مطالعات اخیر نشان میدهد که با اصلاح ژن به روش کریسپر و تزریق نوعی ویروس بیخطر به مغز جنین میتوان برخی از اختلالات مغزی و سیستم عصبی را درمان کرد.
به گزارش دلتا برگرفته از ایسنا؛ دانشمندان دانشگاه کارولینای شمالی درحال مطالعه برروی یک شیوه ژن درمانی هستند تا به کمک آن اختلالات مغزی جنین را در رحم مادر درمان کنند. شایان ذکر است که این روش تاکنون روی هیچ بیماری انجام نشده است اما پزشکان معتقدند که با وارد کردن یک ویروس بیخطر به سلولهای عصبی جنین میتوان عیوب ژنتیکی را که در مغز او وجود دارد برطرف کرد. آزمایشات نشان میدهد این روش درمانی در سه ماه دوم بارداری که مغز جنین در مراحل اولیه رشد است، موثرتر خواهد بود.
طبق گفته مارک زیلکا عصب پژوه دانشگاه کارولینای شمالی، با این شیوه میتوان یک اختلال مغزی نادر بهنام سندروم آنجلمن را که سالانه حدود ۱۵ هزار کودک بهآن مبتلا میشوند درمان کرد. این سندروم یک ناهنجاری ژنتیکی است که روی سیستم عصبی تاثیر میگذارد و مراحل رشد جنین را مختل میکند. کودکانی که به این سندروم مبتلا میشوند، دارای مغز کوچکی هستند و اغلب دچار تشنج میشوند. این کودکان در راه رفتن، خوابیدن و تکلم با مشکل مواجه میشوند. کودکان مبتلا به این سندروم ممکن است در طول زندگی خود حتی یک کلمه سخن نگویند.
دانشمندان با آزمایش هایی که روی موشها انجام دادهاند متوجه شدهاند که این شیوه درمانی در دوران بارداری باعث میشود اختلالات مغزی و عصبی جنین برطرف شده و مشکلات سیستم عصبی آن به طرز چشمگیری کاهش یابد.
مارک زیلکا بر این باور است که اگر تمام آزمایش ها بهخوبی پیش رود، این شیوه درمانی میتواند مهمترین گامی باشد که تا کنون برای درمان سایر اختلالات رایج عصبی از جمله اوتیسم، برداشته شده است.
برای دیدن مطالب بیشتر درباره سلامتی از مجله دلتا بازدید کنید.
ناشناس
۱۶ خرداد ۱۴۰۱ در ۱:۳۶ ق٫ظ
ناشناس
۶ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۱:۳۳ ق٫ظ
1
۴ اسفند ۱۳۹۷ در ۸:۰۷ ب٫ظ
۱