خانه درختی، مشهور به خانه آرامش در ژاپن طراحی و پیاده سازی شده است. این سازه عایق صدا بوده و طرحی شبیه بیشه دارد. در مجله دلتا شرحی مختصری از این خانه درختی را بخوانید تا بیشتر با این کلبه آرامش آشنا شوید.
انقلاب آرامش
خانه درختی بی صدا و آرام توسط جان لویس و شرکت Quiet Mark طراحی شده است. جان لویس در سال ۲۰۱۴ در پروژه “انقلاب آرامش” همکاری خود را با Quiet Mark آغاز نمود. هدف از این پروژه افزایش آگاهی مصرف کنندگان در رابطه با کیفیت صدای خوب بود. آن ها در تلاش برای ایجاد عصری جدید در تکنولوژی اندازه گیری صدا در بازار بودند.
خانه درختی ایده آل
جان لویس به همکاری شرکت مذکور خانه ای را تحت عنوان “خانه درختی آرامش” طرح ریزی کرد. از این طرح با نام “خانه ایدهآل” پرده برداری شد. نمایش خانه ایدهآل بزرگترین و طولانی ترین رویداد در بریتانیا است. این رویداد شامل شرکت های بزرگ و جوایز متعددی است. این خانه بلوطی وقف آسایشگاه کودکان به منطقه ای در جنوب شرقی انگلستان شد.
این آسایشگاه مکانی است برای تسکین دادن به کودکان و نوجوانانی که دچار بیماری های لاعلاج هستند. آسایشگاه خانه درختی پذیرای ۲۸۰ کودک و نوجوان زیر ۲۵ سال است. تمام اعضای خانواده افراد بیمار میتوانند از محیط خانه استفاده کنند. فضای درونی خانه محیطی مهیج و آرام برای خانواده ها و کودکان است. امکان بازی، گذران وقت و استراحت در این مکان فراهم شده است. حتی در شرایط نمایشگاهی هم، درون این خانه حس آرامش جریان داشت. درست مانند خانه های درختی دوران کودکی، گویی در نقطه ای خلوت گوشه انباری یا بالای درختی بزرگ پنهان شده ایم.
یکی از دلایل شهرت این خانه ساختار الوارهای چوبی منحنی شکل آن است. طراحی سازه بازتابی از محیط طبیعی است. استفاده از چوب و گیاه در نما، افراد را به ارتباط بیشتر با فضای بیرونی ترغیب میکند.
خانه درختی یا درخت بلوط
فرم خانه به عنوان نمادی از یک بیشه است. تنه های بزرگ درخت مانند پیله شاخه های کوچک و ظریف را در بر گرفته اند. سطح بنا از زمین فاصله دارد. خانه و زمین به وسیله راه پله به یکدیگر مرتبط شده اند. تراش پایه های چوبی خانه به صورت منحنی مقعر است. به همین دلیل زمانی که از داخل به پایین نگاه کنید مانند این است که در یک پوشش گیاهی پر از برگ و شاخه ها غوطه ور هستید.
به خاطر موقعیت قرارگیری خانه که در قلب جنگل است، بازدیدکنندگان سکوت عمیقی را تجربه خواهند کرد. محیط بیرون خانه به عنوان آرشیوی از صدای حیوانات و حیات وحش عمل میکند. پس از قرار گرفتن در این خانه درختی افراد متوجه حجم بالای نویز در زندگی شهری و پر سر و صدای روزمره خواهند شد.
مقابله با آلودگی صوتی
هرروز به شیوه های مختلفی در معرض آلودگی های صوتی قرار داریم. نویزها به طور ناخودآگاه اثرات منفی بر جسم و روح میگذارند. وقتی صحبت از لوازم الکتریکی پیش میآید همگی بر این باور هستیم که توجه به کاهش مصرف باید در اولویت قرار گیرد. چنانچه راه گریزی از خرید برخی لوازم نداریم، بهتر آن است که هنگام تصمیم گیری محصولی کم خطرتر را خریداری نماییم. جان لویس و Quiet Mark تلاش کردند افراد را در مورد خطرات آلودگی صوتی آگاه سازند. در راس دغدغه های آن ها طراحی خانه ای بود که از ورود نویز به داخل جلوگیری کند.
مهم ترین ویژگی که در طراحی این خانه درختی در نظر گرفته شده است عایق بودن آن در برابر صوت است. برای کاهش نفوذ صدای خارجی در ساختار دیوارها، کف و سقف از بلوک های آکوستیک استفاده شده است. بیش از ۸۰ درصد از مواد به کار رفته در این بنا از مواد قابل بازیافت و ارگانیک است.
بسیاری از سازه های نمایشی در پروژه های مختلف به گونه ای طراحی میشوند که برای همان پروژه ی خاص قابل استفاده هستند. پس از اتمام نمایش سازه ها برچیده میشوند. بنابراین در عمل بی مصرف خواهند بود. در پروژه های نمایشی مواد و مصالح زیادی دور ریخته خواهند شد. یکی از چالش ها در طراحی این خانه درختی، استفاده از موادی بود که طی هفت روز نصب شوند. همچنین موادی بادوام و با عمر طولانی نیاز باشند.
درویش
۲۴ مهر ۱۳۹۸ در ۳:۳۹ ب٫ظ
زیبا و طبیعی
مریم عنبری
۲۸ مهر ۱۳۹۸ در ۶:۴۲ ب٫ظ
ممنون که با ما همراهید
بزرگی
۱۹ مهر ۱۳۹۸ در ۱۲:۳۲ ب٫ظ
جالب و زیباست
مریم عنبری
۲۰ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۸ ق٫ظ
موافقم. ممنون از توجهتون
مسرور
۱۸ مهر ۱۳۹۸ در ۱:۱۵ ب٫ظ
چقدر زیباست و دیدنی
مریم عنبری
۲۰ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۸ ق٫ظ
بله، تلفیق طبیعت و معماری
نژادی
۱۸ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۵۵ ق٫ظ
قشنگه
مریم عنبری
۲۰ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۸ ق٫ظ
بله. ممنون از توجهتون
آرین
۱۸ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۵۵ ق٫ظ
جالبه
مریم عنبری
۲۰ مهر ۱۳۹۸ در ۱۰:۳۷ ق٫ظ
ممنون از توجهتون
نامجو
۱۸ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۳۷ ق٫ظ
زیباست
مریم عنبری
۱۸ مهر ۱۳۹۸ در ۹:۴۳ ق٫ظ
بله همینطوره
ثامن
۱۸ مهر ۱۳۹۸ در ۸:۰۴ ق٫ظ