مسئلهای که در سالهای اخیر ذهن بسیاری از جوانان و زوجین را درگیر خود کرده است مقوله شرایط مسکن و تسهیلات انواع وام مسکن است. اقساط وام مسکن نیز موضوعی است که باید به آن توجه کرد. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع دریافت وام مسکن می پردازیم.
وام مسکن چیست؟
هر کشوری با توجه به بودجه و امکانات خود، تسهیلاتی را در اختیار مردم قرار میدهد که با کمک آن تسهیلات، به هدفی که دارند برسند. یکی از این تسهیلات وام مسکن است.
انواع ضمانت برای دریافت تسهیلات وام مسکن
بانکها بدون ضمانت نمیتوانند تسهیلات پرداخت کنند و ضمانت در تسهیلات خانه باید وجود داشته باشد.
این ضمانت در تسهیلات مسکن میتواند شامل موارد زیر باشد:
- سپرده شخص، بیش از ۱۱۰ درصد مبلغ تسهیلات باشد.
- میتواند سند معتبری که ارزش واقعی آن بیش از مبلغ تسهیلات باشد.
- میتواند در قالب دو ضامن معتبر به بانک معرفی شود.
گفتنی است هنگامی که مبلغی را سپرده میکنید، نمیتوان پس از دریافت وام آن مبلغ را برداشته و به جای آن سند ملک خریداری شده را جایگزین کنید. چراکه اولویت بانک دریافت وجه نقد است.
اقساط و بازپرداخت انواع وام مسکن چگونه است؟
مقدار اقساط وام مسکن منوط به نوع وامی است که دریافت کردهاید. اقساط وام مسکن طبق آن وام، مبلغ مشخصی دارند و از اول تا تسویه وام به همان مقدار تعیین شده ثابت میمانند. اقساط وام مسکن را با توجه به نرخ سود وام باید پرداخت کنید.
نکته مهمی که در مورد پرداخت اقساط وام مسکن وجود دارد میزان زمان تاخیر در پرداخت است. هر بانک و هر شعبه باتوجه به شرایطی که به آنها وارد است برخورد متفاوتی میکنند. برخی از بانکها برای دیر پرداخت کردن وامها جریمه در نظر میگیرند. برخیها شروع به ارسال سه اخطار میکنند. برخی از بانکها نیز سراغ ضامن میروند.
نکات مهم
- شرایط تسهیلات مسکن در سایت بانک مسکن به خوبی مشخص شده و بهتر است پیش از اقدام درمورد شرایط دریافت وام و ضمانت در تسهیلات مسکن یا همان ضامن معتبر و اقساط وام تحقیق کنید.
- بهتر است بدانید این وام به خانههایی که کمتر از ۱۵ سال از ساخت آنها گذشته باشد تعلق میگیرد.
- همچنین اشخاصی که از هرگونه امتیازات دولتی همچون خانههای سازمانی، مسکن مهر و … استفاده کرده باشند نمیتوانند تسهیلات مسکن یکم که یکی از موارد وام مسکن است را دریافت کنند.
پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی مطلب، نکات وام قرضالحسنه به چه کسانی تعلق میگیرد؟ را مطالعه کنید.
ناشناس
۱ مرداد ۱۴۰۰ در ۳:۴۶ ب٫ظ
ناشناس
۳۱ تیر ۱۴۰۰ در ۵:۱۴ ب٫ظ