خار مریم چیست؟ گیاهی که دوست کبد و قلب شما است. این گیاه مثل مریم گلی با آنتی اکسیدان های فراوانش برای خانم ها و مشکلات و بیماری های زنانه آنها بسیار کاربرد دارد؛ درباره خواص خار مریم چه میدانید؟ با مجله دلتا همراه باشید.
خار مریم چیست؟
خار مریم با نام علمی Silybmommarianum شناخته میشود، گیاهی با گل های قرمز مایل به بنفش که البته در کشور های دیگر به نام های مدیترانه، کنگر اسکاتلندی و … معروف است. در ادامه درباره خواص خار مریم بیشتر صحبت خواهیم کرد.
خواص خار مریم
بعد از گل گاو زبان، اسطوخودوس، سنبل الطیب، بابونه، قاصدک و آویشن حالا نوبت به گیاه خار مریم میرسد. همانطور که گفتیم، خار مریم را بیشتر به عنوان سم زدای طبیعی کبد و درمان کننده عفونت های زنانه مثل عفونت ادراری و عفونت مثانه میشناسند البته این گیاه خواص درمانی دیگری هم دارد با ما همچنان همراه باشید.
-
خار مریم برای کبد چرب
اگر کبد شما چرب است، دمنوش یا قرص گیاهی خار مریم را استفاده کنید. این گیاه به دلیل فلاونوئیدی به نام سیلی مارین مشهور به سم زدای کبد است. استفاده مداوم از دمنوش گیاهی خار مریم مشکلات بافت کبد از جمله سیروز کبدی را از بین میبرد. همچنین از بیماری هایی مثل سندرم کبد چرب، یرقان و هپاتیت جلوگیری میکند.
-
گیاه خار مریم برای بهبود سلامت قلب
عصاره خارمریم حاوی مقادیر زیاد اسید های چرب مفید و امگا ۳ است که برای حفظ سلامت قلب ضروری است. اسید های چرب امگا ۳ میتوانند سطح کلسترول بدن را متعادل نگه دارند که این مسئله از ابتلا به آترواسکلروز جلوگیری میکند؛ بنابراین دمنوش خار مریم خطر ابتلا به سکته مغزی یا حمله قلبی را کاهش میدهد.
-
خار مریم گیاه ضد سرطان
آنتی اکسیدان های طبیعی خار مریم از رشد سلول های سرطانی پوست جلوگیری میکند. همچنین با این گیاه میتوانید به جنگ تومور های سرطانی پروستات، کبد و سرطان سینه بروید.
-
تنظیم کلسترول با عرق و گل خار مریم
خار مریم گیاه ضد التهاب است که باعث کاهش سطح کلسترول میشود، خون را پاک و از استرس اکسیداتیو جلوگیری میکند. سیلیمارین موجود در گل و عرق آن با چگالی کم ( کلسترول بد ) مبارزه میکند و سطح تری گلیسرید را بهبود میبخشد.
-
جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
خاصیت سم زدایی خار مریم به بهبود عملکرد کیسه صفرا، کلیه ها و طحال کمک میکند؛ بنابراین دیگر نگران سنگ کیسه صفرا نباشید.
-
خواص روغن خار مریم برای پوست و جوش صورت
آنتی اکسیدان های طبیعی روغن خار مریم از پیری پوست جلوگیری میکنند. اسکراپ خار مریم باعث درخشندگی پوست شما میشود و لک و جوش های صورت را از بین میبرد. استفاده از عرق خار مریم برای جوش صورت بسیار مفید است.
-
سلامت استخوان
کمبود استروژن میتواند آسیب های جدی به استخوان ها وارد کند. دمنوش خار مریم علاوه بر اینکه سلامت استخوان ها را بهبود میبخشد، از پوکی استخوان هم جلوگیری میکند.
-
خار مریم و لاغری
سیلیمارین موجود در خار مریم باعث کاهش وزن و لاغری میشود. البته این تحقیق روی موش ها انجام گرفته است؛ برای چربی سوزی و لاغر شدن بهتر است به صورت روزانه از دمنوش خار مریم استفاده کنید.
-
درمان سندروم پیش از قاعدگی
زنانی که دچار تغییرات روحی، نفخ، گرفتگی عضلات و حساسیت سینه قبل از قاعدگی میشوند، خار مریم مصرف کنند. دمنوش این گیاه درمان کننده علائم سندروم پیش از قاعدگی است و درد های دوران پریود را هم کم میکند.
-
درمان پروستات آقایان
ترکیب سیلیمارین و سلنیوم موجود در این گیاه علائم و نشانه های پروستات را خنثی میکند. همین ترکیب گیاهی چربی های خونی را کاهش میدهد و از سرطان پروستات جلوگیری میکند.
-
خار مریم و افزایش قدرت باروری
ترکیب خار مریم با رزماری کیفیت نطفه را بالا میبرد و عملکرد جنسی را بهبود میبخشد. مردان به سطوح سالم استروژن برای تقویت قدرت باروری و تولید اسپرم سالم نیاز دارند. این کار با دمنوش خار مریم قابل کنترل و درمان است. همچنین این گیاه دارویی باعث افزایش شیر مادران میشود.
طرز تهیه دمنوش خارمریم
۳/۵ گرم دانه نیمکوب شده خار مریم را در ۱۵۰ سی سی آب جوش به مدت زمان ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کنید. دمنوش فوری و گیاهی شما آماده است؛ نوش جان!
عوارض گیاه خار مریم
خار مریم و ماده فعال آن سیلیمارین یک محصول گیاهی سالم است اما اگر بیش از اندازه مصرف شود، ممکن است عوارضی مثل موارد زیر را ایجاد کند:
- تهوع و درد معده
- اسهال خفیف
- سردرد
- درد مفاصل
- آلرژی پوست، خارش و اگزما
- خستگی و بی خوابی
- احتقان بینی، آبریزش و عطسه کردن
- ناتوانی جنسی
- آنافیلاکسی ( واکنش آلرژیک )
با یک فنجان دمنوش گیاهی خار مریم چطورید؟ فقط کافی است به عطاری محلتان سر بزنید و این گیاه متفاوت را به جای دمنوش های گیاهی و تکراری دیگر بخرید و یک بار امتحان کنید؛ نوش جان!
مسعود
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ در ۷:۲۲ ب٫ظ
مرسی جالب بود
مسعود
۳ اسفند ۱۳۹۸ در ۲:۱۶ ب٫ظ
مرسی
مسعود
۱۴ بهمن ۱۳۹۸ در ۲:۱۷ ب٫ظ
بسیار آموزنده و مفید بود ممنون
مسعود
۳ بهمن ۱۳۹۸ در ۴:۳۶ ب٫ظ
ممنون
حیدری
۲۲ دی ۱۳۹۸ در ۵:۱۳ ب٫ظ
مفید بود
مسعود
۲۳ فروردین ۱۳۹۹ در ۴:۵۶ ب٫ظ
مرسی
سعدی
۲۰ دی ۱۳۹۸ در ۳:۵۳ ب٫ظ
مریم
۲۰ اسفند ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۱ ب٫ظ
عاِلی بود