کشف قدیمی ترین انواع زیورآلات ، باستانشناسان را به فهم رفتار پیشینیان نزدیک میکند. این زیورآلات میتوانند ویژگیهای بسیاری نهتنها در مورد صاحبان خود بلکه در مورد فرهنگی که آنها را در برمیگرفته به ما ارائه دهند. با ما در مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
آویز ۲۰۰۰۰ ساله و صاحبش
در داخل یک غار در سیبری که یک گنجینه باستانشناسی به حساب میآید، دندان نیش یک گوزن کشف شده که برای تبدیل به زیورآلات سوراخ شده است.
دانشمندان بهتازگی از طریق یک روش جدید استخراج DNA آثار باستانی توانستند صاحب این شیء را شناسایی کنند؛ زنی از عصر حجر که با جمعیتی از شکارچی-گردآورندگان در بخشی از سیبری در شرق کوههای آلتای روسیه در دامنههای کوهستان زندگی میکرده.
این روش میتواند DNA موجود در سلولهای پوست، عرق یا سایر مایعات را که توسط انواع خاصی از مواد متخلخل از جمله استخوانها، دندانها و عاجها جذب شده، شناسایی کند.
اهمیت کشف قدیمی ترین انواع زیورآلات
قدیمی ترین انواع زیورآلات که بهعنوان ابزار یا برای زینت شخصی استفاده میشدهاند از قبیل آویزها، گردنبندها، دستبندها، حلقهها و موارد مشابه میتوانند بینشی در مورد رفتار و فرهنگ گذشتگان ارائه دهند. این اشیا ساخته شده در گذشته به ما اجازه میدهند پنجره کوچکی برای سفر به گذشته باز کنیم و نگاهی به زندگی این افراد بیندازیم.
اجداد هومو ساپین ما برای اولین بار بیش از ۳۰۰۰۰۰ سال پیش در آفریقا زندگی میکردند. به گفته باستانشناسان قدیمی ترین انواع زیورآلات یا ابزار شناخته شده به ۱۰۰۰۰۰ سال پیش در آفریقا باز میگردد.
با پیوند دادن اشیا با افراد خاص، میتوان به نقشهای اجتماعی ماقبل تاریخ و تقسیم کار بین جنسیتهای متخلف پی برد. حتی میتوان به این سوال پاسخ داد که آیا یک شیء توسط گونه ما ساخته شده است یا خیر. ممکن است برخی از این مصنوعات توسط انسانهای خردمند در مکانهایی ساخته شده باشد که نئاندرتالها نیز به طور همزمان در آنجا سکونت داشتهاند.
این مطالعه فرصتهای بزرگی برای بازسازی نقش افراد در گذشته با توجه به جنسیت و اصل و نسب آنها باز میکند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ۵ عادت عجیب یک پادشاه دیوانه را بخوانید.
ناشناس
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۱:۳۹ ب٫ظ
خیلی جالب بود،⚘
مونا رستمیان
۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۰۲ ق٫ظ
مرسی که وقت میگذارید و میخونید
ناشناس
۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۱:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۵۵ ق٫ظ
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۴:۳۷ ب٫ظ
یاری
۲۷ خرداد ۱۴۰۲ در ۹:۴۴ ب٫ظ
دست تون درد نکنه با این مندرجات جالب و قشنگتون . متعالی و مانا باشید
منا رستمیان
۲۸ خرداد ۱۴۰۲ در ۹:۲۶ ق٫ظ
سپاس از همراهیتون
ناشناس
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۳:۰۳ ب٫ظ