۳ عادت بد مالی که باید کنار بگذارید

۰
0
زمان مطالعه: 5 دقیقه
پس‌انداز کردن و کنار گذاشتن عادات بد مالی ممکن است در نگاه اول دشوار به نظر آید اما با چند نکته ساده می‌شود اهدافی حداقلی برای خود در نظر گرفت.
عادت بد مالی

عادت بد مالی درست مانند هر عادت بد دیگری باعث پسرفت شما می‌شود. در وضعیت اقتصادی نامناسب این عادات بد آسیب بیشتری به شما وارد می‌کند. برخی کارهای ساده که در زندگی شما به عادتی روزمره تبدیل شده‌اند در صورت تغییر می‌توانند مبلغ قابل توجهی را در جیب شما نگه دارند. کارهایی مثل خرید کردن با پول نقد به جای کارت اعتباری ممکن است در نگاه اول مهم به نظر نرسند اما طبق تحقیقات انجام شده عادات مالی آسیب‌زننده همان‌هایی نیستند که انتظارش را دارید. با ما در دلتامگ همراه باشید.

۳ عادت بد مالی که باید کنار بگذارید

اولین قدم برای دستیابی به حذف عادات غلط این است که تشخیص دهید کدام یک از عادات شما ممکن است آسیب‌زننده باشند. بعد از آن برای جایگزینی یک عادت بد با یک یا چند عادت خوب تلاش کنید. پنج عادت بد مالی و مراحلی برای تغییر آن‌ها را با هم مرور خواهیم کرد.

عادت بد مالی شماره یک: خرج خرده‌ریزه

یکی از چند مورد عادت بد مالی عادت به خرج‌های خرده‌ریز است. خرج‌هایی که ممکن است به نظر شما نیایند مثل آدامس و نوشیدنی و جزئیاتی از این قبیل را از برنامه خرج کردن خود حذف کنید. استفاده از محصولات سوپرمارکتی که در بسته‌بندی‌های اغوا کننده تهیه شده‌اند در اغلب مواقع هیچکدام از نیازهای شما را پوشش نمی‌دهند بلکه فقط خرجی پیش‌بینی نشده روی دست شما می‌گذارند.

خرج غیر ضروری عادت بد مالی

هزینه‌های غیرضروری باعث می‌شود پول کمتری برای اقلام ضروری مانند پول رهن یا اجاره، پرداخت اقساط وام‌ها یا کنار گذاشتن پس‌اندازی برای بازنشستگی باقی بماند. لازم نیست برای پس‌انداز کردن از تمام خرج‌های خود بزنید، شاید برخی از این موارد باعث شادابی شما می‌شوند. اما به هنگام هزینه‌های غیر ضروری یک مکث به خود بدهید و ببینید آیا خریدی که می‌کنید کارکردی ضروری یا شادی‌بخش برای شما دارد یا خیر.

راه‌هایی برای ترک عادت بد مالی شماره یک: خرج غیر ضروری

  • خرید با پول نقد: تحقیقات نشان می‌دهد خرید با پول نقد بیشتر از پرداخت با کارت اعتباری در خاطر شما می‌ماند. افرادی که با پول نقد خرید می‌کنند، بیشتر از افرادی که با کارت‌های اعتباری یا نقدی پرداخت می‌کنند، از هزینه‌های غیر ضروری اجتناب می‌کنند. اگر می‌توانید کارت‌های بانکی خود را در خانه بگذارید و برای خرج روزانه پول نقد در کیف پول خود بگذارید.
  • تهیه غذا در خانه: بر اساس یک نظرسنجی، صرف غذا در رستوران‌ها، سفارش غذای بیرون‌بر یا خریدن غذاهای آماده شرکتی از سوپرمارکت‌ها از مهم‌ترین موارد عادت بد مالی هستند. آشپزی در خانه روشی موثر برای از بین بردن هزینه‌های گزاف ناشی از غذا خوردن است. هر از گاهی برای تفریح اعضای خانواده رفتن به رستوران یا سفارش غذای بیرون برای شما ضرری مالی به شمار نمی‌رود اما غذاهای خانگی در صرفه‌جویی هزینه‌های ضروری مانند اجاره خانه و خدمات آب و برق به شما کمک خواهد کرد. علاوه‌بر این غذای خانگی در مقایسه با غذاهای آماده رستوران‌ها و کارخانه‌ها سلامتی بیشتری را برای شما به ارمغان می‌آورد.
  • مقاومت در برابر وسوسه تخفیف: درست است که تخفیف‌های واقعی وسوسه‌برانگیز هستند اما چیزی را صرفأ به این دلیل که تخفیف خوبی خورده است نخرید. عادت بد مالی خرید غیر ضروری در میانه تخفیف‌ها و حراج‌های فصلی ممکن است به اوج برسد. به یاد داشته باشید استفاده از تخفیف‌ها وقتی منطقی است که به کالای مورد نیاز شما تخفیف خورده باشد.

عادت بد مالی ضعف در برابر خرید

عادت بد مالی دوم: کنار نگذاشتن پول برای مواقع اضطراری

هزینه‌های اضطراری زمانی‌که انتظارش را ندارید مقابل راه شما قرار می‌گیرند. بهتر است برای مواقع ضروری پولی کنار بگذارید که به هنگام خرج‌های غیر منتظره شوکه نشوید. این خرج‌ها بر خلاف میل افراد در اثر دزدی، بیماری و تصادفاتی از این قبیل پیش می‌آیند و اگر برای آن‌ها آماده نباشید آسیب وارده بر شما از لحاظ روانی چند برابر خواهد بود.

چگونه عادت بد مالی پس‌انداز نکردن برای مواقع اضطراری را ترک کنیم

پاسخ بسیار ساده است؛ هر بار که خواستید خرجی غیر ضروری کنید، معادل قیمت آن در قلک یا  یک حساب بانکی که از آن استفاده نمی‌کنید بریزید.

نگران پر کردن قلک خود نباشید. فقط کافی‌ است که آن را فراموش نکنید. تا وقتی‌که پول ریختن در قلک یا حساب بانکی برای شما عادتی روزمره شود. با مبالغ کم شروع کنید و سعی کنید مبلغ را بالا ببرید.

عادت بد مالی شماره سه: پایبند نبودن به بودجه – یا حتی ایجاد نکردن آن

عادت بد مالی بعدی تنظیم نکردن بودجه – یا عدم پایبندی به بودجه‌ای است که از قبل در نظر داشته‌اید.این پیش‌بینی نکردن امور مالی، اطمینان شما از برآورده شدن نیازهای مالی کوتا‌ه‌مدت و بلند مدت را از بین می‌برد. پیش‌بینی بودجه تصمیمات مالی شما را هدفمند می‌کند و به عنوان نقشه راه مناسبی برای شما عمل خواهد کرد.

عادت بد مالی بودجه بندی نکردن

راه‌هایی برای ترک عادت بد مالی شماره سه

بودجه‌ای پیش‌بینی کنید و متعهد شوید که آن را دنبال کنید. با این حال، راه‌های مختلفی برای بودجه بندی وجود دارد (مثلاً بودجه مبتنی بر صفر). مهم است که روش بودجه بندی را پیدا کنید که برای شما مناسب باشد، زیرا باید بتوانید به این روش پایبند بمانید. فرآیند پیش‌بینی بودجه شما باید شامل سه مرحله زیر باشد:

  • از ریاضیات کمک بگیرید: سوابق بانکی، صورت‌حساب‌های کارت اعتباری و سایر اسناد مالی خود را بررسی کنید تا درآمد و هزینه‌های خود را به دقت محاسبه کنید. اگر طبق برنامه مشخصی حقوق دریافت می‌کنید، مبلغ حقوق ماه قبل را در قسمت درآمد بنویسید. اگر درآمد شما نامنظم‌ است، میانگین سه تا شش ماه گذشته را بنویسید.
  • اهداف مالی کوتاه‌مدت و بلند‌مدت تعیین کنید: بخش مهمی از بودجه بندی شامل این است که بدانید که می‌خواهید با پول خود چه کاری انجام دهید. تسویه حساب بدهی و وام‌ها؟ خرید خانه؟ تلاش برای ایجاد پس‌انداز بازنشستگی؟ هنگام تنظیم بودجه این اهداف خود را در نظر داشته باشید.
  • بر مخارج خود نظارت دقیق داشته باشید: این برای ایجاد بودجه و پایبندی به آن بسیار مهم است. باید با انتخاب روشی برای ردیابی هزینه‌های خود شروع کنید. چه از طریق اپلیکیشن و چه از راه‌های قدیمی مثل نوشتن خرج های روزانه. بسیار مهم است که درآمد و هزینه خود را دقیق محاسبه کنید تا بتوانید برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشید.

آینده در دستان شماست

توجه به عادت بد مالی که در حال حاضر دارید، نخستین قدم در این مسیر است. از همین اولین قدم خود را در حال پیشرفت بدانید. هیچ راه حل یکسانی برای از بین بردن عادت بد مالی وجود ندارد، بنابراین فهمیدن اینکه چگونه وضعیت مالی خود را بهبود ببخشید نیاز به خلاقیت و تفکر انتقادی دارد. پیگیری هزینه‌ها و ثبت درآمدهای شما اولین گام در این مسیر پر فراز و نشیب کنار گذاشتن عادت بد مالی است.

پیشنهاد مطالعه: عامل افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۲ را بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در روانشناسی

همچنین بخوانید

تقویت حافظه با ۶ راهکار ساده

تقویت حافظه دغدغه این روزهای اکثر مردم شده است که برخلاف تصور عامه مردم نه‌تنها ارثی نیست؛…