ویتامین k از خونریزی جلوگیری میکند و باعث انعقاد خون میشود. بر خلاف دیگر ویتامینها ؛ ویتامین K یک مکمل غذایی محسوب نمیشود.
به گزارش مجله دلتا؛ این ویتامین؛ از ترکیبات گوناگونی که مهمترین آن ویتامینهای k1 و k2 هستند، تشکیل شده است. ویتامین k1 در سبزیجات و ویتامین k2 در گوشت، پنیر و تخممرغ یافت میشود. ویتامین K1 ترکیب اصلی این ویتامین است. تحقیقات اخیر نشان داده که ویتامین k2 ممکن است برای درمان پوکی استخوان مفید باشد.
موارد مصرف ویتامین K
کمبود ویتامین k خطر خونریزیهای کنترلنشده را افزایش میدهد. معمولاً کمبود این ویتامین در نوزادان رایج است اما این مشکل برای بزرگسالان به ندرت پیش میآید. برای جلوگیری از رقیق شدن خون نیز از ویتامین K استفاده میکنند.
در صورت کمبود این ویتامین، مشکلات هاضمه ایجاد میشود و بیماریهایی مانند سلیاک و کرون را در فرد فعال میکند. مصرف مواد مخدر با جذب این ویتامین تداخل دارد و میزان آن را کاهش میدهد.
میزان مجاز ویتامین K
معمولاً میزان لازم این ویتامین برای بدن از طریق خوردن غذاهایی که حاوی این ویتامین هستند تامین میشود و همان مقدار برای بدن کافی است، اما اگر فردی دچار کمبود آن شد، زیر نظر پزشک میتواند از مکملهای این ویتامین استفاده کند.
دریافت این ویتامین از طریق غذا یا حتی مکملها معمولاً عوارض جانبی خاصی ندارد اما مصرف مقدار زیاد و بیش از حد آن، باعث ایجاد مشکلاتی برای فرد میشود.
معمولاً اگر مصرف ویتامین کا بهصورت خوراکی و به مقدار توصیه شده باشد، بهندرت عوارض جانبی همراه خواهد داشت.
بسیاری از داروها میتوانند با آثار ناشی از مصرف ویتامین K تداخل ایجاد کنند. داروهای آنتی اسید، رقیقکنندههای خون، آنتی بیوتیکها، آسپرین و داروهای تجویزی درمان سرطان، تشنج و کلسترول بالا و … در این دسته قرار میگیرند.
مواد غذایی حاوی ویتامین K
همانطور که گفتیم برای تامین ویتامین کا، میتوانید از مواد غذایی استفاده کنید. از منابع غذایی که شامل این ویتامین هستند میتوان به سبزیجاتی مانند اسفناج، مارچوبه و کلم بروکلی، حبوباتی مانند لوبیا و سویا و مواد غذایی دیگر مانند تخممرغ، توت فرنگی و گوشت اشاره کرد.
هرگز مکمل ویتامین کا را بدون تجویز پزشک یا متخصصان تغذیه استفاده نکنید. افرادی که به خاطر مشکلات قلبی از داروهایی مانند کومادین استفاده میکنند، افراد دچار اختلالات انعقاد خون یا افرادی با مشکلات مشابه باید حتماً رژیم غذایی کنترل شدهای به لحاظ مصرف این ویتامین داشته باشند. این افراد هرگز نباید بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف مکمل ویتامین K کنند.
منبع: کتاب کاله
شادمان
۱۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۳:۴۹ ب٫ظ
مطالب بسیار مفیدی در مجله دلتا قرار گرفته میشه سپاس
برزين
۱۳ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۳ ق٫ظ
بسیار کاربردی
هایک
۱۲ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۲۶ ب٫ظ
ممنون
ناشناس
۱۲ خرداد ۱۳۹۸ در ۷:۲۵ ب٫ظ
بسیار عالی بود
یوسفی
۱۲ خرداد ۱۳۹۸ در ۴:۰۵ ب٫ظ
مطالبتون اموزنده هستش و به درد بخور ممنون از مطالبتون
محمد نیکروش
۱۲ خرداد ۱۳۹۸ در ۳:۳۳ ب٫ظ
بسار عالی بود
استفاده کردم