترول یا در غذایی است که میخورید یا کبد آن را تولید میکند. داروهای استاتین جلوی عملکرد آنزیمی در کبد را (که وجود آن برای تولید کلسترول ضروری است) میگیرند. بدین ترتیب، از مقدار کلی کلسترول در خون کم میکنند؛ اما مصرف خوراکیهای پرچرب کلسترول بیشتری وارد خون میکند.
بطور کلی، استاتینها عوارض جانبی رژیم غذایی ناسالم را معکوس میکنند اما رژیم غذایی ناسالم خطر عوامل مستقل دیگر را افزایش میدهد. عوامل مستقل دیگر مانند چاقی، فشار خون بالا و دیابت موجب ابتلای فرد به بیماری قلبی میشود.
۴. اگر سابقه بیماری قلبی در خانواده فرد وجود داشته باشد، برای پیشگیری از آن نمیتوان کاری کرد!
اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده به بیماری قلبی مبتلا شده است، به این معنی است که شما هم در خطر ابتلا به این بیماری هستید. اما این قانون بدون تغییر نیست. روشهای متعددی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید از این خطر بکاهید؛ حتی اگر از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری باشید. از این روشها میتوان به رژیم غذایی سالم، ترک سیگار، کنترل فشار خون و ورزش منظم اشاره کرد.
پیشنهاد مطالعه: مطلب نشانههای اولیه سکته قلبی را بخوانید.
ناشناس
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۰۱ ق٫ظ
ناشناس
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۴۰ ق٫ظ
عباسی09358707093
۱۶ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۰۳ ب٫ظ
اسفرزه.چگیاهی.است.وکار.ب د..درمانی.ان..برای.چه.است.وراهنما.یتا.هم.عالی.است
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۷:۵۸ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۲:۰۹ ب٫ظ
عرفان
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱:۱۰ ب٫ظ
عالی
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۲:۲۵ ب٫ظ
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۴۸ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۸ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۵ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۵ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۴ ق٫ظ
مسعود
۱۴ فروردین ۱۴۰۰ در ۱۰:۵۲ ق٫ظ
مثل همیشه عالی بود
سارا امیرانی
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۴:۵۶ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما