پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده است تا هر روز راههای جدیدی برای کلاهبرداری پیدا شود تا کلاهبرداران بتوانند برای رسیدن به مقاصد شوم خود از آنها استفاده کنند. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع کلاهبرداری از طریق تلفن همراه میپردازیم.
کلاهبرداری از طریق تلفن همراه
یکی از ابزارهایی که با پیشرفت علم و تکنولوژی، استفاده از آن در نزد افراد همهگیر شده، تلفن همراه است. گسترش استفاده از تلفن همراه تبعات متفاوتی را در جامعه به وجود آورده است.
اگر چه فواید این وسیله کم نیست و همه افراد از آن بهره میبرند اما فراگیر بودن تلفن همراه، توجه کلاهبرداران را به این وسیله جلب کرده است تا با ارسال پیامک، به کلاهبرداری از کاربران تلفن همراه بپردازند.
گاهی اوقات به کاربران تلفن همراه، پیامکهایی فرستاده میشود که حاوی پیام خاصی برای افراد است و در آن به شخص گفته میشود که در صورت ارسال پیامکی با متن و محتوای تعیینشده، از طریق تماس با یک شماره خاص یا یک پیششماره منحصر به فرد، مبلغی به عنوان هدیه به سیمکارت او افزوده خواهد شد یا اینکه در یک مسابقه و قرعهکشی با جوایز میلیاردی و بسیار ارزنده شرکت داده خواهند شد.
در اینگونه مواقع با ارسال پیامک به عنوان پاسخ، مبلغی از اعتبار سیمکارت قربانی کسر و به سیمکارت ارسالکننده اصلی پیامک منتقل میشود.
اگر چه این مبلغ قابل توجه نیست اما با توجه به بالا بودن تعداد قربانیان، مبلغ بسیار کلانی به جیب کلاهبرداران خواهد رفت.
اما برای بررسی این موضوع باید دید که کلاهبرداری چیست؟ آیا ارکان جرم کلاهبرداری در اینگونه موارد صادق است و ما این عمل را میتوانیم کلاهبرداری بدانیم یا خیر؟
کلاهبرداری چیست؟
کلاهبرداری عبارت از بردن مال غیر با توسل به وسایل متقلبانه توأم با سوء نیت است.
توسل به وسایل متقلبانه
برای تحقق جرم کلاهبرداری، فرد کلاهبردار باید با انجام یک فعل مثبت مادی، به اخذ پول یا مال دیگر از قربانی اقدام کند.
در رابطه با پیامکهای مشکوک، شخص کلاهبردار با ارسال یک پیامک خود را نماینده یک شرکت تبلیغاتی یا مسئول برگزاری یک مسابقه یا غیره معرفی میکند تا با تحریک مخاطب او را فریب دهد
ربودن مال دیگری
رکن دیگر جرم کلاهبرداری این است که شخص کلاهبردار با اقدامات خود موفق به اخذ و بردن مال غیر شود. با توجه به این موضوع، درصورتیکه کسی به ربودن اعتبار موجود در سیم کارت دیگری اقدام کند، اگر چه مبلغ اعتبار کم باشد مثلا هزار تومان یا حتی کمتر، اما دراینصورت جرم کلاهبرداری واقع شده است.
سوءنیت
یکی دیگر از ارکان جرم کلاهبرداری این است که کلاهبردار سوءنیت داشته باشد. شخص کلاهبردار باید به نیت ربودن مال دیگری اقدام به ارسال پیامک یا برقراری تماس کرده باشد. اگر بهطور اتفاقی این عمل را انجام داده و از قضا از اعتبار سیمکارت دیگری به سیم کارت او منتقل شد این عمل او به دلیل نداشتن سوءنیت جرم محسوب نمیشود.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی مطلب پرداخت وام، دامی که کلاهبرداران پهن میکنند را مطالعه کنید.
ناشناس
۲۲ بهمن ۱۴۰۰ در ۵:۲۸ ب٫ظ
ناشناس
۹ دی ۱۴۰۰ در ۳:۰۶ ب٫ظ
ناشناس
۹ دی ۱۴۰۰ در ۳:۰۳ ب٫ظ
ناشناس
۹ دی ۱۴۰۰ در ۱:۲۸ ب٫ظ