قانونگذار در قانون مدنی صراحتا به این موضوع تاکید نموده است که دختر باکره میبایست با اذن پدر یا جد پدری خود ازدواج نماید. با استنباط از ماده فوق و هم چنین شرع مقدس اسلام، مشخص می گردد که هم فقها و هم قانونگذار، اذن پدر را در ازدواج ضروری دانسته اند البته ناگفته نماند که در شرایطی خاص، اذن پدر در ازدواج ضرورتی ندارد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع ازدواج کردن دختر بدون اذن پدر میپردازیم.
ازدواج کردن دختر بدون اذن پدر
در موارد ذیل به بیان شرایطی میپردازیم که دختر بدون اجازه پدر میتواند ازدواج نماید. این شرایط عبارتند از:
اگر دختر باکره نباشد
اذن پدر فقط در مورد دختر باکره لازم است، دختری که باکره نباشد، بدون اجازه پدرش میتواند ازدواج نماید.
ازدواج مجدد دختری که طلاق گرفته یا همسرش فوت نموده باشد
اگر دختری ازدواج نماید اما بعد از مدتی همسرش فوت کند یا اینکه از همسر خود جدا شود، جهت ازدواج مجدد نیازمند کسب اجازه از پدر خود نیست.
اخذ اذن جد پدری
زمانیکه پدر دختر به وی اذن در ازدواج ندهد، دختر میتواند با اخذ اذن از جد پدری خود ازدواج کند. اگر به مطالب پیرامون مهریه علاقه دارید به مطلب آیا میتوان از پدر شوهر مهریه را مطالبه کرد؟ مراجعه کنید.
کسب اجازه ازدواج از دادگاه
همچنین اگر پدری بدون علت موجه و منطقی، از دادن اجازه ازدواج به دختر، مضایقه نماید، اجازه او ساقط میشود و دختر میتواند با معرفی کامل مردی که میخواهد با او ازدواج نماید و شرایط نکاح و مهری که بین آنها قرار داده شده، پس از اخذ اجازه از دادگاه مدنی خاص به دفتر ازدواج مراجعه کرده و نسبت به ثبت ازدواج اقدام نماید.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب در این موارد زنان محروم از مهریه هستند را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۱ مهر ۱۴۰۱ در ۶:۰۶ ب٫ظ
ناشناس
۱۱ مهر ۱۴۰۱ در ۲:۰۴ ب٫ظ