صدور چک ضمانت و شرایط آن

۱۷
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
منظور از چک ضمانت، چکی است که بابت تضمین انجام تعهد صادر می‌شود، بنابراین در حالتی امکان وصول دارد که متعهد در انجام معامله یا تعهدی که به عهده گرفته کوتاهی کند.
چک ضمانت

در ابتدا چک فقط زمانی باید صادر می‌شد که صادر کننده به اندازه وجه چک در حساب خود پول داشت و به جای دریافت پول از بانک و پرداخت آن به دیگری، اقدام به صدور چک می‌کرد، اما هم اکنون چک به عنوان یکی از مهم‌ترین اسناد تجاری مورد استفاده مردم به حساب می‌آید. در این نوشتار از مجله دلتا به بررسی شرایط صدور چک ضمانت و قوانین و ضوابط مربوط به آن می‌پردازیم.

چک ضمانت چطور ارزش قانونی پیدا می‌کند؟

طبق قانون، در چک ضمانت باید مانند چک‌‌های عادی، اطلاعات و مشخصات کامل درج شود. بنا به ماده ۳ قانون صدور چک، چک‌‌ها باید دارای امضا و تاریخ، بدون قلم‌ خوردگی و یکسان بودن عدد و حروف باشند. در صورت عدم وجود هر یک از این موارد؛ چک، فاقد ارزش قانونی بوده و معتبر نیست؛ بنابراین وصول نمی‌شود.

باید در نظر داشت که صادر کننده چک نمی‌تواند علت صدور چک را قید کند و حتی در صورت قید شدن نیز بانک توجهی به این متن ندارد، بنابراین برای وصول چک‌‌های ضمانت، فقط در صورتی می‌توان از بانک پول دریافت کرد که شرایط لازم را داشته باشند.

 

شرایط مطالبه چک ضمانت

افرادی که چک صادر می‌کنند، باید در تاریخی که در چک مقرر شده، مبالغ لازم و کافی در حساب آن‌ها وجود داشته باشد. در صورتی‌که دارنده چک، از بانک استعلام کند و حساب شخص موجودی لازم را نداشته باشد، بانک گواهی عدم پرداخت را به فرد ارائه می‌دهد. با این گواهی می‌توان علیه صادر کننده چک اقامه دعوا کرد. بنابراین اگر فردی چک را بابت ضمانت در معامله یا انجام تعهد بدهد و آن معامله صورت نگیرد یا فرد به تعهد خود عمل نکند، در این شرایط باید در دادگاه حقوقی اقامه دعوا کرد.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب پرداخت بدهی‌ فرد فوت شده بر عهده چه کسی است؟ را مطالعه کنید.

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چند نکته مهم که در مورد سهم‌الارث زنان باید بدانید

از آثار حقوقی عقد ازدواج دائم، ارث بردن مرد و زن از یکدیگر بعد از فوت یکی از آنهاست که مبن…