دوست یابیهایی که گاه به دوستیهایی عمیق و حتی ازدواج منجر شده و گاهی به اتفاقات ناخوشایند و آسیبهایی مثل تجاوز، فحشا، اعتیاد و قتل ختم شدهاند. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا به بیان معایب دوستی های اینترنتی میپردازیم.
دوست یابی آنلاین یا دوستی اینترنتی چیست؟
همانطور که از نام دوستیهای مجازی مشخص است، این نوع ارتباطات در فضای اینترنت و شبکههای اجتماعی شکل میگیرد. این ارتباطات به انسانها امکان میدهد در هر شرایطی و در هر نقطهای از جهان، دوستانی بیابند و روابطی برقرار کنند. اما آیا این نوع شناخت برای دوستی کافی است؟
باید بگوییم نه. در فضای مجازی، افراد میتوانند واقعیت را به گونهای نمایش دهند که وجود ندارد. آنها قادرند حرفها و احساسات خود را کنترل و ویرایش کنند و این باعث میشود که حقیقت به شکل غیر واقعی در ذهن طرف مقابل به تصویر کشیده شود. اصالت و صداقت در زندگی، ضروری است. برای ایجاد روابط دوستی سالم و پایدار و در ارتباطات و دوستیهای مجازی، افراد میتوانند هر کسی باشند.
معایب دوستی های اینترنتی
ارتباطات آنلاین و دوستیهای مجازی، علاوه بر مزایا، دارای معایب مهمی نیز هستند که بهتر است آنها را در نظر بگیرید. برخی از این معایب عبارتند از:
- دوری از خانواده، انزوا و افسردگی: وجود تعداد زیادی از افراد همفکر و همسن در فضای آنلاین، ممکن است باعث دوری از خانواده، انزوا و افسردگی شود.
- ناهمخوانی با واقعیت: افراد در این فضاها معمولاً نمایش ایدهآل خود را ارائه میدهند و ممکن است این ایدهآل با واقعیت تطابق کمی داشته باشد.
- مشکلات روحی و روانی: برخی افراد به دلیل مشکلات در دنیای واقعی یا مانعی برای حضور در آن، به دوستیهای آنلاین و برنامههای دوست یابی روی میآورند. این مسئله ممکن است دلیلی بر وجود مشکلات و اختلالات روحی و روانی باشد.
- کمبود اعتماد متقابل: در روابط آنلاین، اعتماد متقابل معمولاً مختل است و ممکن است افراد با چندین نفر در ارتباط باشند، که این موضوع میتواند منجر به مقایسهها و سوءظنها شود.
- اختلال در شناخت: در دوستیهای آنلاین، ابتدا دلبستگی ایجاد میشود و سپس آشنایی رخ میدهد. این دلبستگی ممکن است باعث اختلال در شناخت کامل طرف مقابل شود و واقعیتهای مهم نادیده گرفته شوند.
بنابراین، در دوستیهای آنلاین باید این معایب را در نظر بگیریم و با دقت و صحت تصمیمگیری کنیم.
اگر درگیر دوستی های مجازی شدیم چه کنیم؟
پنهان کاری را کنار بگذارید
در صورتی که درگیر یک رابطه عاطفی در فضای مجازی هستید، برای جلوگیری از بروز آسیبها و مشکلات، بهتر است موضوع را با خانواده خود به اشتراک بگذارید. اگر والدینتان از این رابطه آگاه باشند، از بسیاری مشکلات احتمالی مانند شکست عاطفی میتواند جلوگیری شود.
با اطلاع خانواده، ممکن است در ابتدا مخالفت کنند؛ اما اگر اصرار شما را ببینند، احتمالاً فرصتهایی را برای شناخت بهتر رابطه و طرف مقابل در نظر میگیرند. در صورتی که رابطه شما بر پایه احساسات عمیق و جدی نیست و صرفاً بر مبنای سرگرمی است، مطمئناً هر دو طرف موافق جدی نشدن آن در بستر خانواده هستند و خانوادهها احتمالاً استقبال نخواهند کرد.
اگر شما و طرف مقابل قصد داشتید رابطه را به سمت جدیتر ببرید و بر پایه ارتباط واقعی بنا کنید، مشارکت و حمایت خانواده میتواند بسیار مفید باشد. این امر میتواند فرصتی مناسب برای شناخت بهتر از همدیگر و تقویت ارتباط شما با طرف مقابل فراهم کند. برای اینکه رابطه عاطفی خوبی داشته باشید به مطلب هشدار! زیاد به همسرتان پیامک ندهید! سر بزنید.
رابطه مجازی را به رابطه واقعی تبدیل کنید
دوستی های مجازی، به خاطر محدودیتهایی که در شناخت واقعی و عمیق افراد وجود دارد، قابلیت شناخت کامل را ندارند. در صورتی که شما علاقهمند به ادامه رابطه با فرد مقابل هستید و میخواهید او را بهتر بشناسید، بهتر است رابطه خود را به دنیای واقعی منتقل کنید.
واقعی کردن رابطه به این معنی نیست که باید درگیر روابط پنهانی و خطرناکی شوید. به جای آن، با آگاهی والدین و خانواده، اقدام به ورود به دنیای واقعی کنید و در جلسات حضوری با هم قرار بگذارید. این روش، فرصتی برای شناخت بهتر و عمیقتر از همدیگر فراهم میکند.
قبل از اینکه رابطه را به صورت رسمی تعیین کنید، بهتر است این مراحل را طی کنید. با هماهنگی والدین و خانواده، قرارهای حضوری را برگزار کنید و در این محیطها فرصتی را برای شناخت بهتر از همدیگر ایجاد کنید. این کار به شما کمک میکند تا در مورد رابطه و فرد مقابلتان بیشتر بدانید و تصمیم مناسبی درباره ادامه رابطه بگیرید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چگونه پدر و مادر را برای ازدواج راضی کنیم؟ را بخوانید.
ناشناس
۲۰ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۱ ب٫ظ
ناشناس
۸ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۲۵ ق٫ظ
ناشناس
۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۳۸ ب٫ظ
ناشناس
۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۹:۲۰ ب٫ظ
ناشناس
۷ مرداد ۱۴۰۱ در ۷:۲۷ ب٫ظ