شلغم سبزی ریشهای پرخاصیت که از مزایا و خواص شگفتانگیزی برای سلامتی ودرمان انواع بیماریها برخوردار است. شلغم یکی از سبزیهای بسیار مفیدی است که نقش قویترین آنتیبیوتیکها را بازی میکند، اما متاسفانه، چون نسبت به انواع دیگر سبزیها کاربرد کمتری در وعدههای غذاییمان دارد، کمتر از آن استفاده میکنیم. همراه مجله دلتا باشید تا با خواص شلغم برای سلامتی آشنا شوید.
خواص شلغم برای سلامتی چیست؟
ترکیبات شلغم
بر اساس تحقیقات و بررسیهای دانشمندان، هر صد گرم شلغم دارای ۳۵ کیلوکالری انرژی، ۱ گرم پروتئین، ۷ گرم قند، ۲/۰ گرم چربی، ۱/۱ گرم فیبر، ۴۵ میلیگرم گوگرد، ۲۸۰ میلیگرم پتاسیم، ۶۰ میلیگرم کلسیم، ۳۶ میلیگرم ویتامین C است.
شلغم و سرماخوردگی
خوردن شلغم میتواند مقاومت بدن را در برابر بیماریهای ویروسی و عفونی بالابرده و سبب التیام علائم زکام و سرماخوردگی شود. همچنین این سبزی پرخاصیت از ابتلای افراد به سرماخوردگی خصوصا در فصول سرد سال جلوگیری نماید.
ترکیبات شلغم خلط آور بوده، درمانکننده سرفههای خشک، گلودرد، ملین سینه و التیام دهنده تنگی نفس ناشی از زکام است.
با استفاده از بخور شلغم آبپز یا بخارپز میتوانید به التیام سردرد ناشی از سرماخوردگی، سینوزیت و خروج اخلاط مجاری تنفسی کمک کنید و سینوسها و گرفتگی بینی را به این طریق رفع کنید.
شلغم مفید برای سلامت تنفسی
بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که شلغم برای افرادی که مبتلابه آسم هستند، بسیار مفید است. چراکه شلغم مقدار زیادی ویتامین C دارد که بهعنوان آنتیاکسیدان قوی شناخته میشود.
علاوه بر آن، شلغم نیز خواص ضدالتهابی دارد که به آن این امکان را میدهد تا مشکلات تنفسی مختلف بهویژه آسم را بهبود بخشد.
تقویت سیستم ایمنی با شلغم
شلغم تازه حاوی مقدار زیادی ویتامین C و فتوکیمیکالها است که این دو ضمن تقویت سیستم ایمنی بدن به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی که در بدن دارند رادیکالهای آزاد تولیدشده در بدن را نابود کرده و از این طریق مقاومت بدن در مقابل ابتلا به سرطانها را افزایش میدهد.
سلامت قلبی و عروقی
شلغم، درست مثل بیشتر داروهای گیاهی، ترکیبات خیلی زیادی را شامل میشود که بهعنوان ضدالتهاب عمل میکنند. شلغم دارای مقدار مناسبی ویتامین K است که به خاطر خواص ضدالتهابیاش مشهور است. درنتیجه، از بیماریهای قلبی و عروقی مانند حمله قلبی یا سکته، جلوگیری میکند.
فیبر موجود در شلغم توانایی کاهش سطح کلسترول در بدن را از طریق کاهش جذب رودهای دارد و اگر سطح کلسترول پایین باشد، از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی مختلف جلوگیری خواهد کرد.
تقویت استخوان
شلغم به دلیل دارا بودن مقدار مناسبی کلسیم و پتاسیم برای سلامت اسکلت بدن (استخوانها و ماهیچهها) بسیار مفید است.
شلغم، مواد مغذی رشد استخوانها را افزایش داده و موجب قویتر شدن استخوانها میشود. بنابراین، افراد کمتر به بیماریهای مرتبط با ماهیچهها و یا استخوانهایی نظیر آسیب مفاصل و یا پوکی استخوان مبتلا خواهند شد.
شلغم مفید برای دستگاه گوارش
مصرف متعادل شلغم میتواند یبوست را برطرف نماید. همچنین مصرف مداوم آن به همراه سایر سبزیها به دلیل دارا بودن مواد آنتیاکسیدانی قوی نظیر ویتامین C میتواند از سرطان روده تا حد بسیار زیادی جلوگیری کند.
شلغم و کنترل وزن
در رژیمهای کاهش وزن، شلغم یکی از سبزیهایی است که باید بهطور مرتب مصرف کنید. همانند اغلب سبزیها، شلغم کالری نسبتا کمی داشته و مصرف آن قبل از غذا کمک به سیری زودرس میکند.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب فواید شگفت انگیز انجیر خشک برای سلامتی را بخوانید.
ایرج رضایی
۲۴ دی ۱۴۰۰ در ۲:۳۲ ب٫ظ
بسیار عالی ومفید
فاطمه یزدیان
۲۷ دی ۱۴۰۰ در ۱۲:۳۹ ب٫ظ
ممنونم از همراهی شما
ناشناس
۱۷ دی ۱۴۰۰ در ۹:۰۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۱:۳۹ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۱۲:۴۴ ب٫ظ
ناشناس
۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۴۹ ق٫ظ
ناشناس
۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۸:۵۵ ق٫ظ
زرگل
۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۰:۱۵ ق٫ظ
عالی هس
مونا غریبی
۱۰ آبان ۱۴۰۰ در ۶:۱۱ ق٫ظ
ممنون از شما
ناشناس
۹ آبان ۱۴۰۰ در ۱۰:۲۴ ب٫ظ
ناشناس
۹ آبان ۱۴۰۰ در ۹:۱۳ ب٫ظ
ناشناس
۹ آبان ۱۴۰۰ در ۸:۰۲ ب٫ظ