شرع در وضع قانون و جرم انگاشتن برخی مسائل نقش مهمی داشته و با توجه به اینکه ایران یک کشور مسلمان است با تکیه بر شرع اسلامی برخی مسایل را جرم انگاری کرده و در صورت ارتکاب آن برای فرد مجازات پیش بینی نموده است. از جمله این مسائل میتوان به مساله حجاب و کشف حجاب اشاره داشت که در سالهای اخیر موضوع بیحجابی در کشور ما از مهمترین موضوعات مورد بحث است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع شکایت شوهر از بد ححابی میپردازیم.
شکایت شوهر از بدححابی همسر
عدم رعایت حجاب شرعی در انظار عمومی، جرم عمومی است. هم مردم عادی و هم دادستان میتوانند از مجرم شکایت کنند.
البته مردم عادی فقط میتوانند اعلام جرم کنند. کسی میتواند شاکی خصوصی باشد که از جرم صدمه مستقیم ببیند. مثل شوهر که حسب مورد میتواند بدحجابی یا کشف حجاب همسرش را در فضاهای عمومی واقعی یا مجازی از طریق مراجع قضایی پیگیری کند.
البته جرم جریحهدار کردن عفت عمومی و اشاعه فحشا و ترویج فساد در فضای سایبری یا عمومی و مجازات کیفری آن، موضوعی مستقل از جرم بدحجابی است اما گاهی از طرق بدحجابی و کشف حجاب اتفاق میافتد و شاکی خصوصی به آن استناد میکند.
کشف حجاب در فضاهای اینترنتی
طبق نظر پلیس کشف حجاب در انظار عمومی حتی در حد برهنگی سر و گردن جرم است. بر این اساس پلیس فتا و سایبری برای مثال در شبکههای اجتماعی مثل برنامه لایو اینستاگرام وارد نظارت و عمل میشود.
آیا تعهدنامه بدحجابی جزو سوء پیشینه قرار میگیرد؟ یکی از اقدامات نیروی انتظامی در برخورد با بدحجابی یا بیحجابی در بار نخست و بدون تحقق جرمهای کیفری دیگری، گرفتن تعهدنامه کتبی است که هرچند برای دفعات بعد قابل استناد و ارجاع است اما فعلا جزو سوءپیشینه قرار نگرفته است.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب حکم دستگیری دختر و پسر نامحرم در خانه چیست؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۱۹ بهمن ۱۴۰۰ در ۶:۱۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۲ بهمن ۱۴۰۰ در ۱۱:۱۱ ق٫ظ
ناشناس
۱۰ بهمن ۱۴۰۰ در ۹:۰۰ ق٫ظ