این روزها واژه کارما بسیار شنیده میشود و برخی از افراد مفهوم و فلسفه آن را نمیدانند. در این نوشتار به بررسی اینکه قانون کارما چیست پرداخته و با معنای اصلی کارما در آئینهای مختلف و نقش کارما بر روی اعمال و رفتار انسان آشنا خواهیم شد.
قانون کارما چیست؟
کارما یک کلمه سانسکریت و به معنای عمل یا کُنِش است. این قانون مفهومی همسو با قانون جذب دارد. کارما، عملکردِ فرد در زندگیاست. طبق قانون کارما، هر عمل یک عکس العمل به دنبال دارد.
زمانی که ما میاندیشیم، سخن میگوییم، یا هر نوع عملی انجام میدهیم، آغازگر نیرویی بودهایم و در نهایت یک عکسالعمل به ما نشان داده خواهد شد. این بازگشت نیرو ممکن است، تعدیل شود، تغییر یابد یا تعلیق شود. اما عموم مردم هرگز قادر نیستند که آن عکسالعمل را از بین ببرند.
قانون بازگشت در جوامع مختلف:
کارما در فرهنگ شرقی، به این معنا است که در زندگی «وقتی چیزی میکارید، حتماً درو خواهید کرد» تاجاییکه عواقب کامل اعمال خود را درک کنید. رفتارهای خوب، کارمای خوب میسازند و رفتارهای بد کارمای بد. بر این اساس، هر شخص از طریق اعمالی که انجام میدهد، باعث و بانی رنجها و شادیهای زندگی خود است.
اما در فرهنگ غربی، کارما چنین مفهوم روحانی عمیقی ندارد و در واقع یک قانون پاداش و جزا است. یک نیروی ماورایی که به کارهای خوب پاداش میدهد و در ازای کارهای بد، ما را تنبیه میکند. این برداشت از کارما، توضیحی برای گرفتاریهایی است که همه ما گاهی با آنها مواجه میشویم.
چگونه این قانون را به نفع خودمان تمام کنیم؟
هر کار درست که میکنیم، نتیجهای خواهد داشت و اگر میخواهیم در زندگی غرق در خوبیها باشیم، باید اعمال و افکار خوبی داشته باشیم.
این ذات آدمی است که بر وقایع منفی زندگیاش تمرکز کند. اما اگر توجه مساوی به اتفاقات مثبت و منفی زندگی اختصاص دهیم، یعنی قدر شناس بودهایم.
اولین قدم برای اینکه رفتار و کردارمان را مدیریت کنیم و همیشه با فرکانس مثبت قدم برداریم این است که، قوانین الهی را بدانیم و این قوانین را در زندگیمان نهادینه کنیم. در نظر داشته باشید که انسان جایزالخطا است و کسی نیست که گناه و اشتباه نکرده باشد؛ اما میتوان این اشتباهات را به حداقل رساند.
با دانستن این قانون دریافتیم که کوچکترین عمل مثبت و منفی ما پاداش و مجازات دارد. حال تصمیم با خودمان است که با قوانین خداوند همسو شویم یا به اعمال همیشگی خود ادامه دهیم.
چیزی که کار ما را آسان و روحمان را زلال میکند این است که اگر میدانیم گناه و اشتباهی کردهایم، با انجام دادن کار نیک، اثر اشتباهات و گناهان را کمرنگ کنیم.
کسی که کمکرسان و قدردان است، بیشک بازخورد اعمالش او را به وجد میآورد و به موفقیت میرساند و یک زندگی همراه با عشق و شادی غیر قابل وصف را تجربه میکند.
ناشناس
۳ مرداد ۱۳۹۸ در ۸:۲۷ ب٫ظ
فرامرزی
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۲:۳۷ ب٫ظ
عالی
سلیمی
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۳۹ ق٫ظ
به امید روزی که همه انسانها رفتار و کرداری درست داشته باشند
راضیه قربانی
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۰۱ ب٫ظ
آمین
سعدی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۵۹ ب٫ظ
بسیار زیبا و عالی بود باتوجه به اینگونه سخنان حکیمانه است که میشود به علی ترین درجات رسید با تشکر از زحمات و راهنماییهای خوبتون
راضیه قربانی
۲۰ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۰۱ ب٫ظ
سپاس از همراهی و حسن نظر شما
هاتف
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۵۱ ب٫ظ
تشکر
شهرام
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۶:۵۲ ب٫ظ
کاربردی بود
ممنون
راضیه قربانی
۱۹ خرداد ۱۳۹۸ در ۸:۱۱ ب٫ظ
سپاس از شما خواننده گرامی مجله دلتا