قارچ همان خوراکی خوشمزهای که مهمان بشقاب سالاد و سوپ شما میشود؛ خوراکی که در میان اعضای بدنتان بیشترین شباهت را به گوش شما دارد! شاید باورش سخت باشد اما ۱۴۰,۰۰۰ نوع قارچ خوراکی در دنیا وجود دارد که علم ۱۰ درصد از آن ها را میشناسد و فقط در مورد ۱۰۰ نوعشان تحقیق شده است؛ پس دنیای شگفتانگیز قارچ ها هنوز کشف نشده است!
مجله دلتا این بار میخواهد شما را به یک سفر هیجانانگیز ببرد؛ سفری تا بشقاب سالاد یا کاسه سوپ قارچ شما؛ قارچ خور ها با ما همراه شوند.
کالری و ویتامین های قارچ
ویتامین D به سختی در سبزیجات پیدا میشود اما قارچ سرشار از ویتامین D است و این ویتامین به جذب و متابولیسم کلسیم و فسفر کمک میکند. همچنین این گیاه مقدار زیادی کلسیم و فسفر دارد؛ حال میتوانید از خیر این ماده مغذی با این همه ویتامین و خاصیت بگذرید؟
انواع قارچ خوراکی
قارچ، خوراکی خوشمزهای است که انواع مختلف و متنوعی دارد. البته خانواده قارچها به دو دسته خوراکی و سمی تقسیم میشوند. شاید باورتان نشود اما یال شیر، مرغ جنگلی، کامبوجا و گانودرما همه نوعی قارچ هستند آن هم با این نامهای جالب!
خواص قارچ
فواید قارچ را بهتر بشناسید. قارچهای خوراکی با انواع مختلفی که دارند، میتوانند بسیاری از بیماریهای ما را درمان کنند. میپرسید کدام بیماریها؟ با ما همراه باشید.
زیبایی پوست و مو
این گیاه منبع غنی از ویتامین D است؛ شما میتوانید از این ماده خوراکی به صورت موضعی یا خوردنی برای درمان آکنههای پوستی خود استفاده کنید.
همچنین آهن، یک ماده معدنی حیاتی است و در تشکیل سلولهای قرمز خون نقش دارد؛ بنابراین خوردن این گیاه باعث تقویت و رشد مو میشود و ریزش مو را هم برطرف میکند.
کاهش وزن و لاغری
پروتئین موجود در قارچ کربوهیدرات کمی دارد و بدون چربی و کلسترول و سرشار از فیبر است. با این ترکیب فوقالعاده، این گیاه به کاهش وزن و لاغری شما خیلی کمک میکند.
گیاه مفید برای دیابت
این گیاه چربی و کلسترول ندارد، سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، فیبر و آب است و کربوهیدرات کمی هم دارد. به علاوه، قارچ مقدار زیادی انسولین و آنزیمهای طبیعی دارد که به شکستن قند و نشاسته موجود در غذا کمک میکنند؛ معمولا افراد مبتلا به دیابت با مشکلات عفونی مواجه هستند، آنتیبیوتیک های طبیعی موجود در این ماده مغذی به درمان این عفونتها کمک میکنند.
خداحافظی با پوکی استخوان
قارچ یک منبع غنی از ویتامین و به خصوص کلسیم است. این ماده برای قدرت و استحکام استخوان ها فایده زیادی دارد. اگر این گیاه را به طور مداوم در رژیم غذاییتان بگنجانید، خطر ابتلا به پوکی استخوان و درد مفاصل را تا حد زیادی کم میکنید.
سلامت استخوان گوش
عجیبترین خوراکی دنیا که از نظر ساختاری شبیه گوش های شما است؛ این یک اتفاق ساده نیست! قارچ یک منبع غنی از ویتامین D است که سلامت استخوان ها به خصوص استخوان های ریز و کوچک گوش ( انتقالدهنده صدا به مغز) را تضمین میکند.
کنترل فشار خون
تحقیقات نشان میدهند که این گیاه مقدار زیادی پتاسیم دارد. این ماده به گشاد شدن رگ ها کمک میکند و کشش و فشار رگ ها را کاهش میدهد؛ در نتیجه فشار خون پایین میآید. فشار خون بالا عوارض و خطرهای مرگآوری مثل سکته و حمله قلبی دارد.
