خانه انیسالدوله، خانه اتحادیه گوشت گوسفندی تهران شده است. به گزارش اختصاصی مجله دلتا ، این خانه تاریخی و تماشایی که ۱۴۰ سال قدمت دارد، متعلق به زن سوم ناصرالدینشاه قاجار بوده و در جنوب خیابان ولیعصر، چهارراه گمرک، پلاک ۴۳۰ و روبهروی مهدیه تهران است.
علت تغییر کاربری خانه به اتحادیه گوشت گوسفندی
این خانه تماشایی و قدیمی در زمان پهلوی اول تبدیل به مدرسه شد. پرفسور حسابی نیز از دانشآموختگان این مدرسه بوده است. بعد از آن چند بار دستبهدست شده و به این دلیل که نزدیک به کشتارگاه بوده، تبدیل به اتحادیه گوشت گوسفندی تهران شده است!
معماری خانه انیسالدوله
این بنای تاریخی و قاجاری دو طبقه، ۷۲۱ مترمربع مساحت و دو دَرِ ورودی دارد که یکی از آنها به حیاط و دیگری به ساختمان راه دارد. در وسط حیاط حوضی بزرگ با درختانی تنومند، کهن و زیبا دیده میشود. داخل آن، تزییناتی مانند سرستونهایی به سبک یونانی و ستونهای حجاریشده با پایههای گچبری و نقاشیشده و شومینههای قدیمی وجود دارد.
زن بودن را از انیسالدوله بیاموزیم!
این عمارت تاریخی با ۱۴۰ سال سن، متعلق به انیسالدوله، سومین همسر عقدی ناصرالدین شاه قاجار و ملقب به «ملکه ایران» در سالهای(۱۲۵۸-۱۳۱۴) بوده است. محبوبترین و بانفوذترین بانوی دربار که بر سایر همسران شاه برتری داشت و میتوان او را ملکه سلطنتی ایران دانست که نشان حمایل آفتاب و تمثال همایونی را از او دریافت کرده بود.
انیسالدوله، با اسم اصلی فاطمه، دختر یتیمی بود که توانست تا مرحله سوگلی بودن اندرونی پرجمعیت شاه قاجار برسد. او اهل روستای امامه لواسان بود و در جریان یکی از شکارهای ناصرالدین شاه، شاه او را که چوپانی گله عمویش را می کرد، دید و کمی با او گپ زد. فاطمه نوجوان در همان چند لحظه دل شاه را برد، طوریکه او بلافاصله بعد از برگشت از شکارگاه، این دختر را به قصر آورد و به دست جیران، یکی از زنان محبوب خود، سپرد تا آداب و رفتار زندگی درباری را به او یاد بدهد.
بعد از مرگ جیران، شاه با انیسالدوله ازدواج کرد. او بعد از ازدواجش، در دربار ترقی کرد و بهنوعی ملکه غیررسمی ایران بود. هرچند او خیلی زیبا نبود، اما شاه آنقدر به او علاقه داشت که انیسالدوله می توانست هر مقام کشور را عزل یا نصب کند.
چند پیشنهاد مجله دلتا برای شما:
۱۰ راز موفقیت یک مشاور املاک حرفهای
پسانداز ؛ راه خانهدار شدن نیست
مطالب دیدنی و جالب را در صفحههای گوناگون و معماری و دکوراسیون مجله دلتا، ببینید.
غفاری
۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ در ۷:۱۳ ب٫ظ
خیلی عالی بود