شرایط دریافت مهریه در طلاق توافقی

۱۳
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
شرایط گرفتن مهریه در طلاق توافقی از جمله سوالاتی است که بسیاری از زوجینی که به هر دلیلی خواستار طلاق توافقی‌اند، از کارشناسان حقوق می‌پرسند.
مهریه در طلاق توافقی

طلاق توافقی یکی از انواع طلاق‌ها است که قانون برای جدایی زوجین در نظر گرفته است. در این طلاق زوجین باید در تمامی مسائل مالی و غیر مالی مربوط به ازدواج‌شان با یکدیگر توافق و سازش نمایند که یکی از مهم‌ترین این مسائل بحث مهریه است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع دریافت مهریه در طلاق توافقی می‌پردازیم.

مهریه بعد از طلاق توافقی

همان‌طور که گفته شد، طلاق توافقی زمانی صورت می‌گیرد که زوجین در تمامی مسائل مربوط به حق و حقوق خود با یکدیگر توافق کرده باشند. در این خصوص موضوع مهریه و نحوه‌ پرداخت آن به زن پس از صدور حکم طلاق، یکی از مسائل مالی است. زوجین باید در نحوه پرداخت آن با هم توافق کنند. عین توافق آن‌ها، باید در دادنامه طلاق توافقی نوشته شود.

به عنوان مثال اینکه چند عدد سکه را شوهر در چه مدت زمانی به زن بدهد یا اینکه زن مهریه‌اش را در قبال اخذ طلاق به مرد می‌بخشد.

طلاق توافقی

مهم‌ترین نکات در گرفتن مهریه بعد از طلاق توافقی

  •  طبق ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده، صرفا تا سقف ۱۱۰ سکه بهار آزادی یا معادل آن، دادگاه می‌تواند حکم جلب مرد را صادر نماید. برای دریافت مابقی مهریه، زن باید اموالی را از مرد به دادگاه معرفی کند.
  • ازدواج مجدد زن بعد از طلاق توافقی به هیچ عنوان، مانع اخذ مهریه مورد توافق نمی‌شود که توسط دادگاه صادر شده است.
  • اگر بابت گرفتن مهریه در طلاق توافقی سندی مثل چک یا سفته، به عنوان ضمانت اجرا از مرد اخذ شده باشد، زن می‌تواند در صورت عدم وصول آن‌ها به استناد این مدارک درخواست مطالبه مهریه را از دادگاه نماید. در صورت حکم قطعی دادگاه امکان جلب و توقیف اموال مرد وجود دارد.
  • اگر بابت وصول مهریه، سندی از مرد اخذ نشده باشد و مرد در موعد مقرر، طبق توافق انجام شده در گواهی عدم امکان سازش، مهریه زن را پرداخت نکند، زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه، دادخواست مطالبه مهریه را تقدیم کند.

درخواست طلاق توافقی

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب زنان کارمند چه اموالی را باید در زندگی مشترک خرج کنند؟ مطالعه کنید.

بیشتر ببینید در نکات حقوقی

همچنین بخوانید

چگونه معامله خودرو را فسخ کنیم؟

فسخ معامله خودرو به معنای برهم‌زدن معامله از سمت یکی از طرفین معامله، بدون اذن دیگری است. …