سازمان جهانی بهداشت، فرسودگی شغلی را نوعی بیماری تعریف کرده و از پزشکان خواسته است تا پیش از تشخیص این بیماری، اطمینان حاصل کنند که شخص دچار اضطراب، نگرانی و دیگر اختلالات روحی نیست.
فرسودگی شغلی چیست؟
فرسودگی شغلی، پیامدی از فشار شغلی دائم و مکرر است. به این ترتیب که شخص در محیط کارش به دلیل عوامل درونی و بیرونی، احساس فشار میکند و این فشار، پیوسته و چندینباره بوده و سرانجام به احساس فرسودگی تبدیل میگردد. این فرسودگی، نوعی فقدان انرژی و نشاط تعریف میشود و شخص دچار فرسودگی شغلی احساس کسالتانگیزی را نسبت به انجام رفتار شغلی خود نشان میدهد.
شخصی که دارای چند مسئولیت است و این مسئولیتها را باید همزمان انجام دهد، این احساس را خواهد داشت که به چند جهت کشیده میشود. این امر به خستگی از کار و سرانجام فرسودگی کاری خواهد انجامید.
اولین آسیب این بیماری، رنج بردن از فرسودگی بدنی همچون سردرد، تهوع، کمخوابی و تغییراتی در عادات غذایی است.
فرسودگی عاطفی مانند افسردگی، احساس درماندگی و ضعف، احساس عدم کارایی در شغل و همچنین احساس بدبینی نسبت به خود، به شغل، سازمان و بهطور کلی نسبت به زندگی، را به دنبال دارد و در نتیجه کاهش اثرگذاری حرفهای در کار نیز از پیامدهای کارزدگی محسوب میشود. این فرسودگی عامل بازدارندهای برای ایجاد و افزایش رضایت و خشنودی شغلی است.
این علائم نوعی هشدار محسوب میشوند:
شاید شما هم این احساس ناخوشایند را تجربه کرده باشید که وقتی در رختخواب دراز کشیدهاید، مدام به حجم کارهای انجام نشدهتان فکر میکنید و امیدوارید که چیز مهمی را فراموش نکرده باشید. وقتی نمیتوانید در خانه از فکر کارها و محل کارتان بیرون بیایید، نشانه قدرتمندی است مبنی بر اینکه به فرسودگی دچار شدهاید.
شایان ذکر است، فرسودگی غالباً بهخاطر حجم استرسی که بر ذهن و جسم وارد میکند، به خستگی مفرط منجر میشود. نشانههای جسمی فرسودگی عبارتند از:
- بیدار شدن بدون انرژی پس از یک خواب شبانهی خوب
- نوشیدن میزان زیادی کافئین در طول روز
- دشواری در بیدار ماندن در محل کار
فرسودگی معمولاً همیشه به غرزدن و نارضایتی منجر میشود. کارها و آدمهایی که همیشه شما را به وجد میآوردند، دیگر تأثیری بر شما ندارند.
به گفته پزشکان این حالت در محیط کار رخ میدهد و سایر محیطهای اجتماعی را در بر نمیگیرد. همچنین، این سازمان تأکید میکند که این بیماری، شامل فرسودگی روحی ناشی از رویدادهای روزمره نمیشود.
جهانبخش
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۱۶ ب٫ظ
الان من دقیقا در این شرایطم
رفیعی
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۲:۵۷ ب٫ظ
ممنون بسیار مفید بود
حقی
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۲:۱۳ ب٫ظ
با عشق کار کنید تا لذت ببرین
هیوا
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۱۰:۱۹ ق٫ظ
اگر شغلت رو دوست داشته باشی به حداقل میرسه
09363049322
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۹:۰۶ ب٫ظ
مطب خیلی مفیدی بود
وحید مختاریان
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۳۱ ب٫ظ
هخاطر حجم استرس
وحید مختاریان
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۳۱ ب٫ظ
دشواری در بیدار ماندن در محل کار
میرعبدالباقی
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۱۸ ب٫ظ
از کار باید لذت برد
هاتف
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۷:۱۷ ب٫ظ
صحیح و کامل
نمازی
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۶:۳۲ ب٫ظ
دقیقا موافق هستم
شعبانی
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۴۱ ب٫ظ
سپاسگذارم
بیگدلی
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۴۰ ب٫ظ
مفید بود ممنونم
مهدی مختاری
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۳۸ ب٫ظ
در حرفه ما مگه میشه نباشه
کاشی پور
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۲۳ ب٫ظ
واقعا صحیح است
روزبهاني
۲۳ تیر ۱۳۹۸ در ۵:۵۷ ب٫ظ
مطلب عالب