تداخل دارو و غذا در بعضی موارد میتواند عوارضی جدی به بار بیاورد. درمان با داروها یکی از روشهای مهم درمان بسیاری از بیماریها است. با این حال، برخی داروها با برخی مواد غذایی تداخل دارند و مصرف همزمان آنها ممکن است منجر به علائمی آزاردهنده و خطرناک شوند.
در مجله اینترنتی دلتا، برخی از داروهایی که نباید با برخی مواد غذایی مصرف شوند و عوارض جانبی آنها را بررسی میکنیم.
تداخل دارو و غذا در صورتیکه داروهای زیر را مصرف میکنید محتمل است:
۱. وارفارین
وارفارین یک داروی ضد انعقاد خون است که باعث کاهش خطر خونریزی میشود. تداخل دارو و غذا در موردی مثل وارفارین با مواد غذایی مانند سبزیجات خاص (مانند کلم، بروکلی و اسفناج) اتفاق میافتد. مصرف همزمان وارفارین با این سبزیجات ممکن است باعث افزایش خطر خونریزی شود.
۲. لووستاتین
لووستاتین یک داروی کلسترول است که باعث کاهش سطح کلسترول خون میشود. مصرف همزمان لووستاتین با گریپفروت ممکن است باعث افزایش سطح لووستاتین در خون شود و عوارض جانبی مانند درد عضلانی و کبدی ایجاد کند.
۳. تتراسایکلین
تتراسایکلین یک داروی ضد باکتری است که برای درمان عفونتهای باکتریایی استفاده میشود. مصرف همزمان تتراسایکلین با مواد غذایی حاوی کلسیم، آهن و منیزیم از جمله شیر، لوبیا سبز و عدس و اسفناج ممکن است باعث کاهش جذب دارو و کاهش اثربخشی آن شود.
۴. لیتیوم
لیتیوم یک داروی مورد استفاده در درمان اختلالات عصبی و روانی مانند افسردگی و بیماری دوقطبی است. مصرف همزمان لیتیوم با سدیم ممکن است باعث افزایش سطح لیتیوم در خون شود و عوارض جانبی مانند تشنج، تهوع و استفراغ ایجاد کند.
مهمترین مواد غذایی حاوی سدیم که میتواند همراه با لیتیوم عوارض تداخل دارو و غذا را منجر شود عبارتاند از: غلات، غذاهای دریایی، سبزیجات و محصولات لبنی.
۵. آمفتامین
آمفتامین یک داروی محرک است که برای درمان بیش فعالی، کمبود توجه و افزایش وزن استفاده میشود. مصرف همزمان آمفتامین با مواد غذایی حاوی کافئین مانند قهوه، چای و نوشابه ممکن است باعث افزایش اثرات جانبی آمفتامین شود مانند افزایش ضربان قلب، اضطراب و اختلالات خواب.
بهطور کلی، برای جلوگیری از تداخل دارویی با مواد غذایی، بهتر است قبل از مصرف هر دارو با دکتر خود مشورت کنید. همچنین، باید به دقت برچسب دارو را مطالعه کنید و همیشه به دستور پزشک دارو را مصرف کنید.
پیشنهاد مطالعه: باورهای اشتباه درباره مصرف ویتامین ها را بخوانید.
ناشناس
۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۰۰ ب٫ظ
ناشناس
۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۹:۵۰ ق٫ظ
ناشناس
۳۱ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۰:۴۱ ب٫ظ
خیلی مفیدبود👌🙏
مونا رستمیان
۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ در ۱۲:۳۹ ب٫ظ
سپاس از همراهی شما
ناشناس
۲۶ فروردین ۱۴۰۲ در ۹:۲۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۵ فروردین ۱۴۰۲ در ۱۱:۱۹ ق٫ظ
ناشناس
۲۴ فروردین ۱۴۰۲ در ۴:۰۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ فروردین ۱۴۰۲ در ۳:۰۱ ب٫ظ
عاطفه
۲۴ فروردین ۱۴۰۲ در ۲:۱۲ ب٫ظ
مرسی از شما عالی بودمنکه داروی هورمونی را با دمنوش رازیانه خوردم وراهی بیمارستان شدم فشاربالا میبره
مونا رستمیان
۲۷ فروردین ۱۴۰۲ در ۸:۵۶ ق٫ظ
مرسی از شما که همراه ما هستید. بله باید تداخل دارو رو جدی گرفت.