در فصل تابستان از همه دمنوشها میتوان استفاده کرد، اما برخی دمنوشها به دلیل خاصیت خنک کنندگی و فوایدی که دارند بیشتر از سایر دمنوشها مورد توجه قرار میگیرند. در این مطلب از مجله دلتا با دمنوش های گیاهی خنک کننده که برای تابستان گزینه مناسبی هستند و به صورت سردنوش نیز استفاده میشوند، آشنا میشوید.
دمنوش نعناع، نوشیدنی خنککننده و نشاطانگیز
دمنوش نعناع فلفلی یا نعناع به همراه چند تکه یخ یک نوشیدنی خنککننده و نشاطانگیز برای هوای گرم تابستان است. مصرف دمنوش نعناع بهصورت گرم نیز درمانی خانگی و موثر برای سرماخوردگیها و گلودردهای فصل تابستان به شمار میرود، نعناع همچنین باعث بهبود نفخ شکم، تهوع و سوءهاضمه میشود و نوشیدن یک فنجان دمنوش نعناع پس از غذاهای سنگین به هضم غذا کمک میکند.
چای ترش، انتخاب هوشمندانه برای فصل گرما
این چای بینظیر انواع بیماریهای کبدی را برطرف کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد. در ضمن، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و باعث کاهش تدریجی وزن میشود. این چای با بالا بردن تعریق دمای بدن را کاهش میدهد که موجب خنک شدن میشود. چای ترش سرشار از ویتامین c، انواع مواد معدنی و آنتی اکسیدان است و در درمان اضطراب موثر است. این چای برخلاف چای سیاه سرشار از آهن بوده و برای افرادی که به کم خونی مبتلا هستند، توصیه میشود.
خاکشیر، مشهورترین خنککننده طبیعی بدن
مشهورترین خنککننده طبیعی بدن خاکشیر است. از خاکشیر برای رفع التهاب زخمها، باز کردن صدا و از بین بردن کهیر استفاده میشود. شربتهای آبلیمو و خاکشیر علاوه بر اینکه آب از دست رفته بدن را جبران میکند، تامینکننده املاح از دست رفته بدن نیز هستند. وقتی خاکشیر با آب و گلاب مخلوط و کمی شکر هم به آن اضافه شود، هم خوش مزه خواهد بود و هم لعاب آن منبعی برای آب بدن است.
شربت بیدمشک؛ برای رفع عطش و گرمازدگی
این ترکیب یک نوشیدنی مناسب برای فصل تابستان است و برای رفع عطش و گرمازدگی، یک گزینه فوقالعاده است. برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه، خاکشیر را باید از قبل خیس کرده و چندبار، آب آن را عوض کنید تا چوبهای ریز و خاشاک موجود در آن کاملا جدا شود. میتوانید بهجای شکر از نبات برای شیرینکردن این شربت استفاده کنید. نبات به رفع سردی و نفخ شربت بیدمشک با خاکشیر، کمک میکند. شربت بیدمشک، دارای ویتامینهای B۶، B۲، B۱، A، C، E و املاحی، چون فسفر، آهن، سدیم، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، روی، سلنیوم و مس است. این شربت، منبعی غنی از اسیدهای آمینه، اسیدفولیک، اسید سیتریک، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین، آنتیاکسیدان و کربوهیدرات به شمار میآید.
پیشنهاد مطالعه: مطلب این ضدآفتابها خوراکی هستند! را بخوانید.
ناشناس
۲۲ مرداد ۱۴۰۱ در ۱:۲۴ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ تیر ۱۴۰۱ در ۴:۰۷ ب٫ظ
ناشناس
۲۸ تیر ۱۴۰۱ در ۲:۱۳ ب٫ظ