آیا میان احساس شادی و ضریب هوشی رابطهای وجود دارد؟ عکسالعملهای متفاوتی که در مواجهه با موقعیتهای اضطرابآور زندگی نشان میدهیم، میتواند از عوامل بسیاری نشات گیرد. اما محققان بهتازگی توانستهاند نتایجی از ارتباط میان ضریب هوشی بالاتر و احساس شادی بیشتر در زندگی بهدست آورند.
هرچند که نتایج این تحقیق غیر منصفانه بهنظر میآید. چرا که ضریب هوشی در ما انسانها از بدو تولد ثابت است و تغییر آن ممکن نیست. نتایج این تحقیق نشان میدهد که برای شاد بودن به استعدادی ذاتی نیاز است. با ما در مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
چه ارتباط میان شادی و ضریب هوشی وجود دارد؟
تحقیقاتی تازه نشان میدهد که احساس شادی بیشتر نشانهای از ضریب هوشی بالاتر است. در واقع، شادی پایدار در طول زندگی نشانه ضریب هوشی بالاتر است. افرادی که ضریب هوشی بالاتری دارند، در سن ۳۱ سالگی به همان اندازه احساس شادی را تجربه میکنند که در ۵۱ سالگی تجربه میکنند.
افراد باهوشتر در طول سالهای زندگی و فراز و نشیبهای آن، افت کمتری در شادی خود تجربه میکنند. در مقابل، شادی افراد با ضریب هوشی پایینتر نه تنها بهطور کلی پایینتر است، بلکه در طول سالها نوسان بیشتری دارد.
نتایج مطالعه
این نتایج از یک نظرسنجی ملی از تمام ۱۷۴۱۹ نوزاد متولد شده در بریتانیا در طول یک هفته در سال ۱۹۵۸ به دست آمده است. از افرادی که در این مطالعه ماندند، در مورد میزان شادی آنها از سنین ۳۱ تا ۵۱ سؤال شد.
نتایج توسط دکتر ساتوشی کانازاوا، نویسنده این مطالعه توضیح داده شده است: هوش عمومی دوران کودکی به عنوان قویترین پیشبینیکننده شادی در تمام زندگی شناخته شد.
کودکان باهوشتر بهطور متوسط سلامت ذهنی پایداری را در دوران بزرگسالی تجربه میکنند.با اینحال، دلیل اینکه افراد باهوشتر از شادی پایدارتری برخوردار هستند، در مطالعه مشخص نشد.
دکتر کانازاوا مینویسد: افراد باهوشتر بهطور قابلتوجهی احساس شادی و خوشبختی ماندگارتری را تجربه میکنند. این احساس خوشبختی پایدار تنها به این دلایل نبود که آنها هر ۴ شرط زیر را دارا بودند:
• سطح تحصیلات و ثروت بالا
• وضعیت سلامتی مطلوب
• وضعیت تاهل پایدار
• میزان رضایت بیشتر از زندگی
تعریف شادی
محققان برای تعریف شادی از دو عامل استفاده میکنند: رضایت از زندگی یکی از دو فاکتور اصلی شادی محسوب میشود، فاکتور دیگر شادی، تجربه احساسات مثبت در لحظه است.
قبلتر نیز یک مطالعه نشان داده بود که میزان رضایت از زندگی بیشتر، نشانه هوش بیشتر است. افرادی که از زندگی و شغل خود رضایت بیشتری دارند در آزمونهای توانایی ذهنی عمومی نمره بالاتری کسب میکنند. این مطالعه در مجله روانشناسی بریتانیا منتشر شد.
پیشنهاد مطالعه: چرا بعضی ها همیشه دیر می رسند ؟ را بخوانید.
ناشناس
۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۴:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۰:۰۲ ب٫ظ
ناشناس
۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۶:۰۶ ب٫ظ