شاید شما هم این توصیه را شنیده باشید که، وانمود کن خوشحالی تا واقعاً خوشحال شوی! معمولاً زمانی که نیاز داریم اعتمادبهنفس بیشتری داشته باشیم، یا وقتی که نیاز به تقویت روحیه داریم، این توصیه را میشنویم. به طور کل برای کاهش استرس یا تاثیر تلقین افکار مثبت نیز گفته میشود که لبخند بزنید و جملات مثبت را پیش خود تکرار کنید. اما آیا واقعاً این وانمود کردنها مفید هستند یا مضر؟ در این مطلب به بررسی اینکه چه زمانی تظاهر به شاد و خوشحال بودن به نفعتان است، خواهیم پرداخت.
تاثیرات تظاهر به شاد بودن:
تحقیقات علمی نشان داده است، الکی لبخند زدن، حتی به آدمهای افسرده کمک میکند که احساس بهتری پیدا کنند. اما اگر شما بخواهید همیشه با لبخندهای مصنوعی و وانمود کردن به اندوهگین نبودن، ظاهر خود را جور دیگری نشان دهید، میتوانید مشکلات دیگری برای خود بتراشید.
ممکن است این احساسات غیرواقعی باعث شوند با احساسات واقعی و منفی خود کنار نیایید. اگر همیشه با یک لبخند تصنعی پیش اطرافیان خود ظاهر شوید، کسانیکه میتوانند از شما حمایت کنند، از کجا متوجه اینکه شما مشکلی دارید و نیازمند کمک و پشتیبانی هستید، خواهند شد؟
در نتیجه از حمایتی که میتواند حال شما را بهتر کند، محروم خواهید شد. پس هر وقت لازم بود، میتوانید لبخند بزنید. اما تا حد امکان، خودِ واقعیتان باشید و احساسات حقیقیتان را بروز دهید و به آنها رسیدگی کنید.
شاد بودن حتی با یک لبخند مصنوعی:
از نظر روانشناسی، ما با تماشا و حس رفتارهای خودمان (همانگونه که دیگران ما را میبینند)، طرز فکرمان را نیز تحت تاثیر قرار میدهیم. بنابراین میتوانیم با تظاهر فیزیکی یک احساس، آن را تشدید کنیم.
در یک تحقیق علمی، از افراد خواسته شده که مدادی را بین دندانها نگه دارند تا همان عضلاتی که هنگام لبخند زدن به کار گرفته میشوند، فعال شوند.
دانشمندان میخواستند بدانند آیا خودِ عمل لبخند زدن، موجب احساسات مثبت میشود یا اینکه وقتی به اجبار لبخند میزنیم و به چیزهایی فکر میکنیم که ما را خوشحال میکنند و این افکار منجر به لبخند زدن میشوند. نتیجه این بودکه، حتی افرادی که به دلیل نگه داشتن مداد میان دندانها در حال لبخند زدن بودند، احساسات مثبت بیشتری پیدا کرده بودند.
البته فراموش نکنید، با وجود اینکه تظاهر به شاد بودن میتواند مفید باشد، اما همیشه لبخندهای واقعی برتری دارند. اگر میتوانید به چیزهایی فکر کنید که باعث شوند از صمیم قلب لبخند بزنید و شاد شوید، پس این کار را کرده و با تغییر نوع فکر و نگرشتان، حالتان را خوب کنید و لبخند اصیل به لبهایتان بیاورید.
برای خواندن مطالب بیشتر دربارهی سلامت روان ازصفحه سلامتی مجله دلتا بازدید کنید.
فرشاد
۲۴ تیر ۱۳۹۸ در ۸:۳۴ ب٫ظ
مرسی. خوب بود
هاتف
۸ خرداد ۱۳۹۸ در ۵:۵۶ ب٫ظ
خنده بر هر درد بی درمان دواست
مدیری
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۳۱ ب٫ظ
مطلب امیدوار کننده ای بود
نژادی
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۰۶ ب٫ظ
جالب بود
آرین
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۶:۰۶ ب٫ظ
چه جالب!