تلقین، قدرت غیرقابل تصوری دارد؛ دانشمندان بزرگی چون اینشتین، نیوتن یا روانشناسان بنام مانند فروید در نوشتههای خود به قدرت باور و تلقین اشاره کردهاند.
قدرت تلقین چه زمانی مشخص میشود؟
برای تلقین کردن، ابتدا برای خود یک جمله را تکرار میکنیم. البته تکرار یک جمله برای یک بار، نتیجهای نمیدهد. قدرت تلقین زمانی آشکار میشود که بارها و بارها آن جمله را با خود تکرار کنید.
فرض کنید فردا امتحان دارید. با خود میگویید: «حتماً امتحان فردا را خراب میکنم. هیچ چیز یادم نیست». اتفاقی که برای شما میافتد این است که تا لحظه امتحان، این جمله را بارها و بارها در درون خود تکرار میکنید. با این کار احساس بد و استرس را به خود منتقل میکنید. حالا حتی اگر یکی از دوستان شما قبل از امتحان بگوید: «حتماً در امتحان موفق میشوی»، احساس منفی در شما شدیدتر میشود.
شاید عجیب به نظر برسد اما اکثر افراد موفق از هوش معمولی برخوردار هستند. یکی از عواملی که باعث موفقیت آنها میشود این است که آنها همیشه درباره همه چیز نگاهی مثبت و امیدوارکننده دارند. ضمیر ناخودآگاه انسان در مقابل جملاتی که به دفعات تکرار میشوند، نمیتواند زیاد مقاومت کند و در نهایت آن را قبول خواهد کرد. ضمیر ناخودآگاه انسان قدرت تشخیص ندارد.
مسلماً انسان همیشه در پی کسب موفقیت و دستیابی به ثروت و امکانات مناسب در زندگی است. یکی از فنونی که میتواند برای رسیدن به هدفهای والا به شما کمک کند استفاده از قدرت تلقین به نفس است.
تلقینِ سازنده:
از امروز به دقت روی سخنان و مکالمات روزمره خود تمرکز و ضمیر ناخودآگاه خود را ارزیابی کنید. جملات منفی خود را درست یا غلط، یادداشت کنید و فعل آنرا تغییر دهید تا مثبت شود و بعد دوباره آنرا چندین بار بخوانید. پس از آن، هر روز چندین بار این جملات را تکرار کنید.
امکان دارد ابتدا، احساس بدی به شما دست بدهد که عالی است، زیرا نشان میدهد این جملات ریشه در تفکرات گذشته ضمیر ناخودآگاه شما داشته است. هر روز صبح بعد از خواب و شب قبل از خواب، جملات مثبت را با خود تکرار کنید. جملاتی مثل:
- من عالی هستم.
- زندگی من فوق العاده است.
- چقدر زندگی ام را دوست دارم.
- من عاشق خودم هستم.
- من توانایی های فوق العاده زیادی دارم.
- من هوش فوق العاده خوبی دارم.
استفاده از عبارت تأکیدی:
۱. عبارت تأکیدی را باید باور کنید تا انرژیتان چند برابر شود.
۲. عبارت تأکیدی باید کوتاه باشد.
۳. عبارت تأکیدی باید در ما احساس خوبی ایجاد کند.
۴. عبارت تأکیدی باید زمانی گفته شود که شما در حالت آرامش هستید.
۵. عبارت تأکیدی باید به صورت بلند گفته شود.
۶. عبارت تأکیدی تا رسیدن به موضوع باید ثابت باشد.
برگرفته از: روانشناسی بیتوته
فرشاد
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۸:۲۷ ب٫ظ
مرسی. ممنون
هوشمند
۲۲ تیر ۱۳۹۸ در ۱۱:۳۴ ق٫ظ
مطلب خیلی عالی و مفیدی بود
آژن
۱۷ تیر ۱۳۹۸ در ۸:۰۲ ب٫ظ
عالی بود
مهدی مختاری
۶ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۹ ق٫ظ
سپساسگذارم از مطالب جالبتان
شعبانی
۶ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۸ ق٫ظ
خیلی عالی بود
بیگدلی
۶ خرداد ۱۳۹۸ در ۱۰:۰۸ ق٫ظ
عالی بود
ممنونم
مسرور
۵ خرداد ۱۳۹۸ در ۶:۱۴ ب٫ظ
چقدر عالی
من هم به قدرت تلقین اعتقاد دارم و نتیجه شو دیدم
ثابتی
۵ خرداد ۱۳۹۸ در ۶:۰۹ ب٫ظ
مطلبی که در موردش توضیح دادین کاملا درست و واقعی هست ایمان کامل دارم نسبت به این مسئله و اینکه انسان یک موجود کاملا هوشمند و شگفت انگیز هست و افکار انسان بی نهایت قدرتمند و ارتعاشی بی مثال.ممنون از این مطلب عالی.متشکرم.
علی فرجی
۵ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۵۴ ب٫ظ
خیلی عالی و کاربردی
من این نکات رو یادداشت کردم تا روزانه بطور مرتب مرورکنم