مشاهده انفجاری عظیم در کهکشان راه شیری

۴
0
زمان مطالعه: 2 دقیقه
ستاره‌شناسان مدت‌هاست که ستاره‌های در حال مرگ را مطالعه می‌کنند. آن‌ها اطلاعات مهمی درباره جهان ما دارند و تصاویری مسحورکننده می‌سازند.
انفجاری عظیم در کهکشان راه شیری

ستاره‌شناسان موفق به مشاهده یک انفجار مهیب در کهکشان شدند که هر ۱۰۰۰ سال یک‌بار رخ می‌‌دهد. با مجله دلتا همراه باشید تا در مورد انفجاری عظیم در کهکشان راه شیری بیشتر بدانید.

انفجاری عظیم در کهکشان راه شیری

به گزارش interestingengineering؛ اکنون، تحقیقات روی یک ستاره مرده در لبه کهکشان راه شیری ممکن است شواهدی از یک نوع انفجار هسته‌ای غول‌پیکر را نشان دهد که قبلا دیده نشده بود. این رویداد ممکن است ۱۰۰۰ سال طول بکشد تا دوباره اتفاق بیفتد، به این معنی که دیگر هرگز در طول زندگی ما دیده نخواهد شد.

یک انفجار عظیم

این انفجار در سال ۲۰۱۱ رخ داد و در عرض سه دقیقه همان مقدار انرژی را که خورشید در ۸۰۰ سال آزاد می‌کند، آزاد کرد. محققان این انفجار را “هایپر انفجار” نامیدند. جرون هومان، یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: “برای هر نوع انفجار هسته‌ای، به دمای بسیار بالا و فشار بسیار بالا نیاز است. برای یک انفجار بزرگ، دما و فشار مورد نیاز آنقدر زیاد است که ما فکر می‌کنیم ممکن است فقط یک‌بار در یک منبع خاص در ۱۰۰۰ سال رخ دهد.” اکنون ابر انفجار در عمق یک ستاره نوترونی رخ داده و این نتیجه صد‌ها یا هزاران سال افزایش گرما و فشار است.

انفجار هسته‌ای در اعماق ستاره نوترونی

ستاره‌ای که این شعله‌ور شدن را ایجاد کرد MAXI J۰۵۵۶–۳۳۲ نام دارد. در سال ۲۰۱۱، زمانی که محققان برای اولین بار آن را مشاهده کردند، بلافاصله متوجه شدند که چیزی در مورد این انفجار خاص متفاوت است. هومان گفت: “در هفته اول پس از پایان انفجار، متوجه شدیم که این ستاره فوق‌العاده داغ است. تقریبا دو برابر گرم‌تر از هر ستاره دیگری که قبلا مشاهده کرده‌ایم.”

پس از ۱۰ سال مطالعه دقیق ستاره نوترونی، تیم به این نتیجه رسیدند که یک انفجار هسته‌ای را کشف کرده‌اند که در اعماق ستاره نوترونی در نتیجه همجوشی هسته‌ای اکسیژن یا نئون رخ داده است. هومان افزود: “این اولین مشاهده از یک ابر انفجار خواهد بود.”

انفجار در کهکشان راه شیری

پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه بیشتر مطالب جالب دانستنی، مطلب آیا زندگی در فضا روی مغز اثر می‌گذارد؟ را بخوانید.

۴ دیدگاه

  1. ناشناس

    ۲۶ فروردین ۱۴۰۱ در ۶:۰۷ ب٫ظ

  2. ناشناس

    ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ در ۱۲:۰۱ ب٫ظ

  3. ناشناس

    ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ در ۹:۲۶ ب٫ظ

  4. ناشناس

    ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ در ۱۱:۰۴ ب٫ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشتر ببینید در دانستنی ها

همچنین بخوانید

چگونه سرعت اینترنت گوشی اندروید خود را افزایش دهیم؟

سرعت اینترنت گوشی دغدغه بسیاری از افراد است و به دنبال راهکارهای مختلفی برای افزایش آن هست…