مقصد گردشگری امروز ما خرابههای بازمانده از شهری باستانی به نام شهر بایا است که در اعماق دریا پنهان شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
بایا کجاست؟
البته این شهر جدای از این معروفیت، به خاطر اشاعه فساد و افکار انحرافی نیز به نوعی بدنام بوده است. اما داستان این شهر همچنان پر زرق و برق ادامه پیدا نکرده و بخش اعظم آن در طول دوران رنسانس و به واسطه فعالیتهای آتشفشانی محلی، رفته رفته به زیر آب فرو رفته است.
داستان این شهر مدفون در زیر آب چیست؟
بایا برای قرنها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. در واقع این شهر را باید به نوعی بازآفرینی ثروت و قدرت دانست که به ویژه در میان افراد متشخص و سرشناس روم باستان بسیار مورد توجه بود. این شهر بر روی دهانههای آتشفشانی طبیعی ساخته شده و بخاطر داشتن چشمههای آب معدنی شفا بخش، شهرت خوبی پیدا کرده بود.
در دوران رونق این شهر بسیاری از شخصیتهای مهم و شناخته شده آن دوران، بصورت مرتب از شهر بایا بازدید میکردند و حتی تعدادی از آنها برای اقامت خود ویلاهای شخصی نیز تدارک دیده بودند.
نام این شهر به چه معناست؟
به نظر میرسد نام شهر بایا برگرفته از نام «بایوس» است که در ادیسه، اثر حماسی و به یادماندنی هومر، شاعر و داستانسرای یونانی از او به عنوان سکاندار کشتی «ادسیوس» نام برده شده است. ظاهرا بایوس در جایی در همان نزدیکی به خاک سپرده شده است.
سرنوشت شهر بایا
در اوایل سال ۱۵۰۰، شهر مجلل دیروز به خرابه تبدیل شده بود و این خرابهها نیز تقریبا متروکه بودند. شهر بایا روی دهانههای طبیعی آتشفشان واقع شده بود و در نتیجه آن، آب گرم از درون آنها به سطح شهر راه پیدا میکرد که در نهایت باعث شد بخش زیادی از بایا به زیر آب فرو رود. در واقع کل این منطقه به دلیل خالی شدن لایههای زیرین اتاقهای ماگما که در طول قرن شانزدهم رخ داد، بیش از ۶ متر فروکش کرد. سطح آب نیز آرام آرام بالا آمد و در نهایت بخش قابل توجهی از آثار برجای مانده از این شهر باستانی به زیر آب فرو رفت.
بازدید از شهر غرق شده بایا
امروزه بقایای جالب توجه و تماشایی شهر بایا از جمله معدود پارکهای باستان شناسی زیر آبی است که بازدید کنندگان را به سفری به درازای تاریخ میبرد. گردشگران میتوانند از میان قایقهایی با دریچههای شیشهای به تماشای آن بنشینند. از سوی دیگر غواصی نیز از جمله راههای دیگر برای حضور در این ناحیه است که به مردم اجازه میدهد مستقیما از میان شهر عبور کنند.
در نهایت شاید از آن شهر پرآوازه دوران باستان چیز چندانی باقی نمانده باشد، اما خرابههای غرق شده آن هنوز هم شگفتی ساز هستند.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با دیگر جاذبههای گردشگری مطلب دیوانهخانهای برای اقامت گردشگران! را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۶:۲۵ ب٫ظ
خوب
سارا امیرانی
۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۵۱ ق٫ظ
کاربر گرامی و فرهیخته مجله دلتا، از اینکه با ما همراهید سپاس گزاریم و برایتان یک دنیا شادی و سلامتی را از خدای مهربان آرزو می کنیم.
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۳۰ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۹:۰۲ ب٫ظ
ناشناس
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ۵:۰۹ ب٫ظ