برای همه ما لحظاتی وجود دارد که احساس کمبود اعتماد به نفس میکنیم، هراس داریم و از ترس و اضطراب رنج میبریم. گاهی خودمان را سرزنش میکنیم و تصویر نامناسبی از خود در ذهنمان داریم که باعث کاهش اعتماد به نفس میشود. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا، به شرح علائم کمبود اعتماد به نفس در افراد میپردازیم.
علائم کمبود اعتماد به نفس در افراد
اجتناب از ریسک: افرادی که اعتماد به نفس کمی دارند، معمولاً از ریسک پرهیز میکنند. آنها ترجیح میدهند در محدوده راحتیشان بمانند و اقدامات بزرگ و جسورانه را انجام ندهند. این اجتناب از ریسک ممکن است باعث محدودیت رشد و تجربههای جدید شود.
انتقاد بیش از حد از خود: افراد کم اعتماد به نفس، به طور معمول به خود بیش از حد سخت میگیرند و انتقاد میکنند. آنها به خودشان اجازه نمیدهند از خطاها و اشتباهاتشان یاد بگیرند و در نتیجه، توانایی رشد و پیشرفت را از دست میدهند.
مقایسه با دیگران: کمبود اعتماد به نفس میتواند باعث شود که افراد خود را با دیگران مقایسه کنند و در نتیجه، احساس کمبود و ناکافی بودن داشته باشند. این مقایسهها باعث میشود که اعتماد به نفسشان کاهش یابد و انگیزه خود را از دست بدهند.
ترس از شکست: افرادی که کمبود اعتماد به نفس دارند، ممکن است از شکست و عدم موفقیت بترسند. این ترس میتواند باعث شود که آنها از آزمونها و فرصتهای جدید دست بردارند و این اجتناب ممکن است باعث محدودیت رشد و توسعه شخصی شود.
عدم قبول تحسین و تمجید: افراد کم اعتماد به نفس به سختی تحسین و تمجید را قبول میکنند. آنها اغلب به این اعتقاد میرسند که لایق تحسین و تمجید نیستند و این باعث میشود که اعتماد به نفسشان کاهش یابد و در نتیجه، انگیزهشان نیز کاهش مییابد.
اجتناب از فعالیتهای جدید: افرادی که اعتماد به نفس کمی دارند، معمولاً از فعالیتهای جدید و ناشناخته برمیخیزند. آنها ترجیح میدهند در حوزه راحتی و آشنای خود باقی بمانند و در نتیجه، از تجربهها و رشد شخصی کاسته میشود.
تردید و شک: افراد کم اعتماد به نفس به طور معمول در تصمیمگیریها و اقدامات خود تردید و شک دارند. آنها از قدرت تصمیمگیری خود مطمئن نیستند و این ممکن است باعث شود فرصتهای مهم را از دست بدهند و از رشد و پیشرفت خود باز بمانند.
کمبود ارتباط اجتماعی: افراد کم اعتماد به نفس ممکن است مشکلاتی در برقراری ارتباطات اجتماعی داشته باشند. آنها به سختی به افراد جدید اعتماد میکنند و در روابط اجتماعی ممکن است با وابستگیها و احساس تنهایی مواجه شوند. این میتواند باعث ایزوله شدن آنها از جامعه شود و رابطههای عمیقتری را از دست بدهند.
عدم توانایی در برخورد با انتقاد: افراد کم اعتماد به نفس به طور معمول سختی در برخورد با انتقاد دارند. آنها اغلب انتقاد را به عنوان نقص و ناکامی شخصی خود درک و به سختی با آن مقابله میکنند. این میتواند باعث کاهش اعتماد به نفس و از بین رفتن انگیزه برای پیشرفت شخصی شود.
اجتناب از مسئولیت: با علائم کمبود اعتماد به نفس در افراد، ممکن است از مسئولیتپذیری و قبول مسئولیتهای بزرگ بترسند. آنها به خودشان اجازه نمیدهند به خوبی در چالشهای جدید قرار بگیرند و از تجربهها و یادگیریهای ارزشمندی که از طریق مسئولیتپذیری به دست میآید، بهرهبرداری کنند.
ترس از عدم پذیرش: افراد کم اعتماد به نفس ممکن است از ترس عدم قبول شدن و رد شدن در روابط اجتماعی و حرفهای رنج ببرند. آنها ممکن است از ابراز خود و اظهار نظر خودداری کنند، به خاطر ترس از نقد و رد شدن.
پیشنهاد مطالعه: مطلب چگونه شخصیت قوی و محکمی داشته باشیم؟ را بخوانید.
ناشناس
۲۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۵۵ ق٫ظ
سلام، عالی بودخانم الهامی، اینکه کمک می کنیدافرادخودشان رابهتربشناسندونقاط ضعف وقوت خودراشناسایی کننددرواقع خودنوعی صدقه پنهان است
الهام الهامی
۱ مرداد ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۴ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
هلیا
۱۸ تیر ۱۴۰۱ در ۴:۱۶ ب٫ظ
خیلی عالی بود خیلی مطالب جالب و مفیدی میزارید
الهام الهامی
۲۰ تیر ۱۴۰۱ در ۸:۴۳ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز
•ریدل•
۱۶ تیر ۱۴۰۱ در ۱۱:۰۶ ق٫ظ
والا من از بچگی هم سنام قیافمو مسخره میکردن الان حتا مهمونی هم می م ماسکمو در نمیارم:)💔
الهام الهامی
۲۰ تیر ۱۴۰۱ در ۸:۵۵ ق٫ظ
سلام دوست عزیز
نظر دیگران هیچ اهمیتی ندارد و مهم این است که شما خود را دوست داشته باشید. شما هرطور که باشید دیگران شما را جور دیگهای میخواهند.
ناشناس
۵ مرداد ۱۴۰۱ در ۵:۲۱ ب٫ظ
ناشناس
۱۶ تیر ۱۴۰۱ در ۱۰:۰۳ ق٫ظ
ناشناس
۱۵ تیر ۱۴۰۱ در ۹:۱۸ ب٫ظ
مطالبش خوبن …بهترم میتونن باشن
الهام الهامی
۱۶ تیر ۱۴۰۱ در ۸:۳۹ ق٫ظ
سپاس از همراهی شما کاربر عزیز