تنظیم کلسترول بدن
شاید عجیب باشد اما قارچ کلسترول و چربی ندارد و میزان کربوهیدراتش هم بسیار کم است؛ پس با مصرف آن مقدار زیادی پروتئین کمچرب به بدنتان میرسانید. یکی دیگر از خواص قارچ این است که فیبر و آنزیمهای خاصی در آن وجود دارند که به کاهش سطح کلسترول خون کمک میکنند.
درمان کمخونی
این گیاه یک منبع خوب آهن است و ۹۰ درصد این آهن توسط بدن جذب میشود؛ درنتیجه با جذب آهن، خون میتواند گلبولهای قرمز بیشتری تولید کند؛ پس دیگر نگران کمخونی و فقر آهن نباشید، به جای آن به آشپزخانهتان بروید و یک سوپ قارچ خوشمزه درست کنید؛ نوش جان!
ماده ضد سرطان
قارچ دو نوع سرطان شایع در خانمها و آقایان، یعنی سرطان سینه و سرطان پروستات را درمان میکند. دیگر چه میخواهید؟ این ماده مغذی سرشار از بتاگلوکان و اسید لینولئیک کُنژوگه است؛ این مواد خاصیت ضد سرطانی دارند.
به علاوه اسید لینولئیک آثار مضر استروژن اضافی در بدن را هم متوقف میکند. مقدار زیاد و اضافی استروژن بعد از یائسگی مهمترین دلیل سرطان سینه در خانمها است. از طرف دیگر، بتاگلوکان از رشد سلولهای سرطان پروستات جلوگیری میکند؛ تحقیقات زیادی خواص ضد تومور این گیاه را اثبات کردهاند.
مضرات قارچ
- باید بدانید که همه قارچ ها خوراکی نیستند و بسیاری از آنها سمی بوده و باعث بیماری یا مسمومیت در بدن شما میشوند؛ یک قارچ سمی در غذا میتواند باعث بیهوشی، مسمومیت گوارشی، تهوع، استفراغ، تشنج، درد شدید و دیوانگی شود.
- مصرف بیش از حد این گیاه میتواند علاوه بر خستگی، باعث خارش و حساسیت پوستی و حتی سردرد شود.
- زیادهروی در مصرف قارچ باعث غلظت خون میشود.
- کسانى که مبتلا به اختلال کلیه هستند، باید مثل تمام مواد پروتئینى از مصرف زیاد قارچ پرهیز کنند.
- مصرف این ماده غذایی به علت اینکه دیر هضم مىشود، براى افراد سالمند، زنان باردار و شیرده مناسب نیست.
این مطلب هم تمام شد؛ مطمئن هستیم که شما هم گرسنه شدهاید؛ مثلا ممکن است دلتان هوس یک بشقاب بزرگ سالاد کاهو و قارچ کرده باشد یا یک کاسه بزرگ سوپ داغ قارچ یا فقط قارچ سوخاری؛ حالا که خاصیت این ماده را میدانید، منتظر چه هستید؟
ملکی
۴ آبان ۱۳۹۸ در ۲:۳۵ ب٫ظ
بسیار ممنون عالی بود
مسرور
۲ آبان ۱۳۹۸ در ۲:۴۱ ب٫ظ
ای بابا
من از هرچی خوشم میاد برام مضره
من عاشق قارچم ولی باید اونم حذفش کنم یا خیلی کم بخورم
شمس
۲ آبان ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۷ ب٫ظ
بسیار عالی
شمس
۲ آبان ۱۳۹۸ در ۱۲:۲۳ ب٫ظ
ما همه کمبود ویتامین ِD داریم چقد مصرف قارچ خوبه ممنون از شما
فتحی
۲ آبان ۱۳۹۸ در ۹:۰۶ ق٫ظ
برای پوکی استخوان بسیار مفید
روزبهاني
۲ آبان ۱۳۹۸ در ۸:۳۷ ق٫ظ
خیلی پرخاصیت
لیلی امامی
۲ آبان ۱۳۹۸ در ۰:۵۰ ق٫ظ
بسیار جااب بود ???