دریافت مهریه از ارث شوهر یکی از مواردی است که زنان در مورد آن بسیار سؤال میکنند. باید گفت زن دائمی متوفی از جمله افرادی است که از همسرش ارث میبرد. زن متوفی با تمام طبقات ارث از جمله (فرزندان، والدین متوفی و غیره) ارث میبرد. همچنین اگر مرد مهریه همسر خود را در زمان حیات پرداخت نکن، زن میتواند از اموال برجامانده از متوفی مهریه خود را وصول کند. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
دریافت مهریه از ارث شوهر
اگر مرد از خود اموالی را بر جای گذاشته باشد، تمام بدهیهای وی از این اموال پرداخت میشود؛ بنابراین باید گفت که مهریه زن یکی از بدهیهای مرد است که باید پرداخت شود. لازم به ذکر است که مهریه جزو دیون ممتاز مرد است که باید زودتر از بقیه بدهیها پرداخت شود. در واقع این دین نسبت به سایر دیون ارجحیت دارد و باید زودتر پرداخت شود. بنابراین دریافت مهریه از ارث شوهر امکان دارد.
نحوه دریافت مهریه از ارث شوهر
زن برای دریافت مهریه از ارث شوهر، باید همان روش دریافت مهریه در زمان حیات شوهرش را سپری کند. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد آن است که اگر میزان مهریه وجه نقد باشد، ملاک نرخ تورم در زمان فوت شوهر است.
برای مثال اگر ۵ سال پیش شوهر فوت کرده باشد، همان نرخ ۵ سال پیشپرداخت میشود. درصورتیکه اگر مهریه سکه باشد به قیمت روز دریافت میشود. اگر به مسائلی پیرامون خیانت علاقه دارید، به مطلب مدارک لازم برای اثبات خیانت مرد مراجعه کنید.
درخواست مطالبه و دریافت مهریه از ارث شوهر زمانی امکان دارد که پدرشوهر و شوهر، هر دو فوت کرده باشند. در این حالت زن از سهمالارث مرد که جوابگوی پرداخت مهریه است، در دادگاه تقاضای دریافت مهریهاش را میکند. پدرشوهر اگر فوت کند در شرایطی به عروسش ارث میرسد، اگر علاقه به این مطلب دارید، به میزان ارث عروس از پدرشوهر چقدر است؟ مراجعه کنید.
اگر زن قصددریافت مهریه از ارث شوهر را داشته باشد، یک دادخواست تأمین اموال را به دادگاه خانواده تقدیم میکند. دادگاه، اموال مربوطه را تا سپریشدن روند قانونی توقیف میکند و زمانی که اموال از طریق مزایده بفروش برسد، همچنین مهریه پرداخت شود، اموال آزاد میشود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب والدین با این کار مجرم میشوند را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۶ بهمن ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۹ ق٫ظ
من همسر م میگوید خودت بگو به دادگاه طلاق می خواهم بگیرم ومنزل دوطبقه داریم ومیگه هیچ از منزل
ناشناس
۱۷ بهمن ۱۴۰۱ در ۴:۵۱ ب٫ظ
عاطفه
۲۷ آذر ۱۴۰۱ در ۱۱:۳۶ ق٫ظ
در طلاق توافقی بعد از مرگش به زن ارث میرسه؟
فاطمه امیری
۲۷ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ
اگر طلاق رجعی باشد در دوران عده به زن ارث میرسد در غیر اینصورت خیر.
ناشناس
۲۵ آذر ۱۴۰۱ در ۳:۱۸ ق٫ظ
ناشناس
۲۴ آذر ۱۴۰۱ در ۵:۰۵ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ آذر ۱۴۰۱ در ۵:۰۵ ب٫ظ
ناتاشا از آلمان
۲۴ آذر ۱۴۰۱ در ۴:۵۶ ب٫ظ
اگه زنی از شوهرش جدا شده باشه و مهریه رو موقع طلاق بخشیده باشه و اون شوهر فوت کرده باشه آیا میتونه بازم از خانواده ی اون ارث بگیره یا نه
فاطمه امیری
۲۶ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۳۲ ب٫ظ
مهریه رو دیگه نمیتونه بگیره اما در هر صورت ارث میبره.
ناشناس
۲۴ آذر ۱۴۰۱ در ۴:۳۶ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ آذر ۱۴۰۱ در ۱:۳۳ ب٫ظ
ناشناس
۲۴ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۵۳ ب٫ظ
ایزومر
۲۴ آذر ۱۴۰۱ در ۱۱:۱۱ ق٫ظ
سلام هشت یک زن متوفی چطور پرداخت میشود
فاطمه امیری
۲۶ آذر ۱۴۰۱ در ۱۲:۴۹ ب٫ظ
وراث پس از انحصار وراثت و پرداخت دیون متوفی اقدام به تقسیم ارث میکنند که همسر متوفی در هر صورت در کنار سایر ورثه یک هشتم خود را دریافت میکند.
ناشناس
۲۴ آذر ۱۴۰۱ در ۱۰:۵۰ ق٫ظ
ناشناس
۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۱:۳۷ ق٫ظ
ناشناس
۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۴:۲۷ ب٫ظ
ناشناس
۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۰:۱۴ ق٫ظ
زیبا
۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۲:۳۵ ب٫ظ
یعنی اگر مرد فوت شده باشه از اموال به جا مونده مهریه زنش پرداخت نمیشه؟ حتما باید پدرشوهر فوت شده باشه که از ارث پسرش به زن مهریه برسه؟
ریحانه شیشه گر
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۱۶ ق٫ظ
اگر پدرشوهر مسئولیت پرداخت مهریه را قبول کرده باشد قبل از اینکه از اموال متوفی برداشت شود، پدرشوهر باید مهریه را پرداخت کند.
ناشناس
۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۵۸ ق٫ظ
ناشناس
۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۶:۵۸ ق٫ظ
سلام، لطفأ قوانین بد مهریه را اصلاح نمایید تاباعث دور شدن جوانان از ازدواج نشود و تشکیل خانواده و فرزند آوری انجام شود، جوانان امروز از ترس مهریه و عواقب وحشتناک بعد از آن تن به ازدواج نمیدهند، متاسفانه در چندین سال اخیر اکثر بانوان به امر مقدس ازدواج به چشم تجارت و کسب درآمد مینگرند، خانمی چندین بار ازدواج میکند و از چند نفر تا آخر عمر اقساط مهریه اخاذی میکند که نتیجه آن مشکلات روحی و روانی و اجتماعی دادگاه، زندان، اعتیاد، خود کشی، فساد و فحشا و… میشود، لطفأ قوانین بد مهریه را اصلاح نمایید تاباعث دور شدن جوانان از ازدواج نشود.
ریحانه شیشه گر
۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۱۸ ق٫ظ
سلام ممنون از همراهی شما، مجله دلتا فقط وظیفه اطلاعرسانی قوانین حقوقی را دارند نه اصلاح قوانین را.
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۹:۵۶ ب٫ظ
ناشناس
۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ در ۵:۲۵ ب٫ظ